Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DACĂ PLEACĂ BABU, PRIMARUL FĂGĂDĂU RĂMÂNE FĂRĂ CAPRA VECINULUI...

DACĂ PLEACĂ BABU, PRIMARUL FĂGĂDĂU RĂMÂNE FĂRĂ CAPRA VECINULUI...(5287)

Domnul viceprimar Babu ne uimește zilnic prin faptele sale de vitejie, prin sacrificiul său suprem dus până la lacrimi, ca atunci când îl strâng ghetele, pentru binele și bunăstarea urbei.

Babu ne ia, Babu ne dă lumina! Cu toate că sărbătorile adecvate luminii au trecut! Mai mult decât Horia, cel fără de milă, sau motanul Trilă, care de șoricei nu are nici el milă, Babu a pus oiștea de la căruță în slujba populației. 

Nu mă refer, de această dată, la căruța comisarului Horia Constantiescu, de care încearcă să se agațe, zice domnia sa, consilierul independent Popescu, fiul meu, cu binecuvântarea maternă a șefului OPC Constanța, ca o mamă eroină.

Mă refer la căruța domnului viceprimar, ultimul model, cu patru arcuri și dispozitiv de pus fustele în cap ca la ușa cortului. Alte detalii tehnice: decapotabilă ca mașina săracului cu care circulă prin oraș Claudiu Palaz, printre altele, simpatizant al “vicelui”.

Ei bine, domnul Babu a intrat, la puțin timp de la debutul său silențios în Primăria Constanța, cu oiștea căruței sale într-un gard apropiat. Nefericitul incident s-a petrecut în perioada în care Babu, fără nici o orientare politică în acea perioadă, a lăsat mai multe cartiere constănțene în beznă!

Până la urmă, un gest de educație patriotică pentru cei care spun că era mai bine în “Epoca de aur”. Puțin întuneric nu strică pentru indivizii care au uitat de unde au plecat!

De la acea dată istorică, când iluminatul stradal a fost pus la pământ din neglijență sau comoditate, nici nu știu cum e mai bine, viceprimarul a continuat să meargă din gafă în gafă, după cum se știe, perseverența fiind mama succesului garantat. Evident, pe invers.

De la data intrării cu oiștea în gard, aflu acum, în gardul Primăriei Constanța, ăla viu, că, virgulă, conducerea e moartă, domnul Babu a crescut în popularitate, dacă mă pot exprima într-un hal fără de hal...

Adică, precizez, tot mai mulți sunt cei care îi cer demisia! Într-un procent ridicat față de cât i se cere (același lucru) și primarului!

Abia acum urmează senzaționalul. După numeroase secvențe de dat cu stângul în dreptul sacadat, când la toți ni s-a umplut gura de pleavă din cauza numeroaselor critici aduse actualei conduceri a Primăriei Constanța, s-a produs un fenomen de-a dreptul incredibil.

Pînă astăzi, am fost convins că nimeni nu va fi în stare să-l depășească pe primarul Decebal Făgădău la următoarele probe: stupiditate, ipocrizie, antipatie viscerală, critici, cereri record privind demiterea, dezaprobări vehemente, etc.

Fiind vorba de domnul Făgădău, includ aici și fuga cu balansoarul în spate, desființarea locurilor de joacă pentru cei mici și mersul piticului în exces de zel în fața lui Horia Constantinescu, fără nicio legătură cu anihilarea mafiei rădăcinoaselor din piețe...

Repet, nu mi-am imaginat că popularitatea negativă a primarului Făgădău va fi realmente anulată de același gen de popularitate, dar cu un alt titular! Domnul Babu, nimeni altul decât colaboratorul apropiat al primarului, care, iată, l-a detronat de pe primul loc în topul: “Dă-ți demisia, nu mi-o dau”...

Așadar, încă un mit, cel al primarului contestat în prostie, a fost spulberat! Mai nou, “vicele” a devenit ținta cererilor de demisie! Din cauza solicitărilor tot mai numeroase ca “vicele” să-și prezinte demisia pentru minusurile existente în activitatea sa, Babu s-a adaptat din mers noile condiții, ceea ce l-a și ajutat enorm să-l eclipseze, inclusiv la acest capitol, pe Decebal Făgădău.

Pe scurt, ca să se agațe cât mai bine de scaun, Babu și-a întărit dantura și și-a înlocuit măseaua de minte cu una de fier, ca să poată mușca pe oricine de la origini încoace. Ca să nu-i mai audă pe cei care strigă “Demisia”, și-a antifonat timpanele pe baza unui certificat medical în care se precizează că suferă de otită, dar, în realitate, nu are nici pe dracu!

Cocoțat în vârful Primăriei, rezultat al unui algoritm de doi lei, Babu e greu de dat jos, pentru că nu vrea pur și simplu! Mare tevatură și cu demisia asta!

Vă amintiți câtă caterincă a făcut pe subiectul ăsta fostul premier Grindeanu! Cum se ascundea el, sărmanul, din calea lui Dragnea, regele bălților, care căuta să pună bazele unui gen de contrapartidă pe baza căreia îi oferea diverse alte funcții de conducere, doar, doar o elibera cabinetul primului ministru cu calabalâcul lui cu tot! De câte ori i se promitea că o să fie promovat corespunzător, Grindeanu țipa ca din gură de șarpe că nu acceptă să fie mânjit! Acum, văd că i-a trecut criza de modestie și a acceptat un post important!

Domnul Babu rămâne ferm pe poziție, indiferent de greutatea argumentelor prezentate de cei care vor să-l debarce. Concluzia vine de la sine. Demisia e pentru proști! Inclusiv demisia în alb.

Situația îi convine de minune lui Decebal Făgădău. Dacă pleacă Babu, rămâne fără capra vecinului!

Cu Babu pe post de “vice”, măcar are pe cine da vina!  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii