Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
EFECTUL VIZITEI ÎN S.U.A. : A CRESCUT CONSUMUL DE GUMĂ DE MESTECAT AMERICANĂ!

EFECTUL VIZITEI ÎN S.U.A. : A CRESCUT CONSUMUL DE GUMĂ DE MESTECAT AMERICANĂ!(3337)

Președintele Iohannis s-a întors, în aparență, precum Moș Crăciun, din America, chipurile, încărcat cu daruri...

În realitate, e doar o figură de stil, cu multă beteală și zgomot de fond cu zurgălăi, deși Crăciunul pe anul ăsta e încă departe...

Da, dar are buzunarele burdușite, o să spună susținătorii președintelui în geacă roșie!

Corect, dar sunt pline cu bomboane colorate dintre cele frumos ambalate, pe care domnul Trump i le-a dăruit pe furiș, fiind luate din pomul de iarnă, de anul trecut, de la Casa Albă.

Nu a căpătat nici măcar un curcan, o jucărie cu luminițe la capătul tunelului sau un dispozitiv de sărit coarda pe bicicletă fără profesor.

E drept, americanii ne-au promis solemn că ne vor ajuta în lupta anticorupție.

La auzul acestei vești senzaționale, s-au format brusc cozi interminabile la aeroporturile din București și din țară, cu ieșire internațională.

Ce să fie? Ce să fie?

Corupții o tulesc, ca în reclamele cu otravă pentru gândaci, din împărăție! 

Putem să răsuflăm ușurați?

Practic, cum și în ce fel, pentru că de teorie suntem sătui! Pesemne vor detașa pe termen nelimitat mai mulți roboței din gama RoboCop, ca să ajute instituțiile statului de la noi depășite de situație.

Dacă vor fi dotați cu câte un cuțit de bucătărie și o strecurătoare multifuncțională, roboțeii RoboCop îi vor putea înlocui și pe inspectorii de la Protecția Consumatorului, depășiți și ei de situație și de cei care folosesc în alimentația publică alimente stricate!

Ca imagine, e limpede că ne-am prezentat la vizita din America, ușor exagerat, cu steaua corupției în frunte și că, fără ajutorul americanilor, cu siguranță, prin intervenția ambasadorului de la București, nu avem nici o șansă să ieșim la liman!

În acest context, au avut de câștigat imediat, adică la minut, ca la fotograf, două persoane, președintele României și Laura Codruța Kovesi.

Domnul Iohannis a pozat în primul Zorro autohton, în luptătorul singuratic împotriva corupției pe care politicienii vor să-l răpună după o versiune modernă a Mioriței...

La impresia artistică, președintele nostru stă destul de bine. Americanii i-au omologat celebra geacă roșie. De asemenea, a fost premiat pentru inițiativa de a se amesteca în mijlocul unei mișcări de protest spontane!

Pe când Premiul Nobel pentru pace?

A fost primit la Casa Albă, în timp ce alții au fost ținuți la poartă! S-a odihnit pe un fotoliu în biroul oval, făcând cu mâna, ca unei rude apropiate, domnului Liviu Dragnea, ofticat că domnia sa nu a reușit o asemenea performanță... Nici măcar contra cost!

A încasat două lovituri amicale pe spate de la cel mai puternic om din lume, secvență care, cu siguranță, îl va ajuta să câștige un nou mandat la Cotroceni.

Fiind vorba de lupta împotriva corupției, discursul președintelui Trump îi consolidează doamnei Kovesi statutul pe care, la un moment dat, părea a fi pe cale să-l piardă...

În ton cu simbolistica moștenită de la Ghiță, Donald salvează cucuveaua!

În acest context, întreb, mai are cineva curajul să o mai cheme pe la vreo comisie, fie ea și parlamentară?

Care comisie? Comisia papagalilor?

Păi, ei nu au priceput mesajul roboțeilor din America?!

Coldea, Oprea, Onțanu și toți ceilalți care ați stat înghesuiți pe o canapea la cina cea de taină, capul sus!
În definitiv, v-ați făcut datoria față de țară.

Alte efecte ieșite din comun ale vizitei istorice a președintelui Iohannis în SUA, cu excepția bomboanelor de pom...

Pe vremea lui ceașcă, circula un slogan care punea, încă de pe atunci, în pericol orânduirea capitalistă. Se spunea că din zori, pe Canalul Dunăre-Marea Neagră plutesc vapori. Era, desigur, un mișto crunt.

Acum, așteptăm să curgă investitorii americani, pentru care, ca să avem unde să-i cazăm, construim câteva hoteluri noi...

Aiurea. Am mai auzit, de-a lungul istoriei noastre populare, această reclamă cu investitori transformați în vapori!

Ca și acum, după răsunătoarea vizită în SUA, care este efectul istoric? A crescut consumul de gumă de mestecat americană!

În rest, toate bune. Avem un președinte prezentabil, care vorbește engleza la perfecție și, uneori, întreabă și de vizele pentru români!

Serviciile americane s-au confruntat, însă, cu o mare problemă. Impresionat de dimensiunile mașinii de protocol, președintele Iohannis a fost tentat să-și arunce pardesiul pe capotă! Noroc că a fost dezbrăcat la timp...
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii