Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
SCĂPAT DE SUB POVARA UNEI FARSE JUDICIARE, IONEL CHIRIȚĂ VREA SĂ SE DEDICE ORAȘULUI HÂRȘOVA

SCĂPAT DE SUB POVARA UNEI FARSE JUDICIARE, IONEL CHIRIȚĂ VREA SĂ SE DEDICE ORAȘULUI HÂRȘOVA(6088)

În aparență, Hârșova pare a fi un oraș liniștit. Ca simplu vizitator, nu îți trece prin minte că politicul poate împărți în tabere un orășel atât de mic și lipsit de zestre, pentru că nu este un loc cu izvoare de lapte și miere. Ba, dimpotrivă, pentru cei mai mulți dintre localnici, ziua de mâine este cea mai grea și cea mai importantă.

De opt ani, doi foști primari ai orașului nu își mai vorbesc! Cineva spunea că nu-i pagubă în ciuperci, dar, din păcate, nu-i chiar așa... Rănile ultimelor confruntări electorale nu s-au putut șterge! Dar se vor putea şterge, oare?

Tudor Nădrag susține și astăzi că, la vremea respectivă, el ar fi fost soluția ca primar la Hârșova... Când nu te dă modestia afară din casă, poți să crezi orice despre tine! Singurul verdict valabil în alegeri este votul cetățeanului, fie că ne place, fie că nu ne place...
De aici și până la dorința lui Tudor Nădrag ca rivalul său să ajungă în pușcărie a fost cale scurtă.

Realitatea, cea care stă ascunsă după pânza de păianjen a toamnei, este dură. Aici, disputele electorale nu se sfârșesc niciodată... Până și anotimpurile se separă singure între ele, au o linie imaginară de demarcație!

Aici, însă, luptele electorale se desfășoară la nesfârșit! Chiar și atunci când învingătorul desface șampania, el sau alții se gândesc deja cum să se răzbune și cum să menţină sau să răstoarne situația. Gândul revanșei îi domină în următorii patru ani și, în continuare, în ciclul următor.

Politica i-a învrăjbit, ținta supremă fiind postul de primar. La Hârșova, nu se practică armistițiul, ci vendeta politică. Senzația pe care o ai este aceea că sunt în fiecare zi alegeri, pentru că asiști, în văzul lumii, la tot felul de manevre politice și dispute pe o temă dată. În politică, sămânța de scandal încolțește foarte repede și se împrăștie peste tot...

Aici, dracul își bagă coada cel mai des. Arma principală: noroiul. La Hârșova, una dintre libertățile fundamentale se referă la aruncarea cu noroi în adversari. În unele cazuri, fără discernământ. Un noroi de care nu te mai spală toate ploile torențiale la un loc...

În acest context, pentru ca să strici imaginea adversarului, noroiul poate fi convertit într-un dosar penal, care, indiferent de sentință, rămâne în memoria alegătorilor!

Așa se întâmplă frecvent. Părțile pozitive sunt șterse cu buretele și rămân doar cele negative!

Ionel Chiriță, fost primar al Hârșovei, a trăit o astfel de experiență. Au aruncat în el cu pietre exact cei care au păcătuit cel mai mult! I-au pus în cârcă un abuz în serviciu!

Ca să ce? Ca să-l compromită pe Chiriță!

Pe vremea mea, la școală, dacă nu știai să răspunzi la o întrebare, învățătoarea te punea să scrii de o sută de ori cuvântul stâlcit.
Îi invit pe dușmanii fostului primar să scrie de 1.ooo de ori  “Chiriță – NUP!”  şi  “Chiriță – CLASARE DOSAR!”.

Poate așa află de decizia instanțelor și cei care continuă opera de demolare a unuia dintre cei mai cunoscuți cetăţeni ai orașului, în speranța că poate mai iese ceva!

Ca în toate conflictele de acest gen, există un agitator care stă tot timpul cu mâna pe sirenă, scoțându-l pe Vasile Roaită din ritm!
În cazul de față, avem de-a face tot cu un fost primar al orașului, care, în loc să ajute Hârșova, continuă să plătească polițe și să tulbure și mai mult apele!

Poate că apartenența la PSD îl determină pe Tudor Nădrag, trecut prin mai multe partide, să fie supărat pe Ionel Chiriță, membru fidel din 1996 al PNL, chiar liderul PNL Hârșova în persoană, ceea ce ar putea justifica, într-un fel, vrajba dintre cei doi protagoniști.
Dacă este și angajat al RAJA Hârșova, turnul de comandă al PSD, atunci înțeleg de unde i se trage pofta de harță, dacă nu cumva, între timp, a ajuns director la Mediu, că doar de asta “s-a „zbătut” trei ani de zile să urmeze cursurile a două facultăţi, concomitent … Ambele universităţi absolvite sunt forme de învăţământ de zi, cu durata de studii 3 ani” (conform articolului din ziarul Atitudinea).

Oricum, conflictul durează de peste opt ani de zile și nu este benefic nimănui. El este cel care a acreditat ideea că  “Ionel Chiriță a furat!”, încercând, astfel, să adune puncte în campania electorală. Metoda folosită este una clasică. S-a erijat în justițiarul de serviciu și a început să dea verdicte!
Bun, dar alegerile s-au încheiat, sentința este indiscutabil în favoarea lui Chiriță și, cu toate acestea, Tudor Nădrag o ține langa în continuare că  "Ionel Chiriță a furat"!!!

Ionel Chiriță a făcut față cu brio tuturor acestor atacuri într-o formulă inedită. Nu a fugit, nu s-a ascuns, ci s-a apropiat și mai mult de oraș și de oamenii săi.
Nu intenționează să se răzbune, ca alții, pe sat, vorba unui cunoscut proverb. Dimpotrivă, spune domnia sa:

Vreau să ajut Hârșova! Asta am făcut chiar şi în timpul mandatelor lui Nădrag, dar şi după instalarea noului primar, când am fost cu dânsul la diferite instituţii, pentru continuarea unor proiecte. Voi susţine şi îl voi ajuta pe oricine ar fi primar să facă proiectele abandonate de Nădrag: cele patru blocuri ANL şi pentru specialişti, bazinul de înot, sala de sport multifuncţională (prin modernizarea cinematografului aflat în ruină), amenajarea intrărilor în oraş ş.a.”

De regulă, cei care pierd alegerile nu se mai întorc la locul faptei. Unii se simt trădați de alegătorii lor și suferă enorm în interiorul sufletului, izolându-se de lume. Ionel Chiriță face parte din altă categorie. Se simte obligat față de oraș și vrea să facă inutilă orice întrebare de genul: “Da' de ce nu a făcut când a fost primar!”
Și, vorba aia, două mandate, nu unul!
Dar cine a spus că nu a făcut? Sigur, întotdeauna este loc de mai bine...

Cu siguranță, vom afla și răspunsul la această întrebare. Important este că un om vrea să facă ceva trainic pentru orașul său. Nu chibițează, într-o formulă prost înțeleasă de către cei care reprezintă o Opoziție caricaturală. Poate să recunoască un lucru bun făcut de competitorii politici, dar rămâne un critic vehement al infracţiunilor din primărie.

Dimpotrivă, are ce spune și ce face în privința viitorului pe care îl merită Hârșova, unul mai trainic și mai bun.

Repet, nu poți să nu iei în seamă cele două mandate de primar, chiar la Hârșova, funcțiile importante deținute, în ultimii ani, în domeniul administrației locale, secretar general al Ligii Aleșilor Locali în trei mandate, autor a numeroase proiecte, inițiative personale privind revitalizarea Ligii, președintele Asociației Orașelor din România.

Dacă vor fi lăsați să facă treabă împreună, Ionel Chiriță și PNL au pregătit un program de dezvoltare locală.

Iată, pe scurt, ce obiective și idei cuprinde acesta: parc industrial, zone de dezvoltare, facilități pentru atragerea investitorilor străini, investiții noi, facilități pentru tineri, crearea de noi locuri de muncă, cât mai multe facilități pentru locuitorii orașului, servicii publice de calitate, transparență, etc. Ați sesizat că se repetă tot timpul cuvântul "facilități", ceea ce ar fi benefic pentru portul și șantierul naval din localitate.

Scăpat de sub povara unei farse judiciare, Ionel Chiriță se dedică total orașului său!

“Sunt dator să fac acest lucru, spune domnia sa, Hârșova mi-a dat mult! M-a căsătorit, m-a format din punct de vedere profesional, mi-a asigurat condițiile necesare pentru a derula diverse afaceri. Hârșova mi-a educat copilul și sper ca tot ea, Hârșova, să le asigure tinerilor un trai civilizat!”

Ionel Chiriță vrea să contribuie la îndeplinirea acestor doleanțe ale hârșovenilor și face următoarea declarație:

“Vreau să ajut oraşul. Hîrşova are mulţi oameni cinstiţi, gospodari şi curajoşi care să vină alături pentru refacerea Echipei Liberale”.

“NU MAI VREAU SĂ CANDIDEZ LA PRIMĂRIE!”

Asta, ca nu cumva să se spună că Ionel Chiriță se află în campanie electorală!

Dumnealui, NU, dar, alții, DA!
  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii