Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
ÎNVĂȚĂTURILE LUI HORIA CĂTRE FĂGĂDĂU

ÎNVĂȚĂTURILE LUI HORIA CĂTRE FĂGĂDĂU(2317)

“Jocurile sunt periculoase” mărturisește, după o lungă și sfâșietoare meditație, comisarul Horia Constantinescu, sută la sută înțeleptul și protectorul consumatorilor de pretutindeni.

Căci, iată, ce ne-am face noi, niște simpli muritori, cum ne consideră el, fără Horia Constantinescu și învățăturile lui! Dacă este vorba de jocuri, mă gândesc la pua, pua, 9 pietre, țările, coci etc., cu un grad ridicat de periculozitate.

Bănuiesc că domnul comisar se referă la spațiile de joacă rezervate copiilor, subiect care, datorită excesului de zel manifestat în anumite privințe, a generat panică printre părinți! În schimb, s-au liniștit cetățenii care nu au încotro și continuă să circule cu aceleași microbuze cu probleme...

Ocupat până peste cap cu evidența balansoarelor și a toboganelor ciopârțite de hoții de fier vechi, Horia Constantinescu ignoră în continuare firmele private de transport în comun! Nu este nimeni fericit că un copilandru a căzut, dar nu poți trece transportul în comun la coada listei cu priorități!
În cazul transporturilor cârpite, gradul de periculozitate este mult mai mare, precum și posibilitatea reală de a se produce un accident grav...

E vorba în propoziție de reclamațiile unor cetățeni, simpli cetățeni, care nu înțeleg de ce învățăturile lui Horia nu cuprind și această tematică! Mai ales că domnia sa zice că a informat toate instituțiile abilitate să intervină!

Mă întorc la memorabila învățătură a lui Horia. “Jocurile sunt periculoase”. Bine zis. Sună ca un avertisment valabil în mai multe domenii de activitate, inclusiv în politică. Înțeleg că, pe tema locurilor de joacă, l-a prins bine în clește pe primarul Făgădău, dar această chestiune nu poate plasa drobul de sare în fruntea tuturor priorităților.

Dacă se întâmplă așa, jocurile sunt și mai periculoase! Mai ales dacă ne apropiem prea mult de factorul politic... E pericoloso sporgersi. Vrem nu vrem, ajungem și aici.

Diverse publicații puse în slujba comisarului ne răsfață cu tot felul de vorbe de duh, ziceri, glumițe, snoave, nu cu poante, ci cu pontoane, bancuri de nisip, tot bancuri!, de pe vremea când era administrator de plajă la Costinești, o lungă istorie a savarinei la “Silvian”, fabule cu balansoare pentru tânăra generație și povestiri din copilărie, când domnia sa era, după cum mărturisește într-un interviu siropos, sărac și bătăuș. Precizez, toate adunate și selectate, cu ajutorul celor de la ISU, din puțul gândirii sale, bogat în zăcăminte de metale prețioase...

Mă refer la perlele sale. Dar asta este o chestiune mai puțin importantă. Mult mai interesantă este trecerea controalelor efectuate de Horia Constantinescu, șeful OPC Constanța, din faza reală, vezi rața cu portocale, în faza metafizică...

Surprinzător, locurile de joacă și nu mijloacele de transport în comun, unde interesele sunt mult mai mari prin prisma personajelor implicate în această afacere, au stârnit pasiuni și ambiții de nedescris, chiar un război politic! De când s-a declanșat “Acțiunea Balansoarul”, asistăm, pe fondul crizei jalnice din PSD, la o bălăcăreală incredibilă între doi membri importanți ai organizației de la Constanța: Horia Constantinescu, șeful OPC, și Decebal Făgădău, primarul orașului Constanța!

Inițiativa lui Horia nu este rea, ci maniera ostentativă în care a încercat din start să-l umilească pe primar!
Și a reușit, turnând gaz pe foc într-o chestiune în care rațiunea este mai importantă decât orgoliul personal.
Nu mă refer la orgoliul de doi lei manifestat cu prilejul unor jocuri de societate, ci la orgoliul feroce a doi pesediști din prima linie asmuțiți de propriul lor partid unul împotriva celuilalt! 

Nu direct, ci prin declarații colaterale sau diverse apropouri, mesaje. Poate din întâmplare, dar, până la impactul fatal, au fost prea multe coincidențe cu uși trântite în nas și cu amenințări voalate.
Unul cu orgoliul de primar, celălalt cu orgoliul de comisar...

Într-un fel, era de așteptat ca cei doi pesediști să se încaiere. De câteva luni de zile, se vorbește în clar despre Făgădău, intrat în dizgrația conducerii PSD Constanța, pentru prestația sa lamentabilă ca primar, și despre noua stea a PSD, Horia Constantinescu, posibil înlocuitor al lui Făgădău în fruntea Primăriei Constanța. Cel puțin, așa se discută peste tot de când Horia Constantinescu nu mai contenește cu controalele!

Sentința a fost dată chiar de Felix Stroe în persoană, liderul PSD Constanța, care a ieșit special din buncărul său, pentru a-i aplica lovitura fatală lui Făgădău, printr-un mesaj cinic de genul “LASĂ-NE!”
Când îți urează Felix Stroe să ajungi cât mai sus posibil, sigur ești ca și îngropat, efectul fiind invers.
Nu știu dacă intențiile comisarului coincid cu cele ale lui Felix Stroe, susținător pe față al domnului Constantinescu, dar mutările sale au coincis cu câteva mișcări politice interesante. 

După un debut curajos, Decebal Făgădău a făcut un pas înapoi, decretând dezafectarea tuturor locurilor de joacă, măsură care, în opinia mea, este egală cu un abandon rușinos. Și de această dată, Făgădău a fost scăpat din brațe de partidul său! Surprins cu garda jos, Făgădău încasează lovitură după lovitură de la colegul său de partid, care îl calcă pur și simplu în picioare!

Surprinzător pentru cei slabi de inimă, PSD ar putea valorifica, în contul imaginii sale, momentul invocat, pentru că foarte mulți constănțeni s-au săturat de Decebal Făgădău! Și, tot surprinzător, unii dintre nemulțumiți îl vor pe Constantinescu primar!

Avantajul justițiarilor! Catalogați ca fiind singura alternativă pentru o schimbare radicală rapidă. Cu o condiție. Să creadă și PSD în varianta asta.

Următoarea declarație a comisarului OPC-ist sună de-a dreptul politic... Zice Horia sută la sută: Dar mai periculos rămâne un personaj suit pe piedestal și interesat doar de soclu, nu și de cei care l-au urcat acolo...”

Chestia cu urcatul pe soclu pare a fi un reproș adus PSD, dar să nu uităm că Decebal Făgădău, bun sau rău, a fost ales prin votul democratic al constănțenilor. Mărul discordiei rămâne soclul, pentru care deja se duc bătălii grele!

Horia Constantinescu a declarat că nu este interesat să candideze pentru postul de primar al orașului Constanța. Poate că domnia sa nu este interesat, dar poți să-l refuzi pe “Generalul”?

Deocamdată, Horia are soclul său personal, mai mult de jumătate muncă, restul o mediatizare excesivă. Asistăm, în principiu, la un război în toată regula al soclurilor. Oricum, zelul cu care acționează comisarul trădează o oarecare înverșunare împotriva lui Făgădău, care, la rândul său, a declarat că nu pleacă de la Primărie nici în ruptul capului!

Dacă nu pleacă el de bună voie, poate fi ajutat să înțeleagă învățăturile cu noduri în papură!

Chestia cu soclul e pusă cu mâna în acest context.
Ca și bancurile și glumițele mediocre spuse la Dobrogea TV de comisarul Constantinescu pe seama primarului Făgădău și a cărții sale de identitate, subiect de aluzii jenante...

Am sesizat că ori de câte ori este invitat la Dobrogea TV, și asta se întâmplă destul de des, lui Horia Constantinescu îi place să facă sută la sută pe șmecherul cu curca lui din lemne...

Scuza sa e că suntem o nație cu simțul umorului dezvoltat. Corect, dar asta nu înseamnă că trebuie să înghițim chiar orice glumă nesărată sau orice atac josnic la adresa cuiva care este absent, cum a procedat comisarul cu primarul!

Culmea, tocmai Horia Constantinescu vorbește despre simțul umorului! Tocmai domnia sa care s-a supărat pe mine pentru un pamflet despre căruța lui Horia, cerându-mi să scot materialul din ziar! 

Altfel...

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii