Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Bogdan Huțucă: Președintele PSD al Consiliului Județean Constanța să ceară de urgență mutarea temporară din funcție a secretarului Mariana Belu, până la finalizarea urmării penale

Bogdan Huțucă: Președintele PSD al Consiliului Județean Constanța să ceară de urgență mutarea temporară din funcție a secretarului Mariana Belu, până la finalizarea urmării penale(1990)

Filiala Constanța a Partidului Național Liberal a luat act de deschiderea unui nou dosar penal în ceea ce privește o serie de abuzuri în serviciu săvârșite de fostul președinte social-democrat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu. Potrivit procurorilor, aceste abuzuri s-ar fi soldat cu un prejudiciu de peste 21.900.000 de lei la bugetul județului, prin subvenționarea RAJDP, și un prejudiciu de peste 5 milioane de lei la bugetul de stat, prin nefacturarea lucrărilor efectuale de către RAJDP.

„Partidul Național Liberal nu va da niciodată indicații justiției și nu se va substitui niciodată instanțelor. Cu toate acestea, considerăm că, prin calitatea de suspect într-un dosar penal care presupune un prejudiciu considerabil adus bugetului județean, secretarul general al CJC, Mariana Belu, ar putea deveni incompatibilă cu funcția deținută. De aceea, actualul președinte PSD al CJC, Horia Țuțuianu, trebuie să dea dovadă de responsabilitate față de instituția pe care o conduce și față de constănțeni și să acționeze”, a declarat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

Deputatul liberal remarcă faptul că „toate inaugurările lucrărilor la drumurile din județ sunt incerte și privite cu lipsă de încredere. Sistemul de scurgere a resurselor bugetare, pus la punct de PSD-ul lui Nicușor Constantinescu, se pare că nu este doborât. RAJDP este încă în moarte clinică, cu datorii imense și în procedură de insolvență. Cu toate acestea, regia este principalul prestator de servicii pe infrastructură pentru CJC”.

„Cât timp președintele CJC, Horia Țuțuianu, continuă să finanțeze RAJDP menținerea în funcție a secretarului general Mariana Belu are accente puternice de incompatibilitate. Atât fostul director al societății, cât și secretarul CJC (încă în funcție) sunt considerați suspecți într-un dosar de devalizare continuă a RAJDP. În concluzie, somăm conducerea CJC să respecte imaginea instituției și să dispună mutarea temporară din funcție a secretarului general al CJC”, a adăugat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

DOAR ȘASE MINUTE DE EXTAZ...NICI MĂCAR CĂT UN PRELUDIU
scris de Lucian Cristea
Marți seara, sala de festivități a Palatului Cotroceni arăta ca un peron pustiu, dar curat, din Gara de Nord, cu mult înainte de(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • ADI CARAPCEA: Cheia succesului în tenis, dar şi în alte sporturi, stă în crearea de academii sportive cu burse de studiu, toate acestea fiind subvenţionate de stat
  • PNL NU CREDE ÎN LACRIMILE DEMISIONARILOR
  • CONSTANȚA VREA VIAȚĂ, PARCURI ȘI VERDEAȚĂ! CEL MAI LUNG PROTEST INIȚIAT DE ANDREI POPESCU DEMONSTREAZĂ CLAR CĂ NU S-A SCHIMBAT NIMIC ÎN ORAȘUL NOSTRU!
  • MAMAIA
  • AMIRALUL ȘI POLITICIANUL