Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Băncile nu mai primesc direct de la ANAF informaţiile privind veniturile românilor care vor credite

Băncile nu mai primesc direct de la ANAF informaţiile privind veniturile românilor care vor credite(2158)

E o problemă temporară, spun reprezentanţii Fiscului, fără a da detalii despre momentul remedierii.

Blocaj în sistemul bancar. Românilor le este aproape imposibil să mai ia credite de consum din cauza unei probleme a sistemului informatic al Fiscului.
Băncile nu mai pot verifica în baza de date a ANAF veniturile unui solicitant de credit. Reprezentanţii Fiscului recunosc că respectiva platforma IT nu mai funcţionează, că lucrează la această problemă, dar nu ştiu când va fi remediată, informează Realitatea TV.
Băncile cer, din nou, acte suplimentare pentru evaluarea unui dosar, pentru că sistemul de raportare directă de la ANAF nu este disponibil momentan.
Oficialii Agenției Naționale de Administrare Fiscală spun că de la începutul săptămânii se desfăşoară lucrări de mentenanță la nivelul sistemului informatic al Fiscului. Aceste lucrări vor fi finalizate în cel mai scurt timp posibil.
În ceea ce privește raportarea către bănci a veniturilor persoanelor care solicită credite vor fi aplicate prevederile legale referitoare la eliberarea adeverințelor de venit la solicitarea beneficiarului sau a instituțiilor bancare.
Pentru potenţialii clienţi, acest lucru înseamnă o întârziere în aprobarea împrumuturilor.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

HOTELUL DELTA: UN BRAND ÎN MATERIE DE OSPITALITATE! NU NUMAI PENTRU PRINȚUL DE MONACO, CI PENTRU TOȚI TURIȘTII...
scris de Lucian Cristea
În 1992, într-o noapte friguroasă de februarie, cu multă gheață pe jos, am trecut pragul Hotelului DELTA din Tulcea. Eram însoțit(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii