Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Bogdan Huțucă: Dacă municipiul Constanța va avea un buget în anii următori, acest lucru se datorează exclusiv PNL

Bogdan Huțucă: Dacă municipiul Constanța va avea un buget în anii următori, acest lucru se datorează exclusiv PNL(1384)

Partidul Național Liberal a amendat proiectul de hotărâre prezentat astăzi în ședința de îndată a Consiliului Local Municipal, convocată de Primăria Constanța privind tranzacția judiciară cu S.C. Polaris M Holding S.R.L.

„Amendamentul consilierilor liberali a fost forțat de două împrejurări. În primul rând, pentru că nici până în prezent primarul Decebal Făgădău nu a răspuns somațiilor noastre și nu și-a asumat public dezastrul Polaris. În al doilea rând, nu a pus în aplicare sentința civilă nr. 2605/2012, care obliga primăria la reactualizarea tarifelor pentru salubritate”, a declarat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

Prin urmare, PNL a fost forțat să rezolve această problemă deosebit de periculoasă pentru constănțeni și vă explic cum: Am propus un amendament (acceptat de Consiliul Local) care spune foarte clar că Polaris va renunța la orice pretenții viitoare legate de punerea în aplicare a sentinței civile 2605/2012. Aici vorbim despre reactualizarea tarifelor pentru salubrizare. Am acceptat ca Polaris să renunțe în mod categoric la toate penalitățile datorate de Primăria Constanța, astfel am pus la adăpost bugetul municipal de un tun în valoare de peste 800 de milioane de lei la zi”, a explicat liderul liberal Bogdan Huțucă.
Acesta consideră că „este foarte important să înțelegem că prin amendamentul PNL am rezolvat o situație critică. Inițiatorii tranzacției judiciare au neglijat un lucru foarte important: reactualizarea tarifelor pentru salubritate și penalitățile rezultate, se aplicau inițial numai până la data de 31.04.2016. Dar facturile de la Polaris curg în continuare, plățile se fac constant, în baza tarifului neactualizat. Fără amendamentul PNL, primăria s-ar fi aflat în aceeași situație imposibilă. Nu ar fi avut cum să pună în aplicare o decizie a instanței și ar fi avut de plătit”.


„Stimați constănțeni, situația de fond nu este nici pe departe rezolvată. În continuare primarul PSD, Decebal Făgădău, este răspunzător de nepunerea în aplicare a unei decizii definitive a instanței, din 2012. În continuare PSD, cu numeroasele sale fețe, fie că vorbim de Radu Mazăre, Decebal Făgădău sau Eduard Martin sunt răspunzători de o situație poate fără precedent în România, încheierea respectiv continuarea unui contract pagubă pentru Constanța și constănțeni”, a adăugat Bogdan Huțucă.

De asemenea, parlamentarul liberal afirmă că „mingea este în terenul Polaris la acest moment. Trebuie să specificăm foarte clar că această companie condusă de inculpatul Eduard Martin are, cel puțin teoretic, dreptul să nu accepte condițiile propuse de Consiliul Local. Noi ne-am asumat decizia de astăzi, bazându-ne în primul rând pe responsabilitatea pe care o avem față de cetățenii acestui oraș. Dacă Polaris, respectiv Eduard Martin, nu dă dovadă de aceeași responsabilitate, devine clar că agenda acestuia este și rămâne una ascunsă, cu obiectivul singular de a sărăci bugetul municipiului Constanța”, a mai spus Bogdan Huțucă.

Nu în ultimul rând, liderul PNL Constanța îi transmite un mesaj și vicepreședintelui CJC, Claudiu Palaz.

În final lansez un mesaj personal către jucătorul de bambilici politic Claudiu Palaz. Domnule fost prefect, dumneavoastră vă aflați într-un permanent blat cu PSD, lucru care vă consfințește funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța. Vă reamintim că în 2016 ați avut opțiunea de a trimite PSD în opoziție, cel puțin la județ, și nu ați făcut-o. Așa că ar fi înțelept să țineți ciocul mic pe tema blatului, de orice fel. În același timp, v-ați permis (cu tupeul care vă caracterizează) să puneți în pericol nu mai puțin de 800 de milioane de lei din banii constănțenilor, printr-un amendament propus exclusiv pentru a conta, câtuși de puțin, în războiul rece din interiorul PSD. Pe undeva devine limpede de ce Organizația Județeană a PSD tace mâlc pe problema Polaris și în general pe problemele care îi interesează pe constănțeni, și l-au luat purtător de cuvânt pe Claudiu Palaz", a încheiat președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Bogdan Huțucă.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PNL SE IMPLICĂ ÎN AFLAREA ADEVĂRULUI DESPRE 10 AUGUST 2018 ȘI PEDEPSIREA VINOVAȚILOR!
scris de Lucian Cristea
Ca un făcut, la români, se adună parcă numai suferințe! Nici nu s-au vindecat vechile răni, că au și apărut altele! Mai mari,(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii