Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
LECȚIA DE OMENIE A COMUNITĂȚII ELENE

LECȚIA DE OMENIE A COMUNITĂȚII ELENE(3153)

Anton-Traian Antoniadis și cavalerii omeniei din Comunitatea Elenă au fost mereu alături de constănțenii care trăiesc de pe o zi pe alta. La vremuri grele, comunitatea amintită s-a dovedit a fi un sprijin nesperat pentru cei abandonați de autorități, acea rază de soare miraculoasă.

Din fericire, există și oameni cărora le pasă de semenii lor și nu trec indiferenți pe lângă cei care au avut neșansa de a avea parte de un trai decent. În viață, norocul nu se arată la fel pentru toți...

Doar cu excepția zilelor din an când Uniunea Elenă din România, Comunitatea Elenă Constanța, organizează acțiuni de întrajutorare a celor nevoiași. Comunitatea amintită s-a transformat într-o oază de bunătate sufletească de unde pleacă diverse ajutoare către cei săraci.

În pragul sărbătorilor de iarnă, mărinimoși din fire, grecii din Constanța coboară în locuințele întunecate ale celor loviți de soartă cu brațele pline cu daruri, dar, mai ales, cu cele strict necesare pentru a trece cu bine iarna.

Urmând tradiția statornicită în ultimii ani, când Anton-Traian Antoniadis, intra, dotat cu toate cele necesare, în satele înzăpezite din Dobrogea, grecii continuă inițiativele de acest gen în acest sfârșit de an.

Anton-Traian Antoniadis ne-a vorbit despre strângerea donațiilor pentru săraci:

Din puținul nostru, uneori, este bine și creștinește să dăruim, să împărțim din caldura sufletului nostru celor aflați într-un mare impas”.

“Primele donații au fost deja colectate.
În perioada 15-23 Decembrie, în una din aceste zile, vom merge, ca de fiecare dată, în 3-4 sate. Sperăm ca, în functie de ceea ce se va strânge din donații, să bucurăm cât mai multe familii, cărora vrem să le asigurăm toate cele necesare pentru a se bucura de un Crăciun liniștit. Că fericit, mă tem că este prea mult spus pentru vremurile pe care le trăim... Să facem tot posibilul să dăruim acestor oameni necăjiți măcar un strop de bucurie, să-i încurajăm și să-i determinăm să se convingă singuri, chiar dacă vor fi mai mulți greci decât români în jurul lor, că nu sunt singuri pe lume. Dincolo de daruri, se cuvine să vorbim cu acești oameni, să-i încurajăm și, mai ales, să le redăm speranțele pierdute poate prea ușor...Și mai mult curaj!

Cine dorește, cine are bunăvoința și bucuria să dăruiască, o poate face la sediul Comunității Elene Elpis Constanța, strada Aristide Karatzali Nr. 16 (Teatrul de Păpuși) sau la telefon 0241-619944.

În privința a ceea ce se poate dona, facem precizarea că se primesc donații în alimente (neperisabile) ex..ulei-zahar-făina-paste-orez...etc, precum și donații în sume de bani, ce vor fi folosite tot pentru a cumpăra alimente.

Pentru cei ce vor să facă donații în haine, pantofi, etc. - lucruri de purtat - rugăm a avea în vedere că se va primi îmbrăcămintea nouă, puțin purtată, spălată și dezinfectată. În termen popular spunem că am dori să se doneze acele lucruri pe care și noi le-am purta cu plăcere. 

Pentru donațiile în afara de cele în bani care vor purta pe chitanța numele donatorului, vă rugăm a specifica pe sacoșa/sacul cu haine sau alimente în clar numele donatorului.

Menționăm că aceasta acțiune va fi în satele din Sudul Județului Constanța și de asemenea vă rugăm a lua în calcul posibilitatea ca la acțiune să participați, să ducem împreună aceste daruri.”
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii