Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
MĂ PIȘ PE TINE!

MĂ PIȘ PE TINE!(5241)

Prin tot ceea ce zice și face, uneori, cu un șarm sau cu un umor greu de egalat, Serghei Mizil este mai capitalist decât toți capitaliștii cu șapcă cu cozoroc din România, înaintașii purtătorilor de bască de tractorist.

În anturajul său, unul destul de pestriț și de haios, unde este lider de necontestat, are o replică celebră cu care îi sancționează pe cei care calcă pe bec. Ea sună simplu: “Mă piș pe tine!”

Auzindu-l pe primul ministru al României cum tuna și fulgera la adresa celor care au îndrăznit să facă diverse controale pe litoral, am trăit, ca efect al ecoului, un sentiment ciudat.

Am avut senzația că aud varianta brăileană a expresiei uzitate de Serghei! Dar nu în glumă, cum procedează urmașul lui Mizil, ci pe un ton de amenințare!

Stau și mă întreb cum vor face față presiunilor de tot felul inspectorii vizați de o delegație întreagă a PSD!

Care s-a deplasat pe litoral ca să șteargă pe jos cu cei care, în loc să înhațe o șpagă serioasă, și-au făcut pur și simplu datoria!

Sigur, oficial membrii delegației au inaugurat un hotel de lux, dar, inițial au bătut șaua...
Curios, în loc să se dedice momentului festiv inaugural, delegația de partid și de stat i-a tras de urechi pe inspectorii puși pe treabă, acuzându-i că au făcut prea mare tărăboi pe tema neregulilor constatate pe litoral!

Înainte ca premierul să taie panglica glumeață, unul dintre inspectorii în cauză fusese avertizat că o să o pățească rău de tot! Finul unui naș influent făcuse deja măsurătoarea mușchilor săi!

Cum i-a luat apărarea premierul? Simplu. A lăsat impresia că patronii sancționați se pișă, vorba lui Serghei, pe el!
Pentru că a făcut prea mare tărăboi și l-a deranjat pe prințul turismului!

Ce vor face toți cei amendați? Vor urma literă de lege exemplul primului ministru de Brăila! Se vor pișa, sper doar la figurat, pe toți cei care vor mai îndrăzni să treacă pragul unităților hoteliere și de alimentație publică aflate în culpă!

Se vor pișa pe toți clienții care vor mai îndrăzni să se plângă sau să reclame uneva!

Unde? Unde să mai reclame?
În bariera Brăilei? Adică, zic, în gura lupului travestit în oaie, că tot este revendicată, biata behăitoare, de miniștrii Turismului și Agriculturii!

Dacă ai curajul, du-te și reclamă, că se pișă toți pe tine!

De azi înainte, dacă nu mănânci tot din farfurie, făcând gura mare, mare de tot, riști să o furi!
Nici o masă fără produse expirate de cel puțin un an de zile!

Are grijă domnul prim ministru, prin oamenii săi, să nu mai taie OPC, ANAF, DNA etc., în carne vie!

Control? Da, să fie, dar fără tărăboi! Fără amenzi usturătoare. Fără închiderea unităților din cauza unor mari nereguli!

Doar ușoare mângâieri pe creștet. Un bobârnac în năsuc și o promisiune gen: “Nu-i așa că nu o să mai faci?”

Evident, până mâine, când este o nouă zi!

Și clienții? La reciclare, în studiourile celor care au realizar serialul  “Cum să supraviețuim”  sau  “Mondo Cane”. Nu ei au pledat pentru hrana vie!

Se admite doar controlul pe mutește...
De ce nu se mimează totul? E mai sigur. Eu mă fac că te controlez. Tu te faci că ești sancționat și nimeni nu taie în carne vie!

Fără tărăboi! De aia avem la Turism un ministru constănțean responsabil cu anestezia! Să trăiască! Domnia sa a devenit deja celebru pentru frecțiile cu spirt la un picior de lemn!

Avem un guvern care se ia, chipurile, tot timpul la trântă cu corupția. Precizez, se ia la trântă cu mănuși, cu grija primordială a celui învățat să nu taie în carne vie...

Acum înțeleg de ce premierul se află tot timpul cu doi pași în urma doamnei Kovesi. Combate și dumnealui corupția, dar, ca metodă de lucru, nu este de acord să se taie în carne vie!

La Kovesi, e invers. Cred că de aici pleacă divergențele existente între mahării din PSD și șefa DNA, căreia nu-și permit să i se adreseze în termenii folosiți de vedeta amintită...

Din capul locului, precizez că nu sunt de acord cu abuzurile unor reprezentanți ai unor instituții ale statului, dar nu pot accepta nici ca aceștia să fie timorați cu expresii voalate de genul “Mă piș pe tine!”

Vă aduceți aminte de momentul când mai mulți vameși constănțeni au fost luați pe sus de o veritabilă trupă de comando a Ministerului de Interne?

Când Laurențiu Mironescu, secretar de stat în M.I., a fost plimbat, la ora 7 dimineața, cu cătușele la mâini, lăsând un mare gol în existența sa!

Cui i-a servit tot acest tărăboi, care a avut ca principal scop anihilarea unor mari profesioniști din sistemul vamal?

Desigur, celui care, arestându-i, fără nici o acuză concretă pe toți cei menționați mai sus, le-a spus direct sau voalat: “Mă piș pe voi!”

Cândva, când va veni timpul prielnic dezvăluirilor, sunt sigur că domnul Laurențiu Mironescu ne va spune cine este “acel cineva”...

Comentarii

Florin
24-07-2017
Grav!
Am senzatia ca ne intoarcem in anii de dupa revolutie,cand nu exista nici un control,iar hotelierii nu aveau teama de nimicDaca faceai o reclamatie nu se intampla nimic.Si in in general in tara era situatia asta.Erau cativa care conduceau tara dupa bunul plac si in interes propriu,fara sa se ascunda.De tip mafiot.
Si iata ca aceste practici revin in forta,desi nu credeam ca or sa mai revina.Credeam ca devenim usor usor un stat sa zic asa "normal".
Iar senzatia asta este de cand Dragnea este la putere.
Nu mai exista institutii in stat,exista doar cativa smecheri care conduc tara dupa bunul plac,cum spuneam la inceput.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii