Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Cum să refuzi roaming-ul gratuit!

Cum să refuzi roaming-ul gratuit!(2414)

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a anunțat că furnizorii de servicii mobile pot comercializa și abonamente sau cartele preplătite fără acces la servicii în roaming. Acest lucru înseamnă că firmele de telefonie mobilă trebuie să ofere clienților și posibilitatea de a respinge roaming-ul.

Clienții nu vor trebui să fie obligați să achizționeze prin abonamente sau cartele servicii de roaming, dar dacă au nevoie ulterior de aceste opțiuni, vor plăti suplimentar un plan de roaming, după cum precizează ANCOM, pe site-ul oficial.

"Operatorii mobili pot să ofere planuri tarifare (abonamente ori cartele preplătite) fără acces la servicii în roaming. Aceste planuri tarifare se adresează utilizatorilor care nu doresc să utilizeze serviciile de telefonie mobilă și atunci când călătoresc în afara României, preferând să beneficieze de resurse naționale la prețuri avantajoase."

"Toate planurile tarifare cu serviciul de roaming activat beneficiază de «roam like at home» în UE/SEE. Totodată, utilizatorii finali pot alege din oferta operatorului o modalitate alternativă de tarifare a serviciului de roaming, în locul «roam like at home»"


Ce să faci dacă operatorii mobili nu-ți respectă drepturile

Dacă furnizorii de servicii mobile nu respectă drepturile de utilizare a serviciului de roaming în spațiul UE/SEE, se poate trimite o sesizare către ANCOM. Poți afla aici care sunt pașii de urmat în cazul în care vrei să faci o reclamație, potrivit site-ului ANCOM .

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FOSTUL PRIMAR DUMITRU MOINESCU SE LAUDĂ CĂ A SCOS MEDGIDIA DIN EVUL MEDIU!
scris de Lucian Cristea
Nu scriu acest material special pentru a răspunde unei mârlănii grosolane îndreptate împotriva mea, marca Dumitru Moinescu, fără(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • UNDE SUNT VECINII MEI DE ALTĂDATĂ ? (VI) CUM AM RĂMAS FĂRĂ AMINTIRI...
  • FOAMETEA EPOCII DE AUR
  • VĂ MULȚUMESC. NU AM ȘTIUT CĂ AM ATÂT DE MULȚI PRIETENI MINUNAȚI!
  • PRIMARUL VALENTIN VRABIE NU ȘI-A PIERDUT MENTALITATEA DE INDEPENDENT
  • UNDE SUNT VECINII MEI DE ALTĂDATĂ (III) GARA AMINTIRILOR