Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CINE ESTE MĂGARUL?

CINE ESTE MĂGARUL?(2815)

S-a umplut Guvernul cu de-alde nea Alecu, fără meserie, dar cu tichie de mărgăritar, care tunde oaia și berbecul. Evident, cu apucăturile și obiceiurile sale tradiționale, inclusiv ștergerea nasului cu mâneca de la cămașă.

Când domnul Dobre, ministrul constănțean al Turismului, și-a făcut intrarea agățat de gâtul unei oi veritabile, numa' bună de tuns și de muls, am crezut că la mijloc este vorba de o superstiție, un moft sau o tentativă de spectacol ieftin.

Se știe că domnul ministru tânjea, la un moment dat, după gloria efemeră a comisarului Horia Constantinescu, șeful OPC, care, ca și nea Alecu, a dat de pământ cu oaia și cu berbecu.

Reamintesc că, într-un alt cadru, domnul Dobre a propus ca oaia să fie simbolul oficial al turismului românesc, înlocuind, astfel, frunza.

A căzut o frunză în calea sa și oaia a călcat pe ea!

Cu asta își frământa dumnealui capul la început de mandat ministerial și de sezon estival! Turismul bătea pasul pe loc, sub povara a numeroși propagandiști cu normă și fufe în rol de vestale, zeițe cu miros de pește, miss Paradis, și Dobre instruia oaia cum să înghită frunza!

Pierzând din timpul prețios destinat pregătirii sezonului estival, și rezultatele au fost pe măsura obiceiurilor preluate de la nea Alecu. Adică slabe.

Din punct de vedere sentimental, oaia a continuat să facă noi victime printre miniștrii și activiștii lui Liviu Dragnea. A generat dramolete sfâșietoare și povești de dragoste după modelul generalizat de Romeo și Julieta, doi tineri care au lansat balconul erotic.

Deunăzi, ministrul Agriculturii plângea în hohote, strângând cu foc la pieptul său o oaie bârsană sau bălană, că nu mă pricep la rase... Nu am înțeles dacă ministrul pleca sau se întorcea din armată, cu oaia prinsă în pieptu-i de aramă, pentru că scena a impresionat vizibil populația activă a patriei, interesată direct de performanțele economice realizate de Guvernul Tudose.

Legătura dintre ministrul Agriculturii și oaia bearcă este deja publică, fiind cunoscute aprecierile sale la adresa respectivei cornute.

Ministrul Mișa s-a smiorcăit și dumnealui în fața camerelor de luat vederi, dar domnia sa nu a vrut să ne spună cine-i oaia și care-i berbecul în Finanțe, cine stă capră după revoluția fiscală și de ce...

Fiind vorba de un Guvern fără vlagă, mă surprinde atașamentul fără de margini al unor miniștri față de oaie! În condițiile în care capra a fost și rămâne preferata tuturor guvernelor care s-au plimbat pe la cârma țării. Se cunoaște drama caprei și a vecinului obligat să confirme ori de câte ori este nevoie decesul acesteia. De altfel, deloc întâmplător, la noi, mortalitatea caprei vecinului a depășit limitele stabilite de U. E.

Oaia, în schimb, și-a consolidat poziția în Guvernul României, fiind preferată pentru politica sa de turmă, în care un rol la fel de important îl joacă măgarul.

Dar cine este măgarul?
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii