Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Deputatul Bogdan Huțucă: PSD bagă în incapacitate de plată marile primării și pune în pericol veniturile românilor

Deputatul Bogdan Huțucă: PSD bagă în incapacitate de plată marile primării și pune în pericol veniturile românilor(1216)

Vicepreședintele Comisiei pentru Buget, Finanțe și Bănci din Camera Deputaților, deputatul Bogdan Huțucă, critică măsurile fiscale adoptate, astăzi, în ședință, de Guvernul PSD Mihai Tudose și susține că acestea sunt un asalt frontal asupra stabilității fiscale și un nonsens sistemic, care va duce, în final, la tăierea veniturilor unor categorii de angajați și va genera presiuni asupra costurilor unor companii.

„Mutarea contribuțiilor la angajat este cea mai proastă idee fiscală de la introducerea impozitului progresiv încoace. Veniturile nete din salarii în sectorul public vor scădea în anul 2018 mult sub nivelul așteptărilor generate de Legea salarizării. Pentru mediul privat, cele mai vizate sunt companiile din sectorul IT și din domeniul cercetării-dezvoltării unde veniturile angajaților sunt scutite de impozit. Acești angajatori vor avea una din două opțiuni. Ori cresc corespunzător brutul, pentru a nu le micșora angajaților salariul net, cu consecința unor disponibilizări, ori reduc salariile cu 15%. Din păcate, nu prea există cale de mijloc”, declară deputatul liberal Bogdan Huțucă.

Acesta consideră că „reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, în esență o măsură pozitivă, vine cu un impact devastator pentru municipalități. Este și cazul municipiului Constanța, care va pierde sume importante din sumele defalcate din impozitul pe venit. Unii experți au evaluat pierderile chiar și la 40%. Felicitări PSD! Ați reușit ca într-o singură ședință de guvern să băgați în noroi, și eventual incapacitate de plată, cele mai importante primării din România. Efectele acestei măsuri pot fi compensate ori prin creșteri de impozite și taxe locale, ori prin amânarea unor investiții de interes local, cel care va deconta la final fiind, fără îndoială, cetățeanul”.

De asemenea, parlamentarul PNL de Constanța este de părere că ne aflăm în această situație pentru că PSD a ales din nou să meargă pe mâna populismului și nu a responsabilității.

„Ca urmare a politicii fiscal bugetare aberante derulate pe parcursul acestui an, PSD a avut de ales între prorogarea termenelor privind creșterile salariale promise pentru anul 2018 și impunerea acestor măsuri experimentale pentru a câștiga bani la buget. Pentru că PSD a ales varianta cu cele mai mici costuri politice, dar care va genera mari dezechilibre economice, unele ireversibile, mulți români vor avea de suferit. Este ridicol cum încearcă acest PSD să dea vina pe multinaționale și bănci, chiar stupid. Aceste companii au făcut ce li s-a permis să facă. Guvernul putea și poate încă să implementeze mecanisme ce controlează și stopează eroziunea bazelor de impunere, a profiturilor acestor companii, la fel ca în orice țară europeană. În schimb, măsuri ca cele promovate astăzi sperie și înstrăinează capitalurile cu impact masiv asupra populației active și a bugetelor de asigurări sociale și de sănătate. În loc să fie mai profesioniști și mai responsabili, pesediștii își găsesc din nou marote și teme propagandistice, așa cum au făcut cu Soros. Rușinos!”, încheie deputatul Bogdan Huțucă.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CAZUL MUHSCINĂ A DEMONSTRAT CĂ UNOR LIBERALI LI S-A USCAT MASCA PE FIGURĂ!
scris de Lucian Cristea
George Muhscină și-a dat demisia pe șest din PNL Constanța! Nu a mai trecut pe la conducerea de partid! Se grăbea să se înscrie(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • CAZUL MUHSCINĂ A DEMONSTRAT CĂ UNOR LIBERALI LI S-A USCAT MASCA PE FIGURĂ!
  • LINIA MARITIMĂ CONSTANȚA – ANTONIADIS LA CÂRMĂ!
  • CORINA MARTIN CALCĂ PE URMELE LUI NEA DONȚU, ÎN CĂUTAREA FRUNZELOR TĂIATE LA CÂINI!
  • Fermierii vor fi despăgubiți!
  • OMUL CU SĂGEATA ÎN JOS A AJUNS ÎN TOLBA LUI VOICULESCU...