Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
S-a stins din viață marele percuționist constănțean de jazz CORNELIU STROE. Dumnezeu să-l odihnească !

S-a stins din viață marele percuționist constănțean de jazz CORNELIU STROE. Dumnezeu să-l odihnească !(3551)

Ne-a mai părăsit un prieten, al nostru și al multor altor constănțeni (dar și al tuturor iubitorilor de muzică ADEVARATĂ, desigur: de "jazz", în primul rând !): percurționistul CORNELIU STROE !!!

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ, în pace ! SINCERE CONDOLEANȚE, familiei îndoliate !

Îl cunoșteam din anii '80, de la Costinești, unde exista un festival de "jazz" si "gale" periodice, dedicate acestui gen muzical (au mai fost ceva ediții și după 1990, dar s-a stins tradiția, din păcate, la un moment dat..., odată și cu... schimbarea "brand"-ului de "Stațiune-a-Tineretului" !). Era SUPERB, noaptea-târziu..., după concerte: la "o bere(-două-...nouă" !)..., se stătea, până-n zori, la "taclale"...
Și după 1990, ca ziarist și iubitor de jazz", nu numai că am asistat la reprezentațiile sale, dar ne-am și împrietenit...
Acum câteva luni, ne-am întâlnit pe stradă și ne-a spus că se simte bine (cu toții știam că avusese mari probleme, cu inima !...). Însă..., un semn care ne-a pus pe gânduri a fost... amânarea, recentă, a unui concert de-al sau, la constănțean Clubul "Phoenix"... Si, iată: din nou infarct, de data aceasta... fatal ! TRIST, FOARTE TRIST !...

 

" Interpretul de jazz (percuție) CORNELIU STROE a decedat, la vârsta de 67 de ani. Artistul a făcut un infarct, în noaptea de sâmbătă spre duminică.
Corneliu Stroe s-a născut pe 22 octombrie 1949, la Bucureşti. A fost unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi percuţionişti din România.
Copilăria şi adolescenţa le-a petrecut la Mediaş, unde şi-a început şi cariera muzicală, alături de diferite trupe locale, înainte de a se alătura proiectului muzical "Orfeus".
Între 1991 şi 2008, a făcut parte din trupa "Creativ", alături de un alt constănțean, și el nume de referinţă al "jazz"-ului românesc: Harry Tavitian.
Împreună, artiştii s-au remarcat de-a lungul deceniilor la importante festivaluri de profil, din: Sibiu, Galaţi, Ploieşti etc.
Corneliu Stroe suferea de afecţiuni cardiace şi suferise chiar o intervenţie chirurgicală.
Starea medicală precară nu i-a ştirbit însă din pofta de viaţă sau din iubirea pentru muzică şi spectacol, astfel că a continuat să urce pe scenă, periodic, şi să susţină concerte, în diferite formule, alături de diverşi artişti constănţeni. " (Sursa: radioconstanta.ro) 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CUM A CĂZUT LIVIU DRAGNEA DE PE PODUL CU FLORI
scris de Lucian Cristea
Ce este suta de lei? Întreagă, darmite ruptă în două?! Ăștia suntem noi. Am ajuns să ne batem cu diaspora română în(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii