Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PESEDIȘTII NU SUNT SIGURI CARE ESTE FAȚA ADEVĂRATĂ A NOULUI PREMIER!

PESEDIȘTII NU SUNT SIGURI CARE ESTE FAȚA ADEVĂRATĂ A NOULUI PREMIER!(4530)

O fotografie oarecum mahmură, care cere ciorbă de burtă pentru o nouă developare, ne prezintă una dintre fețele luate la purtat de noul prim ministru al României.

Ar fi fost o naivitate crasă din partea noastră să credem că noul premier al României bea doar lăptic și are o singură față! Aia de la intrare.

În primul rând, în cazul unui politician de prim rang, la noi, a avea doar o singură față e, cum să spun, contra naturii...

Sunt și episoade limită când politicienii sunt puși în situația de a face fețe-fețe.

Deci, fața este importantă și din punct de vedere strategic, nu numai estetic.

Sigur, de cele mai multe ori fața face cât 1.000 de cuvinte! Vorba lui Dragnea, după ce i-a dat lovitura de grație lui Grindeanu: “Băi, a făcut ăla o fațăăăăăă”...

E de apreciat faptul că, față, că tot vorbim de față, repet, față de alți pretendenți la diverse funcții de conducere, domnul Tudose a ales calea transparenței totale, renunțând la metodele cu picătura.

Adică, azi o mască, mâine alta, una râde, alta plânge!
S-a săturat să joace rolul lui Fantomas la ședințele de partid, când cei din CEx îl trag de obraji ca să verifice dacă sunt naturali!

Zilele trecute, Codrin Ștefănescu a făcut o criză pe tema asta și i-a zis: “Bre, nea Tudose, jură pe ce ai mata mai drag că asta-i fața dumitale!” după care a început să-l ciupească în zona ochilor...

Ca să nu mai fie acuzat că are relații strânse cu serviciile secrete, a fost pus să-și dea fețele (fața) la întors.

Fotografia prezentată opiniei publice de către Traian Băsescu, care a propus să fie acoperită, am înțeles bine aluzia președintelui miștocar, nu are nici o legătură cu SRI sau cu alte posibile relații de acest gen ale premierului.

Este o fotografie cât se poate de naturală, după un șpriț crâncen, ca la Brăila, în barieră, sau după o trezire bruscă fără zeamă de varză, în care mai întâi sufli și după aia o bei.

Rar mi-a fost dat să întâlnesc un chip atât de limpede, luminos, expresiv și părintesc!

Cum Traian Băsescu l-a prezentat atât de duios pe domnul Tudose, o clipă, am avut senzația că suntem în preajma sărbătorilor de iarnă!

Nu am mai simțit asemenea furnicături pe spate din epoca în care Nicolae Văcăroiu era prim ministrul României! Avea și dumnealui o față cu zurgălăi!

Văcăroiu rămâne un caz dramatic pentru gruparea fotogenicilor la minut. De ani de zile, din cauza feței, duce în spate povara legendarei săniuțe, eticheta unei populare băuturi alcoolice autohtone.

Multe din misterele săniuței au rămas neelucidate. De aceea, la vederea chipului domnului premier, unii au tresărit, exclamând: “Tot cu Văcăroiu?”

Cling, cling, cling. Reamintesc un șlagăr vechi: “Zboară, zboară sănioară!”

Mă surprinde că tocmai Traian Băsescu s-a găsit să facă bășcălie de fotografia brăileanului Tudose!

La capitolul fețe-fețe, nu îl întrece nimeni. Dacă punem fotografia sa lângă cea a premierului, vedem cu ochiul liber, deci fără microscop, diferența dintre whisky cu multă gheață și vinul specific podgoriilor din județele Brăila și Vrancea.

O dovadă în plus că primul ministru nu a avut de-a face cu serviciile secrete, pentru că generalul Coldea se aproviziona de la podgoriile lui Ghiță, din Prahova.

E drept, mai primea diverse sticle și din Teleorman, dar asta nu înseamnă că, atunci când vorbim despre Liviu Dragnea, ne permitem să facem, precum Băsescu, vreo glumă proastă pe tema acoperiților...

După cum ați sesizat, am vorbit numai despre fețele masculine din politică...
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FLOTA PRIMARULUI-AMIRAL CHIȚAC PUNE TUNURILE PE MIO CAFFE!
scris de Lucian Cristea
TORA! TORA! TORA! Tradus din limba japoneză în limba română, în concepție proprie, înseamnă: “Pe ei, pe ei, mama lor de cafegii!(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii