Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CHIȚAC – SUPĂRARE!  SUPĂRARE!

CHIȚAC – SUPĂRARE! SUPĂRARE!(4403)

Dacă regula de bază a frăției fără supărare ar fi valabilă și astăzi, mă refer la regula tăierii nasului, cu siguranță, frumusețea masculină a domnului Chițac, de la PNL, ar fi serios umbrită și chiar pusă sub semnul întrebării.

Un amiral fără nas e ca o corabie fără cârmă. Cum s-ar spune, fără direcție și fără busolă, adică, zic, fără orientare pe mare și oriunde s-ar afla ea.

Și, pe urmă, dacă nu ar avea nas, ce ar mai flutura domnul amiral în vânt, ca dovadă a laudei sale de sine, ca și cum ar fi de neînlocuit!

Acum, sincer vorbind, ținând cont de numărul mare de supărări de care a avut parte de când a intrat în politică, mă mir cum de nu și-a pierdut nasul până acum!

După ce a dat cu mantaua de amiral în câini, ca să poată intra, într-o singură noapte, în politică, a candidat fără succes la Primăria Constanța.

În ciuda eșecului înregistrat, Chițac a fost prezentat ca fiind viitorul lider al PNL Constanța, omul pregătit să dea armata jos din pod și să instaureze ordinea și disciplina în partid...

Mai ales că era susținut din spate de Gabriel Comănescu, omul responsabil cu soarta nasului său, în caz de supărare.

Una-i chestiunea cu nasul, alta e socoteala din târg, așa că planurile urzite de cei care au confundat PNL cu o fregată cumpărată la mâna a doua nu s-au potrivit cu realitatea înconjurătoare...

De atâta supărare, domnul Chițac a fost la un pas să-și piardă nasul! Pentru că nu i-a trecut supărarea nici acum, nasul său se află în continuare în pericol!

Nu e supărat, zice el, dar vrea să-și tragă un partid croit după calapodul său! S-ar putea numi, de pildă, Partidul Supărăcioșilor, al cărui lider onorific este...

Un astfel de partid i-ar putea atrage pe aproape toți supărăcioșii din politica locală constănțeană.

Desigur, domnia sa se bazează în principal pe cei care nu agreează noile conduceri din PNL Constanța de la nivel municipal și județean, atenție, alese democratic și nu pe hârtia pe care joacă unii țintar...

Am participat, de curând, la câteva acțiuni ale PNL și am constatat cu ușurință absența unor cunoscuți supărăcioși.

Sigur, au întors spatele partidului, trasând o nouă frontieră între supărăcioși și cei care se străduiesc să readucă PNL acolo unde îi este locul.

Nici măcar Ludovic Orban nu s-a bucurat de atenția supremului domn Chițac, chiar dacă admitem faptul că poate domnia sa are o cu totul altă opțiune în ce privește soarta conducerii PNL la nivel național.

Chiar de-ar fi și Bușoi, codița de drăcușor din PNL a președintelui Iohannis, și tot se merita să-l asculte pe Orban!

De altfel, la conferința de presă, absența amiralului, că doar unul singur este amiral!, nu a trecut neobservată!

E vorba totuși de un pol tensionat din interiorul PNL Constanța...

Nu ar fi mai bine ca toate forțele să fie direcționate în disputa cu PSD, care încearcă, alături de PMP-ul zgândărit de Claudiu Palaz, să le pună bețe în roate!

În legătură cu acest subiect, domnul Orban a evitat, cu diplomația care îl caracterizează, să se bage în mocirlă până la gât. Domnia sa este de părere că, în caz de mare supărare, cei care nu vor să-și piardă nasul trebuie să-și rezolve conflictele în interiorul partidului și nu pe holurile tribunalelor...

Cu supărăcioșii, însă, e greu, în ciuda riscurilor la care se expun, tăierea nasului, să dai la pace, fiind renumiți pentru abilitatea lor de a se învârti în timp și spațiu.

De pildă, Victor Ponta. La câtă supărare a strâns el din cauza lui Dragnea, trebuia să nu mai aibe nas încă de pe vremea când era premier! De când a ajuns un simplu activist în PSD, laudă cu disperare Partidul Supărăcioșilor!

Fondatorii acestui partid sunt: Chițac, Daniel Constantin, Victor Ponta, Mircea Banias ș.a.

Din grupa de elită a supărăcioșilor face parte și Valentin Vrabie. Pentru că s-a supărat pe presă, și-a îngropat telefonul! Curând, trebuie să-i facă de 40 de zile.

Pentru că e nou și fără pene în politică, nu i s-a tăiat nasul. Dacă nu va fi ales în funcția de președinte al ALDE Constanța, e posibil să emigreze la Partidul Supărăcioșilor!

Dacă toți cetățenii supărați pe politicieni ar pune și ei bazele unui partid similar, atunci, ar fi jale mare pentru aleșii poporului!

Revin la domnul Chițac, supărat pe viață și pe PNL.  În politică, fără nas, ești precum căprioara lui Labiș!

Mănânci și plângi...

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii