Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
CUM A AJUNS ADRIAN NĂSTASE SĂ NU-L MAI RECUNOASCĂ PE TÂNĂRUL ȘI NELINIȘTITUL PONTA...

CUM A AJUNS ADRIAN NĂSTASE SĂ NU-L MAI RECUNOASCĂ PE TÂNĂRUL ȘI NELINIȘTITUL PONTA...(4524)

Pesediștii sunt dominați de sindromul Bunicuței cu urechile mari, dar și cu alte modificări genetice vizibile, după cum ne-a relatat Scufița Roșie, un cunoscut personaj de basm.

Ca o paranteză, trebuie să spun că basmul este starea noastră naturală. Cu alte cuvinte, ne facem consecvent de basme în orice domeniu de activitate, dar, mai ales, la nivel guvernamental.

Să continuăm.
Mă refer la Bunicuța devenită celebră datorită unor creșteri gigantice dobândite, de necrezut, în urma unei cure de slăbire. Se pare că a greșit ceaiurile, doza și partidul. Aceste schimbări uluitoare au făcut obiectul unei anchete sociale în urma căreia Bunicuța a motivat de ce are urechile, gura și ochii atât de mari. Răspunsul este cunoscut opiniei publice și, ca atare, nu revin.

Sindromul Bunicuței cu urechile mari l-a atins și pe Adrian Năstase, care a declarat că pur și simplu nu-l mai recunoaște pe Victor Ponta! A luat poza lui, a întors-o pe toate părțile cu cravata lui de pionier cu tot, a pipăit-o, a mirosit-o, degeaba! Nu-l recunoaște și pace, deși stă bine cu vederea și, în general, cu toate simțurile sale de politician versat...

De altfel, PSD este marcat de o stare generală de confuzie, în care nimeni nu mai cunoaște pe nimeni, nimeni nu își mai aduce aminte de nimeni într-o debandadă generală!

Amnezie? Anemie?

E ca și cum viceprimarul Babu, stăpânul prizelor, i-ar fi lăsat pe întuneric, mă rog, așa cum a procedat cu mai multe cartiere din Constanța...

În privința cartierelor, gestul domnului Babu este justificat. Prea se înmulțiseră criticile la adresa administrației Făgădău, prea se obrăzniciseră cei care spuneau că era mult mai bine pe vremea lui Ceaușescu!

Nu se poate mojicie mai mare din partea celor care, manipulați fiind, îl criticau tot timpul pe Decebal de la Primăria Constanța, cu calul lui cu tot...

Vicele Babu a tăiat iluminatul stradal din considerente istorice și de stimulare a memoriei, intrând în conștiința orașului ca stăpânul prizelor.

O noapte fără lumină pe străzi poate reprezenta o piedică în calea uitării comunismului deșănțat. În condițiile în care pesediștii nu se mai recunosc între ei nici măcar pe pipăite, domnul Babu rămâne omul care ne aduce nouă lumina și câinilor vagabonzi deportarea la baza canină de la Ovidiu.

Mă întorc la subiectul inițial: starea nebuloasă din PSD, în care nimeni nu mai cunoaște pe nimeni.

O dovedește din plin reacția lui Adrian Năstase, care, referindu-se la evenimentele incredibile care au marcat PSD în ultima vreme, spunea că nu-l mai recunoaște pe Victor Ponta!

Dacă vorbim despre domnul Ponta, este o chestiune clară de caracter, dar nu singulară în partidul pe care l-a condus domnia sa. Deși a încercat cu lecitină și cu semnul de carte întors înainte de culcare, domnul Năstase nu a făcut niciun progres în materie de memorie, susținând în continuare că nu-l mai recunoaște pe Victor Ponta!

Cum să catalogăm această situație?
Ca fiind gravă, ușuratică, dramatică sau tragică?

Nu de alta, dar Victoraș nu a fost un membru oarecare în PSD. Știm cu toți cât de temut era după ce și-a dobândit statutul de politician șlefuit la școala lui Adrian Năstase.

E, totuși, trist să nu-ți mai recunoști “învățăcelul” sau, și mai trist, să constați că personajul de astăzi nu mai seamănă deloc cu cel “produs” de tine!

Li se întâmplă multora, chiar mai versați decât Adrian Năstase, să constate că au crescut la pieptul lor o micuță și veninoasă viperă, dar fac acest lucru destul de târziu și consecințele sunt dintre cele mai dezastruoase!

Din acest punct de vedere, PSD se află la un moment al adevărului. Foștii prieteni, Liviu Dragnea și Victor Ponta, au devenit dușmani de moarte! Din nefericire pentru cei din interior, nu se poate vorbi despre o banală bălăcăreală, fiind vorba la mijloc de o dispută pe viață și pe moarte!

Cei doi s-au detronat reciproc de pe diverse poziții importante ocupate în partid, s-au turnat reciproc în diverse forme, au făcut schimb de demisii în alb, s-au scuipat unul pe celălalt în sân, s-au păruit în lift, s-au tras reciproc în piept, când cu Kovesi, când cu Coldea, dar mai ales cu Iohannis. Nu s-au limitat la o simplă bârfă masculină, chit că nici aceea nu le-ar fi făcut cinste...
S-au dezbrăcat pur și simplu de caracter și acum cei din jurul lor nu-i mai recunosc!

Băi, Victore, tu ești? Ce dracului te-ai schimbat în halul ăsta?

Și dacă își schimba total fizionomia după modelul Bunicuței, tot l-ar mai fi recunoscut careva pe domnul Ponta!

Să îl recomanzi peste tot pe Ponta și după aceea să nu îl mai recunoști, spune ceva pentru talia lui Adrian Năstase. Iar pentru Victor Ponta, care calcă totul în picioare, este un vot de blam.

Dacă a ieșit Năstase în public cu o asemenea declarație despre fostul său elev, e jale mare cu credibilitatea fostului premier!

Desigur, pentru Ponta, unul dintre oamenii furioși ai PSD, e trist că s-a ajuns aici, fiind vorba de un politician tânăr de la care așteptam un alt comportament.

Dacă e vorba de Adrian Năstase, acesta nu trebuie să dispere, pentru că are destui “învățăcei” pe lângă domnia sa, ușor de recunoscut, chiar dacă își spun Cattani sau mai știu eu cum, ca să pozeze în politicieni de fițe...
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii