Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Se deschide școala de vară  PRIVEȘTE CERUL

Se deschide școala de vară PRIVEȘTE CERUL(1215)

Și în această vară, Observatorul Astronomic Constanța, din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii își va deschide porțile școlii de vară „Privește Cerul”. Cursurile sunt adresate copiilor pasionați de astronomie, dar și părinților care vor să asiste.

Înscrierile sunt în derulare, iar pe 7 iulie a.c., va debuta a treia sesiune de înâlniri odata cu prima seară de observații a “Triunghiului de vară” (Vega-Daneb-Altair). La cursurile susținute de Ştefan Costache, coordonatorul Observatorului Astronomic din Constanța, precum și de membrii ai Astroclub, sunt așteptați copiii care vor descoperi ce înseamnă o constelație, o galaxie sau cum să te orientezi în funcție de bolta cerească.

Elevii vor avea la dispoziție 4 întâlniri de câte o oră fiecare, derulate interactiv, proiecții 3D, activități distractive și concursuri. Școala de vară “Privește cerul” își așteaptă micii astronomi, vinerea începând cu ora 10 și este adresată elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani.

Din experiența sesiunilor trecute va fi nevoie să organizăm două serii. Așa că, cei care nu reușesc să se înscrie pentru luna iulie, vor putea opta pentru luna august. Cursul costă 50 de lei, în acest tarif cursanţii vor avea acces gratuit la Observatorul Astronomic din Constanța și la Planetariu”, a declarat Costache Ștefan.

Rezervarea unui loc, precum și detalii suplimentare puteţi obţine apelând numărul de telefon 0766 436 310 sau la sediul Observatorului Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Științele ale Naturii (Delfinariu) Constanța.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MĂ PIȘ PE TINE!
scris de Lucian Cristea
Prin tot ceea ce zice și face, uneori, cu un șarm sau cu un umor greu de egalat, Serghei Mizil este mai capitalist decât toți(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • SOȚIA POMPIERULUI EROU
  • EXCLUSIV. NĂVODARI se apropie de o... Apocalipsă locală! Primarului Nicolae MATEI i-a sunat ceasul ARESTĂRII: definitive, irevocabile şi pe termen (foarte) lung!
  • POPASUL PESCARILOR - LOCUL SFINȚIT DE VASILE BRICEAG
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT
  • CHIȚAC SE LUPTĂ DE UNUL SINGUR CU UMBRA PSD !