Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DRAGNEA  MUTĂ  ȚARA!

DRAGNEA MUTĂ ȚARA!(1720)

De la domnul Dragnea am învățat cum poți să teleportezi, pocnind din degete pe post de bici, balta preferată în județul tău.
Cazul reprezintă un exemplu elocvent de eradicare a birocrației. Atât de elocvent, încât, DNA s-a sesizat din oficiu!
Și balta și-a schimbat buletinul de identitate, cu toate bunurile, anexele și peștii după ea!

E abia începutul, pentru că omul, dacă mai rămâne la putere, vrea să mute capitala României la Zimnicea, că s-a săturat de navetă și nu e terenul poluat.
Răzbunarea lui Ceaușescu, pentru că asta înseamnă că bucureștenii vor rămâne fără ctitoriile epocii de aur, atât de hulite de unii dintre ei... De aia s-a scumpit aurul!

Mă și gândesc cum o să se încarce dumnealui cu Casa Poporului, fântâni arteziene și diverse alte acareturi cu care o să umple sensul giratoriu din oraș.
Rămâne Bucureștiul gol, doar cu centrul vechi, că bere cu gust de pișat găsești și în județul Teleorman, doar că nimeni nu vinde pentru acasă fără sticle la schimb.

De la domnul Dragnea am învățat să nu lași pe mâine ce poți transfera astăzi...
Prin adăugire, Teleorman tinde să devină cel mai bogat și mai reprezentativ județ! După care, conform graficului, se va transforma în metropolă. Are și muzeu în lucru. Muzeul Dragnea, singurul din lume cu exponatele în viață și nu în ceară sau în ciocolată, după cum se prostesc unii pe afară.
O secțiune importantă a muzeului este reprezentată de undița de pescuit. S-a spus adeseori că cetățeanului să nu-i dai, chiar dacă te-a votat, mură-n gură. Că, dacă îi vrei binele cu adevărat, să-i oferi mai bine o undiță!

Ei bine, la acest capitol, Liviu Dragnea și-a respectat înzecit cuvântul. Liderul PSD a plasat câteva milioane de undițe în populație, dar cei mai mulți dintre posesori stau cu ea în mână! Cu undița, desigur.
Morala precizează concret că toți cei care au primit gratuit câte o undiță e musai să învețe să pescuiască cu ea... Inclusiv pensionarii și cei care din diverse motive nu mănâncă pește!

Sărmanul domn Dragnea! A trecut din nou de la salarii și pensii mărute la mulinetă! De ce nu pescuiește tot românul? Păi, ce să pecuiască? Nu se știe că peștele este mâncarea săracului?! Să pescuiască tot sărăcie?
Și, pe urmă, dispar bălțile! Stai pe mal și pescuiești liniștit de plăcere, nu de foame, până când apare un individ în uniformă care te avertizează că pescuiești ilegal în județul Teleorman!
Balta este aceeași, stăpânul s-a schimbat peste noapte!

Domnul Dragnea mută România la umbră. Pune pe hârtie diverse configurații. E o cerere mare de vile cu ieșire la mare sau orice alt luciu de apă.
Cum are, de pildă, Videanu. Păi, Videanu e de la PSD? Dacă nu e de la PSD, să i se astupe ieșirea la lacul Snagov!
De la domnul Dragnea am aflat că, dacă ești bine înțepenit la putere, îți este permis orice. De pildă, te joci de unul singur de-a guvernele și te bălăcărești cu Grindeanu, ca în Piața Sfatului, pe vremuri, lângă orologiu... 

Îl aduci pe Tudose pe post de buldog în fruntea guvernului, dar, culmea ipocriziei canine, singurul care se teme de el ești chiar tu, măi, dragă, Liviule!
Acum, de când îl suspectezi că umblă cu cioara vopsită pe la Cotroceni, ai pus ochii pe el ca să-l schimbi din funcție! Destul te-ai fript cu cele două doamne de fier din partid, luate și ele pe sus de DNA!, ca să mai sufli și în iaurt grecesc!

Am auzit că la Guvern se joacă șah pe obiective.Poate că vrea și domnul prim ministru să îmbogățească zestrea luciurilor de apă din Brăila, oraș natal, cu câteva bălți și lacuri din județele Constanța și Tulcea, ca să aibe și el în județul său o bucățică din Delta Dunării...

Și așa au pus unii ochii pe nămolul de la Techirghiol! Deocamdată, îl cară unii cu basculanta! Într-o perioadă, transportau cu raba nisipul de pe plajă, lăsând-o golașă...
În ritmul ăsta, câtă vreme Dragnea și gașca lui joacă șah pe obiective, scoțînd nebunul la înaintare, ne putem aștepta la tot felul de surprize cu nămol de Techirghiol...

S-ar putea ca, într-o dimineață, să aflăm că, deși locuim la Constanța, aparținem administrativ de Brăila, că Tudose ăsta i-a întors pe mulți din drum! Nu sunt departe de adevăr, chiar dacă îmi permit să glumesc pe tema asta...

Cu câțiva ani în urmă, dacă le reușea pesediștilor puciul reorganizării administrative și teritoriale, eram deja, la această oră, gălățeni și brăileni get-beget! Vorba aia: “Jeacă am, puțână bătaie cunosc, șmecher, cât să nu mă deochi, sunt, deci, sunt brăilean!”

La vremea respectivă, se vorbea chiar despre un posibil transfer de putere de la Consiliul Județean Constanța la C.J.Brăila, dar Nicușor Constantinescu s-a ținut bine pe picioare...
El care în alte situații se mai împiedica singur!  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii