Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CONTINENTAL NU CREDE ÎN LACRIMI !

CONTINENTAL NU CREDE ÎN LACRIMI !(3635)

Se laudă unii politicieni, marca PSD-Adrian Năstase, că, datorită dumnealor, am intrat în Europa, ca și cum, până la ei, ne-am fi tras din mongoli, cu cămilele lor cu tot!

Îi contrazic. La Constanța, Hotelul CONTINENTAL, un veritabil complex turistic de lux, reprezenta, cu ani în urmă, un autentic punct de trecere în lumea bună europeană.

Făceai doi pași, pășeai peste prag și ajungeai, fără pașaport, în Europa!

În fiecare zi, dădeai nas în nas cu crema orașului. Bărbații, obligatoriu la costum și cravată sau papion, spre disperarea activiștilor de partid. Doamnele, la fel, în ținute elegante, cu dovezi discrete ale unui parfum nobil.

Era, de pildă, o mândrie să te numeri printre clienții frizeriei din holul hotelului. Restaurantul arăta impecabil și, astăzi, nu găsesc nici un termen de comparație în puzderia de cârciumi care sufocă orașul.

Nici măcar “Casa cu lei” nu a reușit, în perioada sa de glorie, să se apropie de linia arhitectonică și de atmosfera caracteristică marilor restaurante de altădată!

Ca să-și facă o idee, celor care nu au apucat Continentalul pe pământ, le recomand să vizioneze filmul francez “Marele restaurant”, cu Louis de Funes.

Cred că la Continental am avut parte de ultima generație de ospătari și lucrători în turism cu un înalt grad de calificare profesională.

Cei care astăzi se laudă că au descoperit papionul nici nu îndrăzneau să se apropie de această unitate emblematică a orașului nostru.

Erau la vârsta când combăteau cu mânie proletară capitalismul și, acum, se numără printre beneficiarii acestei orânduiri!

Printre ei, cu siguranță, și domnii Gheorghe Mihăieși și Dumitru Lungu, în mandatul cărora, ca primar și viceprimar, Hotelul CONTINENTAL a fost demolat!

Motivul? Unul de-a dreptul penibil, indiferent cu câte tone de hârtii s-au acoperit cei care au aprobat acest masacru incredibil!

Pe scurt, specialiștii puși pe rele au invocat faptul că, fiind o construcție veche, reprezintă un pericol greu de controlat în caz de cutremur!

Ca și cum epicentrul cutremurelor din Vrancea se mutase la Constanța!

Culmea ipocriziei, exact clădirea cea mai rezistentă din zonă era pusă la pământ, demolată în timp record pe un criteriu inventat, în regim de urgență!

Este de la sine înțeles că cineva anume a avut un interes, că doar nu o fi vorba de un maniac pus subit pe demolat clădiri emblematice!

Dacă ar fi fost vorba de o acțiune a Primăriei Constanța menită să protejeze orașul de clădirile cu bulină roșie, un pericol real în caz de cutremur, mă rog, aș fi înțeles graba cu care edilii s-au pus pe demolat...Dar, în nici un caz, având ca țintă Hotelul Continental! 

De altfel, subiectul legat de un posibil cutremur devastator la Constanța nu a mai fost reluat niciodată după ce Continentalul a fost ras, ca la Hiroșima, de pe fața pământului!

Nu numai că nu au fost demolate, dar foarte multe ruine au fost achiziționate de diverși afaceriști, care nici măcar nu le protejează corespunzător, punând în pericol trecătorii și celelalte construcții din preajma lor!

Hotelul Continental a fost demolat pe baza subiectivismului celor care l-au declarat un pericol pentru națiune!

Dacă această clădire era șubredă, conform expertizelor scoase pe bandă rulantă, atunci, întreb, cum stă cu rezistența la un cutremur serios Hotelul Constanța de lângă fostul cinematograf Popular, altă ruină celebră?

Cât timp am avut sediul în această clădire, am trăit cu teama că voi muri eroic la locul de muncă! De mai multe ori, în timp ce mă aflam în birou, m-am trezit cu bucăți mari de tencuială căzute din tavan. Scena s-a repetat și în încăperea alăturată, unde lucra doamna Iuliana Manea.

Nu am auzit niciodată ca vreunul dintre cei care le-au luat locul domnilor Mihăieși și Lungu în Primărie să fi tras vreun semnal de alarmă, mai ales că în clădire funcționează sediile mai multor firme!

Mai nou, am aflat că noul stăpân al fostei sau prezentei S.C. Model S. A., domnul Ștefănescu, intenționează să deschidă un club de noapte în spațiul unde a funcționat cinematograful Popular, clădire care este legată direct de fostul Hotel Constanța!

Nu mă îndoiesc că, dacă informația este corectă, domnul Ștefănescu are toate avizele necesare...

Stau și mă întreb cum o asemenea clădire rezistă în picioare, fiind aptă să găzduiască un club cu foarte mulți decibeli, iar Hotelul Continental a fost transformat într-un munte de moloz!

Un complex turistic care arăta foarte bine, fiind construit într-o perioadă în care se făceau lucruri trainice, a fost șters de pe harta orașului!

În schimb, jumătăți de clădiri zac împrăștiate peste tot ca niște carii...Unele dintre ele au fost vândute unor mahări excentrici și cu asta edilii s-au spălat pe mâini!

Continental nu crede în lacrimile celor care pozează în salvatorii noștri în caz de cutremur!

E o găselniță a celor care au intrat cu buldozerele și au spulberat una dintre dovezile care atestă că suntem europeni înainte ca Adrian Năstase să se laude că domnia sa ne-a dus în U.E., ținându-ne de mânuță, desigur...
 

Comentarii

c. neagoe
12-06-2017
Candva , dupa inundatiile din 30 iunie 92 , la un "comandament " , unde mi se impunea sa ajut sinistratii cu materiale de constructie si cand erati de partea celor care au incercat acest lucru , mi-ati spus ca la doua milioane de dolari cedeaza oricine . E bine , pentru a da autorizatie de demolare , s-au oferit doua milioane (cont , prieten , ruda , geamatan ...) dar NU am cedat . paga a fost cred , foarte mare .

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

OPRIȚI RECRUTAREA CADRELOR PESEDISTE!
scris de Lucian Cristea
Amiralul Chițac nu reușește să se acomodeze cu dimensiunile navei “Primăria Constanța”, la comanda căreia se află, în postura (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii