Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
MECIUL SECOLULUI - FĂGĂDĂU ÎI CARĂ PUMNI LUI FĂGĂDĂU!

MECIUL SECOLULUI - FĂGĂDĂU ÎI CARĂ PUMNI LUI FĂGĂDĂU!(2301)

Decebal Făgădău când intri pe mâna pupincuristului deșănțat, care, după ce l-ai scos din rahat, detestă ziariștii bătrâni, și bine face, mama lor de boșorogi, e ca și cum ai fost deja îmbălsămat din punct de vedere politic și administrativ.

Degeaba îți face respirație gură la gură, cu miros de butan, te freacă pe la tâmple și îți dă cu parfum de lăcrămioare prin părțile sensibile. În ciuda acestor operațiuni menite, cu laude, să întoarcă mortul de la groapă, Decebal Făgădău e pierdut ca primar.

Ca primar, DA, dar ca veritabil campion în materie de recorduri prostești, NU! De altfel, de aici i se trag toate necazurile care l-au redus la statutul unui sac de box! E drept, de ultimă oră, cu senzori de tot felul, cu alarme de genul: “Bre, să nu-mi dai în cap!”, cu o capacitate maximă la încasat lovituri, cu bretele ca și cum apuci pe cineva de urechi, cu ceas deșteptător în cazul în care ești făcut KO, cu prosop pentru abandon...

Deși teoretic are de partea sa partidul de guvernământ, fiind al doilea om în stat la PSD Constanța, statutul său de sac de box a fost certificat de chiar formațiunea politică amintită!

În mod normal, dar ce mai este normal la pesediștii care mută bălțile dintr-un loc în altul, ca să nu se mai deplaseze prin praf la pescuit Liviu Dragnea, PSD ar fi trebuit să-i ridice garda cât mai sus!

Teoretic, pentru că în practică lozinca mobilizatoare sună astfel: “Eu te-am făcut (primar), eu te cobor!” Nu am vrut să zic “omor”, ca să nu fiu acuzat de noi violențe...

Adevărul este că de când partidul a votat în unanimitate statutul său de sac de box, e coadă la bărbia și plexul său, veritabile edificii ale prostiei de partid...
Unii caută să țintească direct sub centură... Sunt oameni din diverse domenii de activitate care stau la coadă, precum la moaștele unui sfânt, poate sfântul Făgădău, ca să lovească și ei cu năduf în sacul de box al orașului, mai ales că intrarea la sală este liberă.

Au mai existat în politică saci de box, dar nimeni nu a reușit să-și pună cu atâta îndârjire în cap propriul partid ! Ca și cum ar exersa transportul pe creștet al ulciorului cu apă. Deși se știe că acesta nu merge de prea multe ori la fântână...
Cu alte cuvinte, să-și tragă singur pumni în moacă!

Lăsând gluma la o parte, chiar dacă vopsește gardul, altul fiind leopardul, primarul Făgădău a reușit noi performanțe personale. Și-a pus penalitățile în cap, a fost amendat de OPC, dar, în acest caz, prestația sa a vizat partea medicală din proverbul cu fuga-i rușinoasă, îl latră câinii de la Baza Ovidiu, Constanța arată, de cel puțin un an de zile, cum arăta Timișoara după furtună, încasează castane de pe urma viceprimarului Babu, depășit și el de niște banale sarcini de serviciu, este contestat, cu o oarecare delicatețe, gen “Bate șaua ca să priceapă iapa”, de către Felix Stroe, care i-a urat, într-un cadru festiv, să urce cât liftul și, eventual, să rămână acolo, într-un zgârie nori!

Datorită felului său de a fi sau poate a felului de a fi împrumutat metehne de la alții, vezi Radu Mazăre, și-a creat singur multe antipatii, știut fiind faptul că, dacă nu ești șmecher ca viceprimarul Babu, se lucrează greu cu domnia sa.

Poate greșesc, poate nu bat eu bine până în subteranele politichiei, dar, sincer vorbind, nu văd în jurul domniei sale nici un aliat de nădejde...

Curând, se vor aduna în jurul sacului de box și cei care acum îi vopsesc gardurile. Ăștia sunt lașii. Dau cu pumnul o singură dată și fug! Sincer vorbind, nu vrea nimeni să fie în poziția ingrată în care se află acum primarul!

Aceea de sac de box fără scăpare... 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii