Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
interviuri
Claudiu Niculaescu:   Te simţi liber atunci când lupţi pentru libertatea ta, pentru viitorul tău, pentru viitorul copiilor tăi

Claudiu Niculaescu: Te simţi liber atunci când lupţi pentru libertatea ta, pentru viitorul tău, pentru viitorul copiilor tăi(17566)

1) Când ai început să conştientizezi neregulile şi neajunsurile din ţara noastră?

Aş începe prin a spune când am început să simt neregulile şi neajunsurile din ţara noastră, iar asta se întâmpla cu ceva timp în urmă, am crescut de mic în frumosul oraş din meleagurile Dobrogene, dar care este de ceva timp ignorat de către autorităţile locale prin indiferenţa faţă de cetăţenii acestui oraş.
Probabil mulţi dintre noi au întâmpinat diverse probleme în mediul în care convieţuiesc. Am avut norocul să călătoresc şi să descopăr viaţa trăită în diferite zone, să simt cum creşte calitatea vieţii atunci când autorităţile se implică.
Întodeauna am gândit că pentru o ţară există trei piloni importanţi care ajută la o viaţă mai simplă şi mai plăcută: Educaţia, Sănătatea şi Justiţia.
Majoritatea ne-am lovit de probleme din cel puţin 2 piloni importanţi ai societăţii şi am observat, probabil impasibili, direct sau indirect, degradarea care apasă în fiecare an asupra lor .

2) Cum descrii primele seri de proteste din capitală şi la câte astfel de manifestări ai participat până în prezent?

Aici pot spune să sunt un “veteran”  în nopţile albe pe care le-am petrecut la începuturi, înainte ca lumea să realizeze amploarea şi gravitatea ce urma să cadă asupra României din cauza unor politicieni ce au vândut idei ca întotdeauna, doar să câştige voturi (Da, am fost foarte frustrat, nervos, că absenteismul la vot să favorizeze atât de mult acel partid).
Primele seri le-am petrecut în Piaţa Universităţii alături de câteva zeci de protestatari, era o energie bună, simţeam că erau nişte valori care ne uneau şi mă bucura faptul că ne doream toţi un guvern care “lucrează”  în interesul poporului şi nu în cel al unor grupuri gata să se înfrupte din bogăţia ţării noastre.
Simţeam cum România intră în vrie, simţeam cum ne prăbuşim la fel ca modelul pe care nu-l dorim să-l vedem, Grecia.
Energia creştea seară de seară, din ce în ce mai multe persoane realizau şi se alăturau protestului din Piaţa Universităţii.
Mă bucur că era printre primele momente în care îmi dădeam seama cât de important este să ai chiar şi o mică sclipire de spirit civic în corpul tău. Te simţi liber atunci când lupţi pentru libertatea ta, pentru viitorul tău, pentru viitorul copiilor tăi.

3) Ce crezi că lipseşte ca România să apuce pe drumul corect şi să înainteze cu paşi repezi către alinierea cu ţările moderne şi civilizate?

Eu cred că României îi lipseşte puţin să fim acolo unde ne dorim toţi să ajungem mai ales că avem o ţară superbă cu un imens potenţial.
Mai degrabă avem nevoie de cât mai multe persoane care să se implice în fiecare zi pentru ca binele să troneze şi să fim un exemplu pentru toţi cu care interacţionăm. Sunt sigur că suntem mulţi şi îmi doresc să ieşim puţin din bula noastră, din zona noastră de confort. Aceste persoane sunt polul pozitiv de care avem nevoie, au început să apară şi să fie mai vizibile în mediul online. Avem nevoie de oameni competenţi, de persoane care doresc să se implice şi să ducă ţara asta sus unde îi este locul, dar nu în ultimul rând avem nevoie de Educaţie.

4) Ce fel de oameni ai cunoscut la proteste şi crezi că ei ar fi soluţii viabile în defavoarea actualilor politicieni?

Mă încântă întrebarea, o să-ţi spun şi de ce, nu doar că am cunoscut persoane, dar chiar ne-am şi împrietenit, am devenit o mică familie care trăieşte după aceleaşi principii şi valori. În opinia mea, mai puţin relevant ce fel de persoane ai cunoscut, mai importantă este determinarea lor, implicarea lor în ceea ce fac prin simpla prezenţă acolo. Cred că şi cei care citesc aceste rânduri pot oferi soluţii viabile şi este bine să gândim şi să construim în perspectivă. Important este să apărăm o evoluţie existenţială a României ca să devină un stat onest şi cinstit.

5) Care sunt cele mai importante modificări pe care le-ai face în oraşul tău natal, Constanţa?

Există o vorbă care se potriveşte de minune în povestea acestui oraş, vă las pe voi să intuiţi deşi nu cred că o să vă ia foarte mult dacă vă place să mâncaţi peşte.
Oraşul Constanţa este sufocat de mulţi ani de ignoranţă, corupţie şi indiferenţă în rândul celor care ,,ne reprezintă”. Persoane care vând idei şi nu se concretizează nimic. O să aveţi impresia că mă repet, dar Educaţia, Sănătatea şi Justiţia sărăcesc văzând cu ochii în fiecare an. Cu toate astea, aş schimba mentalităţi, aş educa cetăţenii pentru că până la urmă schimbarea începe cu noi.

Cred în Constanţa, cred în România!

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii