Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
UN PREȘEDINTE PENTRU ROMÂNIA. ALTCEVA DECÂT UN NAVIGATOR CU BUF ȘI UN MEDITATOR CU MULTE CASE...

UN PREȘEDINTE PENTRU ROMÂNIA. ALTCEVA DECÂT UN NAVIGATOR CU BUF ȘI UN MEDITATOR CU MULTE CASE...(2989)

Am publicat, zilele trecute, la această rubrică, un material despre activitatea lui Mihai Daraban, investit, de curând, în funcția de președinte al Camerei de Comerț a României. Spre satisfacția mea personală, materialul s-a bucurat de aprecierile a numeroși cititori!

Nu pentru că aș fi scris eu o capodoperă, ci prin prisma personalității și a meritelor domnului Daraban. Dintre cei care au apreciat demersul meu publicistic, unii au lansat din proprie inițiativă o propunere interesantă și curajoasă în același timp.

Mihai Daraban candidat la președinția României!

Personal, când am scris materialul cu pricina, determinat de alegerea sa ca președinte al Camerei de Comerț România., nu m-am gândit la o asemenea variantă. Am consemnat, ca fiu al cetății, faptul că, totuși, Constanța continuă să fie reprezentată peste tot de oameni de valoare.

Indiferent de simpatiile sau antipatiile pe care le nutrim față de o persoană publică sau alta, trebuie să recunoaștem, dacă jucăm cinstit, că, la această oră, sunt constănțeni care ne reprezintă, profesional vorbind, peste tot. Nu mă refer doar la numărul mare de miniștri din actualul guvern, ci la toți cei care își aduc contribuția la dezvoltarea unor sectoare de activitate, dar care nu dau buzna în față ca să se afirme în nume personal.

Câți au cunoscut parcursul profesional al domnului Daraban? Se dovedește că, la noi, cei care se mișcă în banca lor și își văd serios de treabă, băieții buni, cum s-ar spune, nu se bucură de atenția presei!

Mihai Daraban este unul dintre cei care au stat în limita bunului simț în fața reflectoarelor. Și, asta, cum să spun, doar în stare de necesitate sau în momentele în care a preluat responsabilitatea unui anumit domeniu important de activitate. Prin ținuta sa impecabilă, caracteristică omului cu o educație de înaltă ținută, Mihai Daraban este văzut de tot mai mulți constănțeni ca un virtual candidat la președinția Romîniei.

După un navigator, care se laudă cu metodele folosite de el când aducea buful în țară, și un meditator cu multe case, România merită un președinte competent și educat în spiritul valorilor autentice europene.

Experiența acumulată de Mihai Daraban în domeniul economic și în relațiile internaționale reprezintă un atu important pentru domnia sa într-o eventuală competiție electorală.

Să nu credeți că toți cei care i-au propus să candideze sunt doctori docenți! Nu, cei mai mulți dintre ei sunt oameni obișnuiți, ceea ce înseamnă că Daraban a fost receptat pozitiv nu numai de reprezentanții elitelor.

Impactul pozitiv pe care îl are Daraban la popor, ca să mă exprim așa, se datorează absenței politicului de pe imaginea sa. Păstrarea neutralității în această chestiune, atât cât este ea posibilă în România, reprezintă o performanță greu de egalat...

Deocamdată, Mihai Daraban își vede liniștit și cumpătat de treburile lui ca un președinte care se respectă. Și, dacă se respectă, în fruntea Camerei de Comerț, atunci, nu mă îndoiesc că va face același lucru și ca președinte al României, dacă ar fi să fie...
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii