Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DE CE AR RENUNȚA FELIX STROE LA O REGIE MAI PRICOPSITĂ DECÂT TOT MINISTERUL TRANSPORTURILOR LA UN LOC !  TUDOSE ȘTIE...

DE CE AR RENUNȚA FELIX STROE LA O REGIE MAI PRICOPSITĂ DECÂT TOT MINISTERUL TRANSPORTURILOR LA UN LOC ! TUDOSE ȘTIE...(5812)

După ce și-a făcut rodajul ca prim ministru, Mihai Tudose a lansat, în partid și în mediul public, un avertisment dur pe care Liviu Dragnea l-a luat în bășcălie sau pur și simplu nu i-a dat nicio atenție...

Sau s-a făcut că nu-l aude, fiind vizat direct de întrebările noului prim ministru...
Spunea premierul Tudose: “Eu nu sunt Grindeanu...”. După care a completat apăsat și supărat pe conținutul mesajului său avertisment: “Cu mine să nu faceți cum ați făcut cu Grindeanu!”

Adică, întreb, ce i-au făcut lui Grindeanu? De ce este atât de iritat și de înverșunat Morocănosul, cum îmi place mie să-i spun premierului... Parcă l-a văzut pe dracul lipit pe geam!  “Băi, eu nu sunt Grindeanu...”

Cui se adresează direct? Cine ar putea să-l confunde cu Grindeanu și de ce? De fapt, nu îl confundă, ci, aici e buba, intenționează să-l trateze ca pe Grindeanu...

Adică, întreb, să-l ia de fraier? Fiind vorba de o dispută la vârful PSD, este important tonul și cui se adresează Morăcănosul în această nouă fabulă politică. Desigur, domnului Liviu Dragnea, cu care a avut un schimb dur de replici în timpul scandalului care a paralizat PSD.

Mesajul premierului este valabil și pentru cei care intenționează să protesteze în Piața Victoriei. Mai mult, pentru aceștia, are pus deoparte ceva special! Un gest specific de Brăila, chiar din inima bălților...

Lăsat slobod, premierul și-a pus la punct propriul său plan de protecție, pentru a nu păți ce a pățit Grindeanu cu demisia! Domnul premier, precaut din fire, știe că în clipa în care s-ar întoarce ca un nesăbuit are toate șansele să se aleagă cu un cuțit (unul politic și nu de bucătărie) în spate!

Că tot veni vorba de fostul premier Grindeanu, acesta ne promitea noi dezvăluiri despre Liviu Dragnea... Brusc, însă, s-a așternut tăcerea! Uneori, tăcerea este nu numai de aur, ci și sănătoasă, precum fuga!

Pe scurt, Tudose nu a așteptat ca Dragnea să provoace o nouă criză politică, specialitatea casei, pentru a avea motiv, cum s-a întâmplat cu sărmanul Grindeanu, să-i ceară demisia, în timp ce se dă de ceasul morții ca Sevil Shhaideh și Rovana Plumb să rămână în curtea Guvernului, pe aici, pe aproape, ca să nu se spună că nu au fost, ca să zic așa, sancționate...

Cu figura sa de boxer de Brăila, bun croitor, în sensul că îi croiește pe alții, dar și încasator, Tudose nu s-a sfiit să-i aplice o lovitură drept în figură lui Dragnea!
Abia s-a ținut, bietul conducător iubit, de balustradă ca să nu facă tumba pe scări!

Pe scurt, Tudose a amenințat că demisionează din fruntea Guvernului, dacă doamnele Sevil și Rovana sunt protejate în continuare în povestea penală de la DNA. Până la urmă, Morăcănosul, cum îmi place să-i spun premierului, s-a impus pe linie: doamnele au demisionat și domnia sa a avut un cuvânt greu de spus în numirea noilor miniștri, printre ei numărându-se și Felix Stroe, președintele PSD Constanța.

Din diverse motive, numirea lui Felix Stroe în funcția de ministru al Transporturilor i-a lăsat pe mulți fără aer! Ca orice personaj controversat, prezența sa în Guvernul României a stârnit numeroase comentarii nervoase printre adversari, dar și satisfacție printre susținători.

Deși s-a ținut departe de conflictele iscate pe plan local, în realitate, Felix Stroe s-a aflat peste tot! Umbra lui...

În privința numirii lui Felix Stroe, bănuiesc că a fost pregătită din timp, într-un anumit pol al partidului, fiind pe placul primului ministru, care se alintă ori de câte ori se află în preajma președintelui Iohannis.

Păstrând proporțiile, despre Felix Stroe se spune, făcându-se trimitere la cunoștințele profesionale acumulate în timp, din diverse domenii de activitate, că are șanse să devină mâna dreaptă a premierului!

Îl recomandă tot ceea ce a făcut la RAJA Constanța în toți acești ani de când este director general. Sunt lucruri care, indiferent de cât de mult antipatizezi PSD, nu poți să te faci că nu le vezi! Față de alți pretendenți la un loc în componența guvernului, Felix Stroe are argumente suficiente pentru a fi recomandat ca un personaj competent.

Deși numirea sa este politică, calitățile profesionale au cântărit decisiv în privința nominalizării sale ca ministru al Transporturilor. Tot atât de adevărat este că trecutul său discutabil îl menține în dizgrația celor care îl acuză că a colaborat cu Securitatea...

“RAJA este viața mea!”  declara Felix Stroe.
Această mărturisire mă determină să cred că domnul Stroe a fost obligat să accepte funcția de ministru al Transporturilor, dată fiind criza în care se zbate PSD.

Altfel, îmi este greu să cred că s-ar fi legat singur la cap!
Pentru ce? Ca să-l ia la refec dușmanii săi? Ca să-și lege o nouă piatră de gât într-un domeniu, vezi autostrăzile, rămas vulnerabil de pe vremea lui Băsescu? Ca să fie ministru doar așa cât să iasă la șosea? Ca să adune bănuții din pușculițele pe care Traian Băsescu a scris: “Aici sunt banii dumneavoastră!”, când el conduce o Regie mai bogată decât tot Ministerul Transporturilor la un loc! Sigur, urgența e să nu cadă Guvernul, pentru că atunci cad toate!

Prin promovarea lui Felix Stroe, practic, Constanța își păstrează cele trei portofolii dobândite în Guvernul Tudose. E drept, contabilizând aici și prestația ștearsă a ministrului Turismului, domnul Dobre.

Și, totuși, cooptarea lui Felix Stroe în Guvernul Tudose deranjează chiar și pe unii din conducerea PSD!

După cum am mai comentat la această rubrică, Felix Stroe nu s-a bucurat niciodată de sprijinul lui Liviu Dragnea, ca lider suprem al PSD. Ba, dimpotrivă, acesta i-a pus bețe în roate! Au fost și situații festive când domnul Dragnea a dat de înțeles că duce dorul administrației Mazăre! În special, lui Nicușor Constantinescu, fostul președinte al C.J. Constanța, dușmanul de moarte al lui Felix Stroe...
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii