Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
USLAȘII PSD. MURAD TĂRĂBOI, TUDOSE MILOSUL, CARE NU VREA SĂ TAIE ÎN CARNE VIE, LIVIU DRAGNEA BRAZILIANUL ȘI MINISTRUL DOBRE, PÂINEA LUI DUMNEZEU

USLAȘII PSD. MURAD TĂRĂBOI, TUDOSE MILOSUL, CARE NU VREA SĂ TAIE ÎN CARNE VIE, LIVIU DRAGNEA BRAZILIANUL ȘI MINISTRUL DOBRE, PÂINEA LUI DUMNEZEU(3538)

Uslașii PSD au venit la intimidare pe litoral!

Băi, Pelehra e sor-mea!

Ce zicea individul cu lumânările din dotare? Că o să aprindă câte una la căpătâiul șefului de la Protecția Consumatorului care a avut curajul să scoată la suprafață toate neregulile existente la Cuptorul cu plăcinte! Doar suflă în ele și se aprind!

Un curaj nebun la individul luat în colimator, pentru că mi-am adus aminte că patronul plăcintelor nu este un personaj oarecare în Constanța!

Dai în cuptorul lui cu plăcinte, dai în fabrici și uzine! Deh, persoană importantă, ca și sabrosiștii din teritoriu, precum și alte personaje cu relații sus-puse din turism!

Când credeam că inspectorul erou o să fie recompensat pentru modul în care și-a făcut datoria, am asistat la o descindere în forță a PSD pe litoral, prin câțiva reprezentanți de frunte!

La unison, reprezentanții cu pricina i-au reproșat inspectorului erou că, prin acțiunile sale, a sabotat turismul de pe litoralul românesc!

M-am mirat că, după asemenea acuze și înfierări de tip comunist, cetățeanul de la Protecția Consumatorului nu a fost arestat pe loc, ca demonstrația să fie susținută de un exemplu glorios!

Mărturisesc că am mai trăit o asemenea tensiune, generată de acuze dintre cele mai grele, la procesul lui Scalețchi, după aventura sa cu vaporul din anii ceaușiști!

Prezenți, chipurile, cu alte treburi pe litoral, mesagerii PSD i-au țintuit la zid pe cei care au îndrăznit să-și facă datoria, punând pe tapet realitățile crunte din unele unități hoteliere și de alimentație publică.

Popularizarea acestor cazuri strigătoare la cer i-a indignat de-a dreptul pe cei care le-ar fi vrut trecute sub tăcere. E un vechi obicei comunist de care nu se pot debarasa așa zișii noștri conducători democrați!

Rămâi de-a dreptul năuc când auzi că noul prim ministru declară, după obiceiurile moștenite la Brăila, că nu trebuia să se taie în carne vie!

Dar în ce? Poate în carne expirată! Poate în rață congelată cu pene cu tot! Poate în șobolanii care colcăie peste tot!

Dacă un ditamai prim ministru ne învață să trecem cu vederea astfel de fapte incalificabile, atunci, e limpede că instituțiile abilitate se vor opri aici cu sancțiunile!

Nu m-ar mira ca toți cei care au efectuat controale pe litoral să fie puși să-și ceară scuze și să plătească despăgubiri!

Întrebat ce latură a vieții nu a abordat în relația sa cu Liviu Dragnea, fostul premier Grindeanu a răspuns sec: pupincurismul.

Se prea poate ca domnul Tudose să fi luat aminte de vorbele lui Grindeanu. Cel puțin în chestiunea controalelor, vorbesc exact aceeași limbă...

Am mai asistat, de-a lungul istoriei contemporane, la o coeziune asemănătoare între Băsescu și Blaga. Ultimului i se spunea Buldogul.

În mod firesc și pe cale naturală, aprecierile personale pe tema controalelor ar fi trebuit să se oprească la Mohammad Murad, dar se vede treaba că nici dumnealui și nici amicilor săi nu le plac inspecțiile pe bune! În special vara...

Oricum, și dumnealui este supărat pe Protecția Consumatorului, pe motiv că face prea mare tărăboi!

Sau l-au tras de mânecă patronii unor restaurante libaneze găsite cu aceleași nereguli ca și la Cuptorul cu plăcinte?

Domnul Murad a ieșit de multă vreme din peisaj și se crede înțeleptul înțelepților din turism!

Într-un fel, e și vina PSD, nu numai local, a miniștrilor gen Tudose, care au venit repede pe jos să inaugureze un nou hotel, a lui Liviu Dragnea, a tuturor persoanelor influente care, prin prezența lor la Phoenicia Royal, i-au asigurat o substanțială imunitate!

Sunt curios câte controale pe bune au fost efectuate, în ultimii ani, în complexele sale turistice! Sigur, în condițiile unei unanimități glorioase, nu putea lipsi reacția lui Mircea Dobre, ministrul Turismului, care a adus după el potopul pe litoral: plăji nesigure și pustii, număr record de înecați, servicii ca vai de mama lor, deși dumnealui spune că au crescut calitativ de la an la an, o bombă de aviație, alte năzdrăvănii...

Blamându-i pe inspectori, domnul Dobre, ministrul Turismului în carne și oase, dă, practic, liber desfrâului comercial și turistic de orice natură. Ținuți la respect, cei de la Protecția Consumatorului nu trebuie să uite că doar “Fiii și Dobre” fac pâine de cea mai bună calitate!

Trăiască ministrul constănțean al Turismului, care, cu siguranță, venind pe litoral alături de șeful său de partid, al doilea brazilian de onoare din PSD, a trecut cu succes noua evaluare.

De când cu mizeriile cumplite din unitățile de alimentație publică de pe litoral, am realizat că sunt subiecte pe care realmente batem apa în piuă!

Mă refer la noi, gazetarii, care luăm atitudine doar ca să ne aflăm în treabă, pentru că, în realitate, nu avem puterea de a schimba ceva într-o speță urât mirositoare!,

Noi ca noi, dar inspectorul zelos, care a numărat plăcintele din cuptorul cu surprize al unui patron cu relații sus-puse, este pe cale să o pățească rău de tot! 

Așa se întâmplă la Romania! În loc de laude și aprecieri pozitive, s-ar cuveni chiar o premiere!, pentru treaba ( de excepție) făcută, urmează sancțiuni și, în final, chiar un șut în fund! 

Inspectorul în cauză, unicat în felul lui sau fraier de-a binelea, a scăpat din vedere un amănunt important. Condica de sugestii și reclamații se află la PSD și, în dreptul criticilor lansate la adresa oamenilor săi, scrisul e mic, chiar foarte mic...
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii