Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Fonduri suplimentare pentru PRIMA CASĂ

Fonduri suplimentare pentru PRIMA CASĂ(2038)

Ministerul de Finanţe suplimentează cu încă 500 mil. lei fondurile pentru Prima casă, după ce majoritatea băncilor au epuizat fondurile alocate la începutul anului.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a aprobat alocarea rezervei nerepartizate de 500 milioane lei pentru acordarea de garanţii în anul 2017 în favoarea finanţatorilor participanţi în programul Prima casă, finanţatori care au înregistrat un grad ridicat de utilizare a plafoanelor alocate în raport cu solicitările aprobate.

Plafonul a fost repartizat finanţatorilor Piraeus Bank, OTP Bank, BCR, ING, Bancpost, Raiffeisen Bank, BRD, CEC Bank şi Leumi Bank, luându-se în considerare gradul de utilizare a plafoanelor alocate acestora până la data de 7 iunie.
"Prin Hotărârea de Guvern nr.80/2017 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului Prima casă pentru anul 2017, s-a aprobat alocarea unui plafon total al garanţiilor pentru creditele destinate achiziţiei/construcţiei de locuinţe în cadrul Programului în sumă totală de 2,5 miliarde lei.", menţionează un document al MFP.

Din plafonul total al garanţiilor pentru anul în curs, în valoare de 2,5 mld. lei, în martie a fost pusă la dispoziţia finanţatorilor participanţi în Program suma de 2 miliarde de lei, diferenţa de plafon de 500 milioane lei urmând să fie alocată ulterior in funcţie de gradul de utilizare a plafoanelor alocate.

Sursa: www.realitatea.net

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ANDREI TIMARU: CAMPION LA 9 ANI! TATĂL: ANTRENOR PE VIAȚĂ. MAMA? ȘTIE CINEVA CE ÎNSEAMNĂ SĂ FII MAMĂ DE CAMPION?!
scris de Lucian Cristea
De când Andrei Timaru a cucerit al doilea său titlu de campion național la tenis de câmp, încerc să îmi aduc aminte cum a apărut(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii