Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii

Sportul românesc – trecut și prezent(3325)

Romania : Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Ivan Patzaichin, Gheorghe Hagi ; performante grandioase datorate efortului nemarginit al eroilor enumerati cat si munca pe deplin organizata a echipelor de pregatire.


In trecut, inca din clasele primare, pe criterii de fizic si aptitudini, profesorii scolilor sportive cat si antrenorii de performanta realizau selectii pentru fiecare ramura sportiva. In prezent, ora de educatie fizica este o lupta intre profesor si elevi pentru a impune echipamentul sportiv . Cei care se apuca de un sport de performanta sunt nevoiti sa cheltuie din bugetul parintilor sume impresionante de bani pentru abonamente lunare, echipamente, suplimente nutritive si cantonamente. In perioada de varf a calitatii pregatirii sportive din tara noastra, copiii si adolescentii primeau echipamente, dulciuri si cantonamente gratuite!

Microbistii trebuie sa inceteze sa impuna baietilor lor sa practice fotbalul ! Avem o tara plina de ,,fotbalisti” de duzina. Afaceristii romani investesc in fotbal pentru ca a devenit o forta in manipularea unor mase impresionante de oameni , dar traditia noastra nu se rezuma la sportul rege. Haideti sa ne reorientam catre handbal, polo, gimnastica, scrima,tenis, volei, baschet, canotaj si atletism.

O alta problema majora este educatia care li se ofera acestor sportivi care aspira la performanta. Asemenea nivelului national, cultura acestor tineri se afla la un nivel submediocru in timp ce ,,vedetismele” apar inaintea rezultatelor la nivel macar european.

Rugam pe aceasta cale Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului sa aloce bani autoritatilor locale pentru construirea de bazine de inot, reabilitarea scolilor si cluburilor sportive. Sanatatea unei tari depinde si de timpul alocat natiunii pentru miscare (Men sana in corpore sano). Pentru sportivii de performanta recomandam o atitudine mai ponderata in care sa lase trofeele sa vorbeasca si nu stilul vestimentar, masinile sau iesirile nocture.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii