Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
DEȘI A FOST AMENINȚAT CU MOARTEA, IONEL CHIRIȚĂ CONTINUĂ RĂZBOIUL DECLANȘAT ÎMPOTRIVA FOSTULUI PRIMAR NĂDRAG...

DEȘI A FOST AMENINȚAT CU MOARTEA, IONEL CHIRIȚĂ CONTINUĂ RĂZBOIUL DECLANȘAT ÎMPOTRIVA FOSTULUI PRIMAR NĂDRAG...(2912)

Timp de peste opt ani de zile, Ionel Chiriță, fostul primar al orașului Hârșova, a fost purtat pe drumuri, blamat pe nedrept, catalogat în fel și chip, inclusiv ca infractor, târât prin tribunale,fiind ținta preferată a celor care din considerente electorale doreau să-l vadă grabnic după gratii!

Opt ani de teroare și-au pus amprenta pe viața familiei sale, pentru că nu este deloc plăcut să te trezești cu duba plină de anchetatori puși pe fapte mari la ușa ta... A fost poate cea mai neagră perioadă din biografia fostului primar, dacă luăm în calcul suferințele la care au fost supuși și membrii familiei sale, ținta a numeroase calomnii și acuze nefondate.

Când te știi nevinovat, povara pe care o duci în spate e și mai grea, mai ales sub privirile apăsătoare, de cele mai multe ori în necunoștință de cauză, mustrătoare, ale celor care te-au votat...

Nu i-a fost deloc ușor când pe la colțuri unii hârșoveni, puternic influențați de propaganda lui Nădrag, fost primar al Hârșovei și dumnealui, omul care i-a transformat viața într-un coșmar, comentau: “Chiriță a furat”... 

Luat prin surprindere cu astfel de acuzații tăioase, Ionel Chiriță și-a plimbat de unul singur crucea. Desigur, cu un preț foarte mare. E greu să duci de unul singur lupta cu minciuna și cu nedreptatea, care acționează din toate părțile ca o caracatiță. 

În astfel de situații, până la sentința finală, răul domină, din păcate, binele. Ba, chiar mai mult decât atât, ecourile generate de o pretinsă ilegalitate sau faptă negativă persistă multă vreme, chiar și în situația în care cel pus la zid și-a dovedit nevinovăția...

După opt ani de dispute și procese,s-a dovedit că Ionel Chiriță e curat ca lacrima. Acum, de pe această poziție, lansează acțiunea: “Dinte pentru dinte”, fiind convins că reabilitarea sa trebuie să înceapă din acest punct al adevărului. 

Înțeleg că începe un nou război între foștii primari ai orașului Hârșova!
Ionel Chiriță spune că demascarea acțiunilor lui Nădrag nu trebuie catalogată ca o răzbunare, ci ca un gest firesc de repunere a adevărului în matca sa firească. 

“O datorie pe care mi-o asum pentru a trezi în oameni curajul răspunderii în această privință!”

Argumentele lui Ionel Chiriță pentru o nouă cruciadă a adevărului. Citez dintr-o lungă scrisoare adresată ziarului nostru:

După 8 ani de cercetare judiciară, plângerile lui Nădrag impotriva mea s-au finalizat cu NUP, din nou NUP şi o CLASARE DE DOSAR. Acestea au fost deciziile celor care au cercetat peste 40 de contracte grupate in 51 de volume şi în care au fost audiaţi aproape 300 de martori.”
 
“Opt ani am fost terfeliţi, eu şi familia mea, de acest ticălos! Dar cine sunt cei care l-au susținut?”
 
“Da, trebuie trezit simţul răspunderii în oameni. Avem datoria să stopăm parcursul unor astfel de indivizi! Ei trebuiei să ştie că sunt răspunzători pentru faptele lor. Dezinformarea, calomnia şi mai ales terfelirea unor persoane nu pot rămâne nepedepsite la infinit!”
 
“Dacă renunț, ar fi un gest de laşitate, Nu numai din partea mea și a familiei mele, dar și din partea altor hârșoveni!”
 
“Neimplicarea într-o problemă atât de gravă poate fi catalogată ca ignoranţă, laşitate sau complicitate.”
 
“În perioada mandatelor lui Nădrag în fruntea orașului Hârșova, cei care erau de partea lui Chiriţă au fost avertizați că nu vor mai putea beneficia de îngăduinţa sau bonificaţiile primarului.”
 
“Eu am primit, în scris, ameninţări de la necunoscuţi! Spuneau că, dacă nu le las primarul în pace, îmi vor lua gâtul şi că mă vor urmări și în mormânt... Cineva a încercat să dea cu maşina peste soţia mea!”

“Am fost amenințat că, dacă nu fac anumite jocuri politice locale, îmi vor fi fabricate alte cauze penale, că un martor îşi va schimba declaraţia în dosarul clasat, că voi deveni ținta unor noi denunțuri mincinoase...”

“Scopul lui Nădrag a fost eliminarea adversarilor politici şi a concurenţei din domeniul construcţiilor prin inducerea în eroare a organelor judiciare.”
 
“Dacă nu aş spune public toate aceste lucruri, dacă nu aş face demersuri prin instituţiile statului, oameni ca Nădrag, precum şi cei cu care acesta s-a combinat în cele două mandate şi după, ar înţelege că aşa trebuie construită o carieră politică.”
 
“Lipsa de implicare reprezintă forme grave de ignoranţă, laşitate sau complicitate.”
 
“Pentru că îmi doresc să oprim jefuirea banilor din bugetul oraşului, voi prezenta greşelile, abuzurile şi mai ales infracţiunile sărvârşite în activitatea administaţiei publice."

"Adversarii mei au fost interesațați de direcţionarea banilor din bugetul local către familiile lor, către rude sau diversi alți trepăduși În rest, după ei potopul! Vreau ca banii publici să nu mai aibă destinaţii prestabilite!”

“Nădrag trebuie tras la răspundere pentru abuzurile făcute și pentru tot răul pe care mi l-a pricinuit în peste opt ani de zile!”

 

La Hârșova, disputa la cuțite, cum se spune, dintre cei doi foști primari continuă. Așteptăm, desigur, și argumentele domnului Nădrag, dacă acesta simte nevoia să se explice...
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

OBRAZUL DE CATIFEA AL MANGALIEI
scris de Lucian Cristea
În facultate, aveam un coleg care, ori de câte ori se amețea bine la câte o sindrofie, avea și el o dambla...Se replia repede în căm(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii