Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Astăzi, este condus pe ultimul drum Maestrul CORNELIU STROE !

Astăzi, este condus pe ultimul drum Maestrul CORNELIU STROE !(2842)

DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCĂ, în pace !!!

Încă o dată: SINCERE CONDOLEANȚE, familiei și numeroșilor săi prieteni !

Roxana Stroe, fiica Maestrului CORNELIU STROE, marele percuționist, de "jazz" și "blues", a anunţat, pe reţeaua de socializare "Facebook", când și unde va avea loc ceremonia funerară, pentru celebrul și îndrăgitul său tată, decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unui infarct:

Pentru cei care vor să-l conducă pe tatăl meu pe ultimul drum, înmormântarea va avea loc mâine (N.n.: marți - 13 iunie), de la ora 14.00 la Biserica "Sf. Ioachim şi Ana" (zona stadionului de pe strada Badea Cârţan), din Constanța " !

 

Muzicianul (percuționist) CONSTĂNȚEAN , de "jazz" și "blues", CORNELIU STROE a decedat, la vârsta de 67 de ani, în urma unui (nou !...) infarct, în noaptea de sâmbătă spre duminică.
Corneliu Stroe s-a născut pe 22 octombrie 1949, la Bucureşti.
A fost unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi percuţionişti din România.
Copilăria şi adolescenţa le-a petrecut în Ardeal, la Mediaş (de aceea a și fost, după 1990, la Constanța, unul dintre membrii de bază ai... "Clubului Ardelenilor" !), unde şi-a început şi cariera muzicală, alături de diferite trupe locale, înainte de a se alătura proiectului muzical "Orfeus".
Între anii 1981 şi 2008, a făcut parte din trupa "Creativ(e)", alături de un alt constănțean, și el nume de referinţă al "jazz"-ului românesc: Harry Tavitian.
Împreună, artiştii s-au remarcat, de-a lungul deceniilor, la importante concerte, gale și festivaluri de profil, la: Sibiu, Galaţi, Ploieşti, București, Costinești etc.
În 1986, a fost membru fondator, împreună cu A.G. Weinberger, Harry Tavitian, Cătălin Rotaru a primei formații de "blues" (exclusiv !) din România, "The Transilvanian Blues Community".
În anii 2000, cu alți doi constănțeni, Stelu Enache și Mircea Cazan, au pus bazele "Aromanian Ethno Band".
A fost membru în formația "Balcano Live", a lui Ovidiu Lipan - “Țăndărică",
De-a lungul anilor a colaborat și cu mulți alți artiști consacrați, din muzica românească: Gheorghe Zamfir, "Mike Godoroja & Blue Spirit", Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Puiu Pascu, Vasile Șeicaru, "Direcția 5", "Pasărea Colibri", "Night Loosers", Johnny Răducanu, Alexandru Andrieș și mulți alții.
A participat la festivaluri, gale și concerte prestigioase din Europa: Franța, Germania, Iugoslavia, Serbia, Elveția, Portugalia, Marea Britanie, Spania și Bulgaria.

Nu în ultimul rând, a format, împreună cu... fiica sa, Roxana Stroe, singura chitarista de "blues" din România, formatia "Foxy Lady Band".

Corneliu Stroe suferea de afecţiuni cardiace grave şi suferise chiar și o intervenţie chirurgicală, la Cluj...
Starea medicală precară... nu i-a ştirbit din pofta de viaţă sau din iubirea pentru muzică şi spectacol, astfel că a continuat să urce pe scenă, periodic, şi să susţină concerte, în diferite formule, alături de diverşi artişti, mai ales constănţeni !

Discografie (selectivă !) CORNELIU STROE:
- "Horizons", Leo Records, Londra, 1985 (Cu: Harry Tavitian);
- "Transylvanian Suite", Leo Records, Londra, 1986 (Cu: Harry Tavitian);
- "Post Communism Atmosphere", Deux ZZ Records, Paris,1984 (Cu: Etienne Brunet);
- "Creațiunea", București, 1991 (Cu: Harry Tavitian);
- "Roots" (Cu: Blues Community) (Casetă);
- "Visul toboșarului" (Cu: Ovidiu Lipan etc.).

Puțini dintre admiratorii Maestrului CORNELIU STROE știu că a fost și... profesor de istorie, el participând, la... săpăturile arheologice de la termele romane ("Edificiul Roman cu Mozaic"), fiind printre cei care... au scos ruinele vechiului Tomis la suprafață !

De asemenea, în anii 2000, a fost directorul redacției constănțene a Radio "Contact" !

 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CUM A CĂZUT LIVIU DRAGNEA DE PE PODUL CU FLORI
scris de Lucian Cristea
Ce este suta de lei? Întreagă, darmite ruptă în două?! Ăștia suntem noi. Am ajuns să ne batem cu diaspora română în(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii