Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Punct cu punct

Punct cu punct(10916)

1. O cunoşteam pe Sevil Shhaideh prin anul 1988, proaspătă absolventă de ASE, strălucitoare prin ştiința de care era foarte sigură. Vorbea ,,open mind" despre orice, avea acces la informații şi de toate şi măruntele fleacuri de la neamurile ajunse mult înainte în America.

În turma de anonimi politruci din guvernul României, am considerat că este singura care-şi merită poziția şi dacă m-am opus la numirea ei ca prim ministru a fost tocmai datorită situației soțului.

Ei bine tocmai Sevil mă decepționează crunt acum prin repartizarea neroadă a banilor din Programul Național de Dezvoltare Locală 2.

Slugărnicia fața de şeful mustăcios construieşte prin Sevil-Servil stadion în oraşul nostru cu ,,tradiție sportivă”, Alexandria ! Încolțită răspunde că principiul a fost ,,primul venit, primul servit" dar apoi revine şi se acoperă de penibil spunând că sunt criterii clare de acordare a banilor.

În județul nostru, din totalul de 693 de milioane, felia principală ajunge prin simplă coincidență la localitatea fruntaşei PSD, mai limpede Cumpăna şi d-na Gâju...! 

Per ansamblu, banii vor fi folosiți (nu pentru comisioane) pentru creşe şi cămine, extinderea rețelei de apă şi canalizare, asfaltări etc. Aici nu înțeleg eu ceva şi anume reținând rapoartele fostului preşedinte al CJ, d-nul Constantinescu, fie am ajuns cu rețeaua de apă şi asfaltările până la Tirana, fie am avut profesori de geografie (scuze d-na Leonte!) foarte slabi care nu ştiau cât de mare e județul nostru!? Sau toate lucrările declarate au fost o mega-furăciune ?


2. Poate greşi cât vrea Sevil pentru că atât timp cât în jur vor fi Olguța, cornuta Daea sau Firea nu trebuie eforturi să ieşi intelectual în evidență. 

D-na Carmen Dan a făcut temeinic 10 ani o facultate neacreditată (,,celebra ecologică"), a dat licența la... Academia de Poliție (acolo unde admiterea este foarte strictă) şi recomandată de munca de bibliotecară la Videle ajunge , spre surprinderea d-lui Andrei Pleşu, pe ditai funcția de ministru de interne. La ce calități să ne gândim domnule Dragnea ?

Consiliera lui Tudose pe problema minorității rromilor este Rozalia Dana Varga, firesc de aceeaşi etnie dar fiică de celebru interlop. Se pare că doamna se simte ca acasă printre atâtea figuri de miniştri ce seamănă prin ocupații cu ce face tăticu...


3. Regret sincer că în ultimul meu editorial am avut integral dreptate privind pregătirea eliberării lui Dan Voiculescu care, mai nou, îşi tratează ocluzia intestinală cu icre negre şi foie gras pe la Mamaia. Nu tu prejudiciu recuperat, nu cheltuieli de judecată achitate sau regrete pentru cele întâmplate! ATENȚIE, urmează răzbunările !


4. Au dat dracii în sfinții părinți!? Să fim serioşi, asemenea poveşti au avut la bază adevăruri de când lumea şi pământul şi de aceea facem doar ce zice popa. Dacă ce-i la fundul (scuzați!) celor de la Huşi sau Pomohacilor mă interesează mai puțin, cloaca concitadinilor noştri e păcătoasă şi cangrenată rău.

Sunt convins c-ați văzut apariția şi unui ,,cârpe srl" în cadrul episcopiei, societate păstorită de clericul...,,Gigi viteză" !!! De băiat bun ce era i se construia şi mănăstire dar mai ,,art nouveau", mai de viață şi trai bun. Ce să mai zici, cum să comentezi ? Întotdeauna în subiecte atât de sensibile, datorită naționalității mele, mă văd obligat să-mi exprim convingerea că pedofilia, homosexualitatea (deja acceptată de biserica catolică sub forma căsătoriei) , adulterul, divoțul, perversiunea, desfrâul au existat de când lumea pe lângă lăcaşele tuturor confesiunilor. Pițipoance coborând din maşinile clericilor de rang înalt nu mai reprezintă de mult o surpriză ci poate doar faptul că ei ajung să se creadă Brad Pitt de care se îndrăgostesc mândrele cu jumătatea vârstei iar realitatea ar fi c-ar putea să-l joace doar pe Quasimodo ce cumpără nurii cu arginți.

În ultimele zile a apărut un ,,laț" şi în jurul activității ,, muftiatului cultului musulman" dar pentru a nu fi acuzat de subiectivism (sunt vecin perete de perete cu instituția islamică) mă voi abține să comentez pe subiect. Poate greşesc dar îmi asum asta!

 

5. Dacă la Bucureşti există opoziție , la noi putem vorbi doar de conflictul PDSR-iştilor locali cu barosanii din capitală. Apăruse zvonul că se pregăteşte candidatura domnului Horia Constantinescu la primăria Constanța iar acesta era stimulat să-şi facă datoria şi să se remarce la conducerea ,,protecției consumatorilor". Se pare însă că interese ale căpeteniilor au fost răvăşite, că un super comando format din şeful de partid, şeful de guvern şi ministrul turismului au venit să taie ,,răul de la rădăcină"!!!


6. Acum exact un an, în acelaşi colț de pagină, mă ocupam de islamofobie. Întreaga presă europeană era concentrată pe mareea de refugiați ce ocupa Grecia, Italia, Macedonia, Serbia, Slovenia sau Ungaria. Construiau vecinii noştri garduri pe mii de kilometri, mii de autobuze lucrau să golească imense lagăre de refugiați. Era ceva prezentat ca de neoprit şi fără de sfârşit . Făceam apel la atenție la manipulări pentru că evident doar conduşi, împinşi de la spate puteau fi aduşi atâți oameni în bătaia camerelor de filmat. Imensa regie s-a prăbuşit ca un rahitic castel de carton şi asta doar datorită maturității cetățeanului educat care a înțeles că păpuşarii îşi bat joc de noi, că ne împing în războiul lor şi nu al nostru. ,,Doar bombardând o țară creezi alți terorişti" a fost cheia care odată învățată a făcut ca protestele să crească dar nu împotriva refugiaților ci asupra guvernelor războinice şi revanşarde (vezi Hamburg). 

 

Fiți vigilenți, aveți grijă de voi şi toți ai voştri !
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CUM SE NUMEȘTE COPACUL CARE FACE STRUȚI?
scris de Lucian Cristea
Ce este gluga de coceni și ce vrea ea de la înalta societate? Care este contribuția ei la definirea științifică a profesionalismului (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii