Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
LA HÂRȘOVA, IONEL CHIRIȚĂ MERGE MAI DEPARTE...

LA HÂRȘOVA, IONEL CHIRIȚĂ MERGE MAI DEPARTE...(2908)

De regulă, cei care au activat în diverse funcții de conducere refuză să vorbească despre trecutul lor, chiar dacă este unul glorios și presărat cu multe medalii! Sunt fie precauți, fie supărați că nu au mai fost realeși, simțindu-se părăsiți și trădați...

Unii, chiar nedreptățiți. Statutul de “foști” nu este deloc pe placul unora care s-au aflat vreme de mai multe mandate în fruntea unor primării. De aceea, preferă să stea deoparte și să conserve pentru ei experiența acumulată în administrația locală! Răutate? Egoism? Dorința evidentă ca și capra vecinului să moară?

De aceea, gestul domnului Ionel Chiriță, fost primar la Hârșova, mi-a atras, în mod deosebit, atenția. Chiar dacă, repet, nu mai este primar, dorește să activeze în continuare în slujba hârșovenilor! Chiar dacă unii dintre ei l-au nedreptățit...

Dar asta-i viața! Ionel Chiriță merge mai departe!

O frumoasă poveste despre oameni și orașul lor, despre credință, profesionalism și patriotism local.

Se pare că Ionel Chiriță și orașul Hârșova au fost hărăziți unul altuia, cu o chimie comună. Exact ca în cazul perechilor care se potrivesc din prima, adică, de la prima vedere, cum se spune... Și, indiferent câte obstacole li se pun, sunt fericiți împreună tot restul vieții, încercând să recupereze timpul pierdut.

Ionel Chiriță a fost și este un norocos. S-a născut în comuna Giurgeni, județul Ialomița, la doi pași de Hârșova. A fost o întâmplare benefică pentru ambele părți. Mai întâi, a beneficiat Ionel de apropierea de Hârșova, unde venea des la rude. Se poate spune că, respectând proporțiile, au crescut împreună, dar orașul l-a marcat profund pe tânărul plecat din satul natal ca să-și facă un rost în viață. Foarte multe lucruri benefice au contribuit decisiv la educarea și emanciparea lui Ionel, diferența dintre oraș și sat fiind evidentă. În cazul său, libertatea de mișcare s-a dovedit a avea un rol decisiv în formarea și educarea sa. Deși locuia la Giurgeni, se simțea deja orășean! O mentalitate sănătoasă și benefică pentru un tânăr dornic să se afirme. Dar nu orice fel de orășean, ci hârșovean...

Dacă stai și urmărești parcursul biografiei fostului primar, constați cu ușurință existența mai multor puncte comune, traiectorii asemănătoare, lungi perioade în care au mers umăr lângă umăr. Ionel Chiriță spunea că Hârșova i-a dat tot ce are mai de preț! Câți dintre foștii primari recunosc că și orașul le-a dat ceva? Cei mai mulți se laudă că au făcut și au dres, că au doar merite!

Cu gândul că, într-o zi, s-ar putea să fie și el util orașului, s-a înscris la cursurile liceului cu profil naval din Brăila. Ne aflam în perioada în care Hârșova se definea ca un important port și șantier naval. Din această perspectivă, a absolvit mai târziu, la Galați, Facultatea de Mecanică-secția Nave Ingineri. Nu a fost, însă, să fie...

Angajamentele celor care vorbeau despre viitorul portuar al orașului s-au dovedit a fi simple promisiuni deșarte, așa că Ionel Chiriță a fost nevoit să se reorienteze din punct de vedere profesional... Stagiatura ca inginer și-a făcut-o la Fetești, sub emblema prestigioasă a companiei care a construit podurile de pe Dunăre, unde nu i-a fost deloc ușor...

Situațiile grele prin care a trecut în viață l-au obligat să învețe tot timpul noi meserii, să caute soluții de unul singur, să se adapteze la condițiile dure în care a fost obligat să supraviețuiască, pentru că nu dat niciodată bir cu fugiții, nici măcar o dată în cei opt ani cât a fost anchetat pentru o cauză inexistentă...    

La Hârșova, Ionel Chiriță merge mai departe!

Comentarii

Gabi
24-10-2017
Cum puteti ajuta tinerii d-le Chirita? Am un frate elev la liceu care nu si-a primit bursa. Nadrag a dat mereu pachete la tigani, iar actualul primar ne tot minte si crede ca noi nu vedem ca el s-a inteles cu psdul continuand sa ii ajute dor pe ai lor (membrii alde si psd). Eu nu vreau sa fac politica si va intreb: am vreo sansa in orasul asta sau trebuie sa plec cat mai curand in tara sau in strainatate.
Viorel
24-10-2017
Niciun alt primar nu facut pentru oras ce si cat ati facut dumneavoastra. Va suntem alaturi pentru ai demasca pe mincinosii si pe hotii din primarie care v-au vandut pentru ca ii incurcati la furat. Cu Nadrag si cu Ionescu isi fac de cap pentru ca acestia nu se pricep la administratie si pentru ca au nevoie de ei pentru a jefui orasul. Va doresc succes in tot ce v-ati propus.
Popescu
23-10-2017
Va rog sa va luptati sa se faca caminul de batrani. La Stupina au reusit sa faca un asemene camin unde sunt si persoane din Harsova si la noi il tinem degeaba de 10 ani. Mama lor de nemernici!
Florentina
23-10-2017
Felicitari domnule Chirita pentru cei ai facut pentru oras. Sunt multi oameni pe care i-ai ajutat si care nu au curajul sa iti multumeasca public. Din pacate la alegerea oamenilor procedam ca si in cazul sanatatii: "Ii apreciem numai dupa ce ne lipsesc".
Gica
23-10-2017
Singura periooada in care orasul s-a schimbat in bine a fost cu Chirita primar.
Nadrag a fost un hot si un mincinos, iar Ionescu ne-a pacalit ca i-a apa la oras si ca ii pune la punct pe tigani, dupa care a batut palma cu Nadrag intr-un schimb "win-win" (doar pentru ei doi si gastile lor). Adica, Ionescu nu mai demasca furtisagurile lui Nadrag si Nadrag il sprijina pe Ionescu sa continue jefuirea orasului.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
https://www.ctbus.ro/ConsultarePublicaTraseeConstanta/

Editorial

CE INTRIGI A MAI REINVENTAT LUMINIȚA VLĂDESCU DUPĂ MODELUL ÎPS?
scris de Lucian Cristea
La Medgidia, o ceartă, până la un punct, banală, generată, să zicem, chiar și de o șicană în trafic, s-a transformat într-un(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii