Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DOAR ȘASE MINUTE DE EXTAZ...NICI MĂCAR CĂT UN PRELUDIU

DOAR ȘASE MINUTE DE EXTAZ...NICI MĂCAR CĂT UN PRELUDIU(3050)

Marți seara, sala de festivități a Palatului Cotroceni arăta ca un peron pustiu, dar curat, din Gara de Nord, cu mult înainte de plecarea în cursă a unui tren de navetiști. Era o atmosferă de duminică, la prânz, când se instalează starea de lehamite și traficul feroviar este redus din lipsă de călători.

Câteva lumini de semnalizare, microfoane la vedere, microfoane sub acoperire, altfel, fiecare cu memoria lui...
Ochi albaștri scânteietori și fiecare cu timpanul lui... Jurai că te afli în Gara de Nord pe vremea trenurilor care mergeau direct la băi, via Snagov.

Trei domni îmbrăcați la costum vorbeau în șoaptă între ei, uitându-se din când în când după șeful de gară sau șeful de tren. După mimică și fețe, păreau preocupați de aranjarea unui blat pe tren și mai puțin de realitatea înconjurătoare. În lateral, la o distanță oarecare, alți câțiva indivizi, îmbrăcați și ei, majoritatea, în negru, ca niște ciocli, stăteau aliniați, ca la paradă, ca și cum circulau toți cu același abonament pe tren!
Peisajul s-ar fi cuvenit să fie completat cu o locomotivă cu aburi de la Muzeul CFR, dar regulamentul nu permite...

Aceasta era, pe scurt, atmosfera de la Cotroceni, cu puțin timp înainte ca noii miniștri să depună jurământul. O lungă și plictisitoare așteptare pentru o ceremonie care a durat exact șase minute! Nici măcar cât un preludiu standard omologat de UE !

Liviu Dragnea a reușit să compromită din start, ca imagine, și noul guvern. Ca să-i dea din fașă lovitura fatală, domnia sa nu a participat la ceremonie! Nu pentru că și-ar fi pus piciorul în ghips ca Stănculescu...

Nu, nu a fost necesară o astfel de cascadorie, ci pentru simplul fapt că nu a agreat noua formulă. Se citește pe față cât de mult îl antipatizează pe premierul Tudose!
Și dumnealui, dacă nu-i place ceva, după el, potopul!

Când nu te duci la ceremonia de investire a trei miniștri, cel puțin pe hârtie, importanți, e limpede că te doare în cur și de noul guvern, la căpătâiul căruia ai făcut atâta tam-tam!

Nici domnul Tăriceanu nu s-a învrednicit să onoreze evenimentul cu prezența sa prețioasă, motivând că nu vrea să dea nas în nas cu președintele Iohannis.
Ăștia, dacă îmi aduc eu aminte bine, au sărbătorit Ziua Națională a României separat...

Numărul mic de invitați, chiar de guvernanți, lipsa unor personalități marcante, până la urmă, lipsa de culoare a celor petrecute la Cotroceni, lipsa de consistență au făcut din Guvernul Tudose un fapt banal...

Dacă PSD nu dă doi bani pe guvernul său, ce pretenții să mai avem de la președintele Iohannis?
Acesta, travestit în șef de gară, a privit toată ceremonia cu o autentică greață nemțească. A dat mâna rece din degete cu navetiștii de pe peron.

Sincer să fiu, unii nu aveau nicio legătură cu Guvernul Tudose. De aceea, și domnul președinte a dat mâna restrictiv cu câțiva dintre navetiștii de pe peron, parcă din doi în doi...

Președintele nu a ținut nici măcar un spici de complezență, ceea ce mă determină să cred că dumnealui știe, în curând, peste o lună, două, vor trece alți miniștri, mai pocăiți și mai sfințiți...

Numărul de invitați fiind mult prea mic, au fost persoane care i-au strâns tovărășește mâna de două și chiar trei ori!

Până la urmă, din cauza stării de degringoladă, după jurământ, toată lumea a plecat pe jos. După cum s-au desfășurat ostilitățile, nu pot să afirm că a fost o zi prea fericită pentru noii miniștri...

Cu siguranță, testele lui Dragnea în materie de țesut guverne continuă, deși, acum, s-a aflat exact pe marginea prăpastiei!

Dacă nu cumva, în postura buturugii mici, cu sprijinul osiei de la Cotroceni, Tudose va răsturna carul mare, cu Dragnea pe post de vizitiu...
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii