Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DIN CRIZĂ ÎN CRIZĂ, DRAGNEA NE ȚINE ÎN PRIZĂ!

DIN CRIZĂ ÎN CRIZĂ, DRAGNEA NE ȚINE ÎN PRIZĂ!(4898)

Un personaj ca Victor Ponta nu este ușor de doborât. Cu toate acestea, după numeroase dispute, care au culminat cu amenințări voalate și intrigi de tot felul, a fost culcat la pământ de Liviu Dragnea!

Operațiunea a fost una de durată, obositoare și costisitoare pentru întreaga națiune, deși nu era treaba noastră!

Ca atare, a fost declarată oficial starea de criză politică.

Eventual, până se calmează domnul Dragnea! El la pescuit, noi cu criza!

Nu cu mult timp în urmă, Ponta îl amenința cu noi dezvăluiri compromițătoare pe liderul PSD. Altă criză internă. Când credeam că va fi făcut K.O., surpriză, s-a așternut liniștea, ca și cum fostul premier și-ar fi înghițit limba!

Până la lămurirea situației, a fost decretată o nouă criză politică, ca într-un serial fluviu.

Crin Antonescu a fost atins și el de codița de scorpion a domnului Dragnea, grăbindu-i-se sfârșitul politic!

Generalul Oprea a fost ademenit cu un pahar cu vin roșu la temperatura camerei unde s-a desfășurat cina cea de taină din 2009, cu prilejul alegerilor prezidențiale.

Când nu a mai avut nevoie de el, Dragnea l-a dat la spate și acolo l-a îngropat definitiv. Nici vin nu au băut, nici aliați nu au fost! Ei se certau în lift și noi eram anunțați să ne pregătim pentru o nouă criză politică...

Acum, mai nou, i s-a pus pata pe Grindeanu. Mai mult ca sigur, primul ministru a călcat pe bec și l-a supărat pe cel mai iubit dintre teleormăneni.

Conform graficului, din nou criză politică. Dar, de data aceasta, o criză cu cântec, cu răsturnarea guvernului și alte diversiuni.

Cu siguranță, după ce s-a văzut instalat ca prim ministru la Palatul Victoria,Grindeanu a început să facă pe deșteptul, gest supărător pentru Dragnea, să facă vizite la Cotroceni și declarații belicoase în presă.

Ori, se știe, Liviu Dragnea se ghidează în viață după principiul “Eu te-am adus, eu te termin”.

O nouă criză politică. Evaluările lui pește reprezintă doar un pretext. În realitate, liderul PSD a simțit că în jurul lui Grindeanu se țese o pânză de păianjen de către cei care nu se împacă deloc cu stilul său dictatorial, cu tendința de a-i mătura pe toți cei care îl contrazic.

Realitatea a demonstrat că are de ce să se teamă în spiritul conspirației de orice fel. Premierul și șase miniștri au refuzat să-și prezinte demisia!

Cum credeți că Dragnea va înghiți un asemenea afront!

Când e vorba de orgolii, Liviu Dragnea este necruțător și nu se dă în lături de la nimic pentru a demonstra ceea ce vrea să demonstreze.

În acest context, deranjul produs în guvern era oarecum previzibil. Ca și noua criză politică.

În ultimile zile, încet, dar sigur, șeful pesedeilor s-a transformat vizibil din mumă în ciumă în cazul Grindeanu.

La Dragnea, orgolii îmseamnă și ambiția de a demonstra tuturor că el are capacitatea de a conduce și de a controla absolut tot...

De data aceasta, însă, punând de unul singur guvernul la pământ, ca pe Victor Ponta, are toate șansele să-și lege singur câteva tinichele de ceea ce noi numim imaginar coadă.

Grindeanu nu face doi bani? Nu e bun ca premier?

Scuzați, cine l-a propus? Cine ne-a înrudit cu el? Nu cumva domnul Dragnea?

Cine îi înjura pe tehnocrați și îi pupa pe frunte pe noii miniștri? Cine ne dădea asigurări că actualii guvernanți vor realiza punct cu punct programul PSD?  Dragneeeeaaa.

Acum, ce auzim? Acuze incredibile la adresa unor miniștri: delăsare, superficialitate, lene, neinformați ai programului de guvernare etc.

Motive suficiente pentru o nouă criză politică. Cine i-a selecționat pe acești miniștri? Partidul, nu-i așa?

Și partidul cine este? Nu este Liviu din poveste?

Poate că ne trebuie și o lege a răspunderii de partid...

Cine suportă consecințele genemate de nesfârșitele crize politice prin care trecem?

Acum, ce-i drept, nici lui Grindeanu nu-i plâng de milă.

Zice că demisionează, dar cu două condiții. Nu contează care.

Bine era dacă punea condițiile înainte de a accepta funcția de prim ministru. Nu a făcut acest lucru și am intrat deja într-o nouă criză!

Suntem prizonierii crizelor de tot felul! 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii