Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
TARE ÎN CLANȚĂ

TARE ÎN CLANȚĂ(2078)

Amărășteanul de la noi, personaj standard, indiferent de partidul aflat la Putere, a rămas bătaia de joc a șmecherilor de pretutindeni, clasa cea mai tare...

Mai tare decât clasa politică!

Cea mai tare în diverse anexe.
Tare în gură, în clanță, în salarii, în pensii speciale, în retrocedări, în averi, în prăjitură, în mașini de lux, în extrădări, în Popoviciu, în procurorii portocală, în Ghiță...

Că nu degeaba a ajuns România piața de desfacere pentru bolizii care costă și peste 1 milion de euro!

La noi, șmecherii de proastă factură dispun de un parc auto de bună factură.

Mă refer la șmecherii de viță veche care își trag seva urât mirositoare din rădăcinile fostei epoci de aur nedeclarat. Dumnealor fac în capul nostru, etalându-și mârlănia. Asta e meteahna lor. Stau prost cu bășica udului.
Atâta știu, atâta fac.

Te porcăiesc. Dacă le stai în cale, te înjură și îți promit o bătută soră cu moartea!
Ăsta-i capitalismul șmecherilor care confundă țara cu propria lor curte!

Puși pe harță, exponenții capitalismului declarat umblă tot timpul cu cureaua lată scoasă din pantaloni. Și cântă ce friptă ți-am tras odată...

Ca milițienii. Omoară muște cu pulanul și te întreabă dacă ești rudă cu Boureanu! După cum s-a comportat în stradă, un cap la pătrat! Pe vremuri, te întrebau dacă ești mistreț!

Avem și capitaliști consacrați din generația celor care deschid ușile mașinilor lor de lux cu ranga! Nu ar fi mai simplu și mai rapid cu explozibil? Pe ei, atât îi duce mintea...Cât e ranga de lungă.

După revoluție, clasa șmecherilor a început să prindă contur. Era perioada în care dumnealor își mai ascundeau de frică adevărata identitate.


O vreme, au stat pitiți, precum șobolanii, prin găurile din străinătate. La vecini, unde s-au franțuzit balșoi. Să-i vedeți dansând Kalinka, după ce își beau palinca...

Își renegau rudele nomenclaturiste, vorbind despre ele ca despre un blestem. Nu a durat mult. Până eșaloanele din liniile a doua și a treia au ajuns la putere!

Cozmâncă, dacă nu se împiedica de un covor strâns pe hol pentru a fi dat la curățat, avea toate șansele să-l depășească pe Iliescu în domnie!

Acum, noile generații de șmecheri au despachetat. Pentru a nu știu câta oară, sunt gata să ne invadeze din nou activiștii reșapați. Ca să ne intimideze, zic ei, ne flutură prin față pozele înaintașilor și neamurilor lor din structurile deja compromise.

Se asmut reciproc unii pe alții împotriva noastră și sar la bătaie! Dacă nu ei direct, ca niște huligani, prin alții. Limbajul folosit, precum și maniera în care te pleznesc cu palma udă pe după ceafă, sunt apucături de sorginte comunistă.

Îi auzim peste tot cum răcnesc ca niște apucați.
Cine sunteți voi, bă? Vă fac. Vă dreg.

Dacă noi suntem niște anonimi cu vârfurile îndreptate spre Everest, unde e limpede că nu putem ajunge, dumnealor pe cine reprezintă?
Reprezintă noua nomenclatură, mult mai bogată și mai tupeistă decât aia veche..

Suntem țara săracă cu cele mai multe palate, fie țigănești, fie din grupa Videanu, și mașini de lux!

În fiecare zi, dispar tot mai mulți dintre cei care mai știu mici adevăruri despre ei! Au mai rămas câțiva visători care, curând, vor muri de foame.

Înfometarea rămâne o crimă perfectă. E mai lentă, dar sigură...

 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii