Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
ANDREI POPESCU - ÎNTRE LAUDE ȘI AMENINȚĂRI !

ANDREI POPESCU - ÎNTRE LAUDE ȘI AMENINȚĂRI !(3726)

Deși are un conținut politic, comentariul meu de astăzi pleacă de la un fapt simplu de viață.

Un fapt la care revin, pentru că refuz să cred că un ales al poporului își poate permite să ne sfideze la infinit!

Un cetățean se luptă cu indiferența celor de la Primăria Constanța. Desigur, nu e singurul aflat în această ipostază neplăcută...

A făcut nenumărate reclamații și sesizări în legătură cu starea deplorabilă în care se găsește cartierul în care locuiește. Deci, nu cere nimic în interes personal.

Nu revendică nici vreun teren valoros, ca să-i dea bătăi de cap primarului cu moștenitorii care apar peste noapte. Butelie i-au aprobat comuniștii. Capitaliștii i-au luat gazul. De trăit, cum să zic, trăiește de azi pe mâine...

Între orânduiri, e zero la zero. Omul nu e reclamagiu. Ca mulți alții dintre noi, e credul. A crezut în vorbele duioase despre respect și omenie ale domnului primar!

Degeaba. Primarul Decebal Făgădău a reacționat ca unul care are otită. Nu a auzit nimic și, mult mai grav, nu a văzut!

Orbul găinii? Nu. Indiferență, nepăsare, cum vreți să-i spuneți...

L-ați văzut pe Piedone cum dansa Lambada pe umbrele celor care au ars de vii într-un club de noapte din București? Nu el poza, dezavantajat de fizic, în primarul săracilor? Până, într-o zi, când s-a plictisit...

Ca și primarul nostru. S-a plictisit să se tot prefacă intensiv că-i pasă de constănțeni!

Cazul cetățeanului necăjit a fost preluat de consilierul independent Andrei Popescu, care a propus o întâlnire cu primarul în cartierul cu probleme. Degeaba.

În ziua respectivă, Făgădău și-a cumpărat costum nou de ginerică și a decis să nu intre cu el prin gunoaie, ciulini, simbolul celor de la Spații verzi, șobolani și căpușe. Ca atare, nu s-a deranjat pentru un biet oropsit al orașului, cum, de altfel, unii au și prevăzut.

În schimb, Andrei Popescu și-a făcut noi dușmani!
A urmat un potop de injurii și amenințări! Trec peste formulările mai puțin academice ale viceprimarului Babu, care întoarce spatele în loc de salut... Foarte mulți oameni furioși pe motiv că Popescu le strică, după cum vom vedea, joaca!

Episodul cu cetățeanul necăjit s-a derulat recent și justifică picajul primarului Făgădău în sondaje. Pentru că, precizez, nu este un caz izolat și electoratul monitorizează atent activitatea fiecărui posibil pretendent la alegerile viitoare.

Practic, cu sau fără sondaje, cu coeficientul lor de probabilitate, ne aflăm în plină campanie electorală. Ziarul “Ziua de Constanța” ține în priză sezonul sondajelor, chiar dacă, în mod surprinzător, s-a abținut de la comentarii!

Primele trei locuri sunt ocupate în ordine de:
1. Andrei Popescu (independent)
2. Vergiliu Chițac( PNL)
3. Decebal Făgădău (PSD)

Electoratul nu mai vrea să fie tras în piept și stă cu ochii pe candidați, contabilizând minusurile și plusurile fiecăruia, ceea ce nu e rău.

Conform sondajului, dacă astăzi ar fi avut loc alegerile locale, primarul nostru s-ar fi numit Andrei Popescu!

De departe, cel mai activ în viața orașului! Stau mărturie proiectele și inițiativele lansate și finalizate de când a preluat mandatul de consilier independent.

Ultima dintre ele vizează îmbunătățirea transportului în comun de călători, inițiativă care a început să dea roade.

Nu toți se bucură, însă, că microbuzele sunt supuse unor verificări la sânge! Că, acum, nici o mașină nu mai pleacă în cursă fără a fi testată, că sunt eliberate biletele... Că sunt admiși călători doar în limita scaunelor disponibile. Că, în fine, se călătorește în condiții civilizate.

E drept, unii s-au pierdut cu firea și au încercat să dea cu microbuzul peste Popescu! Din fericire, nu l-au nimerit, dar au început să curgă alte amenințări pe telefon și nu numai!

Fac o precizare. Despre amenințări, am scris fără acceptul său. Dintr-un singur motiv. Gluma, care nu-i glumă, se îngroașă!

Revin la aspectele strict electorale.

Dintre cei trei candidați, până acum, Popescu s-a dovedit a fi cel mai activ și mai eficient, atrăgându-și simpatia cetățenilor, dar și antipatia mafioților, care l-au amenințat cu moartea!

Pe cine a deranjat până acum Decebal Făgădău? Cu excepția unor pesediști de-ai lui, supărați pe stilul său de muncă, pe nimeni!

Decebal Făgădău a acumulat, într-un timp relativ scurt, mai multă antipatie decât fostul primar Radu Mazăre!

Așa se explică de ce Decebal Făgădău a prins turație într-un vizibil picaj.

Ascensiunea lui Popescu constituie o dovadă în plus că statutul de independent se bucură în continuare de o maximă credibilitate printre constănțeni.

Chițac se vede și el destul de rar, dar se bucură de sprijinul electoratului care l-a votat pe considerentul că, dacă domnia sa dă armata jos din pod, Constanța o să aibe o altă față!

Oare?
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii