Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
FOTBALUL, CA  ȘI ȚARA, CU PANTALONII RUPȚI ÎN FUND!

FOTBALUL, CA ȘI ȚARA, CU PANTALONII RUPȚI ÎN FUND!(2327)

Recunosc, mă uit foarte rar la fotbal, de regulă, în zilele când la televizor nu sunt emisiuni de umor...

Prefer rubrica rezervată marilor ratări, una dintre cele mai distractive de pe grila tuturor televiziunilor. Jocul tactic al unor echipe mustește de gaguri și pantomime care fac deliciul celor care se dau în vânt după comedii.

La o fază de contraatac, de pildă, atacantul s-a trezit singur, e și un cântec despre singurătate, cu poarta goală și, când să înscrie spectaculos, a constatat că uitase mingea în careul celălalt!

În viața de zi cu zi, contabilizez și comentez gafele politicienilor. La fel de penibile precum cele ale fotbaliștilor, atenție, cotați ca fiind profesioniști! Că, altfel, dacă erau amatori, mă rog...

Și, când mă uit la fotbal, îmi fac sânge rău, ca și cum aș avea de a face cu politicienii pârâți.

Ce se vede pe terenul de fotbal este și în țară!

Nu sunt unii în stare să pună gazonul pe Arena Națională și avem pretenții ca Decebal Făgădău să ne facă parcuri, piste pentru biciclete, locuri de joacă pentru copii.

Totuși, Constanța arată la față mai rău decât gazonul pomenit! Zici că a dat în gălbinare din cauza prăjelilor... Per total, același peisaj jalnic.

În fotbal, tribune jerpelite, bănci lipsă, noroi cât casa, multă lume amărâtă, fotbaliști care mor eroic pe teren din cauza unei asistente care sparge semințe în mașina de intervenție.

Exact ceea ce se poate vedea în orașele abandonate de Putere!
Grupuri de huligani care merg la stadion pentru a pregăti viitoarele mișcări de protest, dacă nu cumva, printr-o metodă nouă, vor fi reduși la tăcere de primul ministru! Care știți ce le-a promis protestatarilor...

De când am văzut cum unii își trag singuri cu stângul în dreptul la firul ierbii, m-am convins că, la noi, fotbalul seamănă foarte mult cu politica. Din toate punctele de vedere. 

Ca și politicienii, fotbaliștii se tăvălesc tot timpul pe jos, dându-se accidentați. Cerșesc lovituri de la 11 metri pe care le expediază afară, adică, dincolo de poarta principală a stadionului.

În primul rând, politicienii, când vine vorba de stângul în dreptul, sunt mult mai tehnici la faza asta. Dacă vrei să afli cum arată România și care este starea națiunii, nu trebuie să apelezi la oglinjoara fermecată și guralivă din servieta politrucilor.

Te uiți la fotbal, astăzi, oglinda fidelă a mediocrității în care ne zbatem de atâta amar de vreme, și vei constata existența a numeroase coincidențe stranii.

Cu ce se laudă grangurii din fruntea FRF? Cu neputința lor cronică. Cu lipsa de rezultate performante. Cu înfrângerile încasate în cupele europene și în preliminariile C.M. de fotbal!

Ne-a bătut până și Armenia! Cine vrea să-și îmbunătățească coeficientul în clasamentul mondial, să joace cu România!

Ca și țară care bate pasul pe loc în lume de 20 de ani... De 20 de ani, România nu s-a mai calificat la Campionatul Mondial de Fotbal!

Rezultatul? Fotbalul românesc a coborât vertiginos în diverse ierarhii... Ca și țara pe care o reprezintă.

O nouă coincidență, nu-i așa? România a ajuns Cenușăreasa Europei! A pierdut pantofiorul de aur la miezul nopții și acum se mulțumește cu sandalele rupte purtate de alții. Vezi politica de înzestrare a Armatei la mâna a doua...

Fotbalul autohton mustește de tot felul de afoni recrutați din țările subdezvoltate, situație care și-a pus serios amprenta pe calitatea slabă a întrecerilor interne. Pepinierele noastre de fotbaliști mustesc de mediocritate și anonimat. În schimb, față de țările cu un joc de clasă mondială, noi avem cele mai multe academii de fotbal!

Mă tem că, în loc să scoatem fotbaliști, pregătim academicieni de Chiajna, Clinceni etc. Prin jocul lor penibil, echipele românești de fotbal ilustrează cum nu se poate mai bine NEPUTINȚA...

Ca și țara în care trăim. Ca și țara în care portocala a ajuns procuror! Are și Olanda portocala ei, dar e mecanică.

Nu există o politică coerentă în nimic. Patronul unei echipe de fotbal cumpără jucători cu punga, dar echipa sa nu reușește să depășească nivelul scăzut al fotbalului și al României, pentru că, în definitiv, toate se leagă între ele!

Nu de jucători duce lipsă FCSB, ci de un bun conducător, de o minte limpede, de un antrenor capabil să-i așeze în teren.
Ca și în cazul României. Nu avem conducători capabili să ne scoată din mocirla în care ne-au băgat...

Am vrut un neamț în fruntea României, nu ne-am lăsat până nu l-am ales pe Iohannis, care nu se gândește decât la cel de-al doilea mandat la Cotroceni!

Nu ne-am învățat minte și am pus și în fruntea FRF tot un neamț! Rezultatul? Unul dezastruos.

Avem o țară cenușie. Fotbalul e negru. Asta e singura diferență.
Cum se întâmplă la nivel național, ne părăsesc profesioniștii, ingineri, medici, profesori etc. Acum, pleacă și fotbaliștii valoroși. Puțini la număr, dar pleacă!

Avem toate premizele ca fotbalul nostru să se rezume la o simplă miuță! Până revine Rapid în prima ligă e cale lungă.

Ca și în cazul României, până când revine acolo unde îi era locul în Europa. În definitiv, acesta este scopul.

Țara și fotbalul, fruntașe în Europa și nu depozit de rebuturi!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii