Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
La cerere, rezidenții vor fi incluși în linia de gardă

La cerere, rezidenții vor fi incluși în linia de gardă(2038)

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care le permite rezidenţilor să fie incluşi la cerere în linia de gardă în specialitate în care îşi desfăşoară rezidenţiatul şi din primul an de pregătire în specialitate, cu excepţia liniei I de gardă.

"Începând cu anul întâi de pregătire în specialitate, medicii rezidenţi pot fi incluşi, la cerere, în linia de gardă efectuată în specialitatea în care îşi desfăşoară rezidenţiatul, cu excepţia liniei I de gardă şi în afara programului normal de lucru. Activitatea rezidenţilor incluşi în linia de gardă se desfăşoară pe răspunderea şi sub supravegherea medicului titular de gardă", potrivit proiectului de lege care completează OUG nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.

Potrivit sursei citate, începând cu anul trei de pregătire în specialitate, medicii rezidenţi pot fi incluşi, la cerere, în linia I de gardă efectuată în specialitatea în care îşi desfăşoară rezidenţiatul, în afara programului normal de lucru, cu respectarea limitelor de competenţă prevăzute la alin. (2), sub supravegherea unui medic specialist sau primar care efectuează gardă la domiciliu şi care a fost desemnat în acest sens de către şeful de secţie

Proiectul de lege a fost adoptat cu 223 de voturi "pentru", 4 voturi "împotrivă" şi 40 de abţineri, scrie Mediafax.

Camera Deputaţilor este for decizional.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii