Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Românii noștri candidează la alegerile locale din Italia!

Românii noștri candidează la alegerile locale din Italia!(2124)

75 de români din Italia candidează pentru posturi de consilieri locali, la alegerile municipale care au loc duminică în Peninsulă.

Scrutinul se desfăşoară în peste o mie de localităţi, iar raportul conaţionalilor înscrişi în cursa electorală este net favorabil femeilor, în comparaţie cu bărbaţii - 51 la 24.
Vârsta medie a candidaților este de 39 de ani, iar profesiile sunt dintre cele mai diverse - de la translator, la îngrijitoare sau voluntar.
Unii dintre ei trăiesc de cel puţin 25 de ani în Italia şi spun că s-au integrat perfect în comunităţile de acolo.
 Aceste alegeri locale, la care sunt aşteptaţi la urne circa 9 milioane de alegători, sunt considerate un test pentru partide în ceea ce priveşte popularitatea lor înainte de alegerile parlamentare care vor avea loc cel târziu în primăvara viitoare.
Turul al doilea este prevăzut la 25 iunie în localitățile unde niciun candidat nu reușește să obțină cel puțin 50 la sută din sufragii.

Analiștii nu exclud posibilitatea unor alegeri legislative anticipate, în condițiile în care coaliția condusă de premierul Paolo Gentiloni este fragilă.

Sursa: www.digi24.ro
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LISTA LUI VRABIE
scris de Lucian Cristea
Grupul eminamente pesedist de 13 consilieri din Consiliul Local Medgidia a blocat din nou proiectele primarului Vrabie. Pe scurt,(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • LISTA LUI VRABIE
  • Deputatul liberal Bogdan Huțucă a depus un proiect de lege privind scutirea de la plata impozitului pe clădiri a cabinetelor medicale
  • SETILĂ BAGĂ VRAJBA ÎNTRE VRABIE ȘI STROE. MITINGUL APEI DIN DOBROGEA
  • TURISM CU OBLOANELE TRASE
  • NINGE TRIST. SUNT SINGUR PE STRADĂ ȘI ASCULT RADIO SKY, CA SĂ MĂ CONVING CĂ ANDREI GHEORGHE NU A MURIT...