Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Topul furnizorilor de electricitate din România

Topul furnizorilor de electricitate din România(2821)

Furnizorii de electricitate din România se bat pe clienții casnici, mai ales că acum în rândul lor concurența a devenit tot mai acerbă. Cu toate acestea, diferențele de factură de la un furnizor la altul nu sunt decât de câteva procente, dar care, transpuse în bani, parcă încep să se simtă la buzunar.

În prezent, o gospodărie din România plătește, în medie, pentru toate utilitățile și întreținere 445 de lei, iar din aceștia, dacă aveți un consum de 200 kWh/lună, factura la electricitate se învârte undeva la 100 de lei, adică un sfert din totalul cheltuielilor lunare.

Din acest motiv, Libertatea a căutat cele mai bune oferte la abonamentele de electricitate și a făcut un calcul bazat pe un consum de 200 de kWh/lună pe gospodărie.

Alături de calculatorul conso.ro, pentru facturile la electricitate am realizat un top al celor mai ieftine abonamente, în funcție de cerințele clienților persoane fizice.

Astfel că cele mai ieftine abonamente găsite au fost cele pentru pensionari, dar care au și servicii de telecom. Aici este vorba despre produsul Digi Energy de la RCS&RDS SA, care vine cu un preț de 0,145 de lei/kWh. În aceste condiții, la consumul de 200 de kWh/lună luat de noi, factura va fi de 91,15 lei.

Pentru că au împachetat foarte bine serviciile, cei de la RCS&RDS au și ei următorea ofertă: 0,155 de lei/kWh, care mai ridică factura lunară cu aproape 2,5 lei.

Kilowattul-oră mai ieftin, dar factura mai mare

Cei de la Enel Energie Muntenia SRL vin cu pachetul Enel Fix Online, care are cost pe kilowatt-oră 0,151 de lei. În acest caz, veți plăti pe lună aproape 98 de lei. La aceste ultime abonamente, deși unul are kilowattul-oră mai scump, la Enel mai există un tarif de rezervare 15 bani pe zi, care ridică factura la nivelul menționat mai sus.

Tot sub 100 de lei pe factură se situează și oferta celor de la Nova Power&Gas SRL. Oferta la kilowatt-oră a produsului lor este de 0,180 de lei, ceea ce face ca abonații lor să plătească 99,5 lei pentru cei 200kWh consumați lunar.

La polul opus

Cele mai scumpe facturi RWE Energie SRL și AXPO Energy România, unde costurile pentru cei 200 kWh consumați pe lună ajungă la 113 lei și, respectiv, 116 lei. Aici tariful pe kilowatt-oră este de 0,237 de lei și 0,250 de lei la oferta tip consumatori casnici.

De menționat că, în funcție de furnizorul pe care îl alegeți, termenul de plată al facturilor este de la 10 zile până la 45 de zile. Ultimii doi furnizori de care am scris au termene de plată de 15 zile pentru facturile emise către consumatorii casnici.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CHIȚAC ȚINE CU DINȚII DE TAXA LUI MAZĂRE
scris de Lucian Cristea
Vergil Chițac trăiește printre sateliți, singura lui preocupare fiind amânarea sfârșitului lumii. Și încă ceva. După el, ca prim(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii