Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
FELIX STROE - PRIZONIER DE LUX,   FĂGĂDĂU -  DOSAR PENAL

FELIX STROE - PRIZONIER DE LUX, FĂGĂDĂU - DOSAR PENAL(4388)

Cu multe luni în urmă, scriam că primarului Decebal Făgădău i se pregătește ceva sub forma unui dosar penal. Tot atunci, în același articol, menționam și faptul că, intrat o vreme în dizgrația lui Liviu Dragnea, Felix Stroe devenise ținta unor atacuri lansate de răzbunătorii profesioniști din PSD, care își propuseseră să îl debarce de la conducerea organizației județene.

Ne aflam într-o perioadă agitată din viața PSD Constanța, când se zvonea că Gabriel Comănescu, miliardarul de la GSP, ar fi interesat să preia partidul, fiind dezamăgit după experiența nefericită cu filiala județeană a PNL.

Atmosfera era înveninată artificial de lamentările domnului Dragnea, care ridica statuie după statuie administrației Mazăre și fostei conduceri a PSD Constanța, săltându-i în slăvi precum mamița pe fiul ei Goe.

Indirect, în stilul pesedist consacrat, conform căruia trebuie să bați șaua ca să priceapă iapa, bobârnacele erau adresate actualului președinte al PSD Constanța, dușmanul de moarte al celor lăudați la scenă deschisă!

Personal, nu am înțeles niciodată de ce atâtea elogii! Oare pentru toate recordurile înregistrate la DNA? Iată că, după o perioadă de incertitudine, cele scrise de mine au devenit realitate...

Decebal Făgădău s-a ales, după cum mai multe surse anticipau, cu un dosar penal! Sursele s-au dovedit a fi foarte bine informate, dar și interesate ca subiectul să ajungă la urechile cui trebuie. Felix Stroe a fost, practic, “îndepărtat” de la conducerea PSD Constanța, după “pohta” lui Dragnea! De fapt, ținut la o distanță corespunzătoare, cât să nu mai poată performa pe linie de partid. Nu printr-o sancțiune, ci printr-o promovare, propulsat pe o funcție “capcană”, devenind, în scurt timp, prizonierul structurilor din Ministerul Transporturilor aflate în subordinea sa!

Funcția de ministru al Transporturilor este mai mult decât trecătoare și nici măcar reprezentativă, în condițiile în care, în fiecare zi, se vorbește mai mult despre remanierea guvernamentală decât despre programul de guvernare!

În plus, după cum spuneam, e destul de dificil ca Felix Stroe să facă față calor care au “moștenit” Ministerul Transporturilor, unde, în ultimii ani, au fost schimbați doar miniștrii.

Și nu numai atât. Unii dintre ei au plecat,ca după nunta burlacilor, cu tinichele legate de coadă… Secunzii, până la eșalonul trei ca importanță, ministrului Transporturilor stau bine înfipți pe poziție și trag sforile.

De altfel, reacția acestora, după destituirea unui director de către domnul Stroe, a fost evidentă, destul de dură, rapidă și ermetică, după care, în instituția amintită, s-a așternut liniștea! Mă mir că, la experiența sa acumulată la școala vieții și în fruntea RAJA, Felix Stroe nu a luat în calcul lupta de rezistență pe care o vor duce cei care fac cu adevărat legea în Ministerul Transporturilor, învățați, dacă nu le convine ceva, să boicoteze orice acțiune sau inițiativă benefică.

Mă tem ca ministrul nostru să nu fie absorbit de vârtejul din interior, pentru că sunt indivizi care nu au nici un interes ca Felix Stroe să performeze pe tema autostrăzilor și nu numai… Cele mai multe dintre reguli și obiceiuri sunt bătute în cuie încă de pe vremea lui Traian Băsescu!

După un început fulminant, în care părea decis să dea armata jos din podul gării, noul ministru al Transporturilor s-a mai temperat. Deocamdată, cei care au vrut să-l scoată din priză de la conducerea PSD Constanța, anulându-l total prin promovarea sa în Guvernul Tudose, au reușit să-și ducă planul la îndeplinire, pentru că asta părea a fi, la un moment dat, dorința lui Liviu Dragnea.

Cu un amendament. La ora la care publicam informațiile de mai sus sub forma unui comentariu, Liviu Dragnea nu era încolțit de-a binelea, ca acum, de către DNA. Se afla, cum se spune, pe cai mari. Dispunea lejer de timpul său. Acum dispune DNA. Îi înfiera cu mânie proletară pe cei care, aflați în contradicție cu legea, nu își dădeau demisia. Acum el este cel înfierat...

Grijile personale sunt cu mult mai mari decât un aranjament politic de culise. În schimb, previziunile privind soarta de primar a domnului Decebal Făgădău s-au adeverit în totalitate, fiind agățat într-un dosar penal la DNA! Cei care citesc ziarul “Timpul” știu bine că nu mă număr printre fanii lui Făgădău, dar nu pot să nu constat că ceea ce am auzit, cu multe luni în urmă, ca bârfă, a devenit realitate! Nu cunosc datele concrete din acest dosar și, ca atare, nu mă voi lansa în comentarii pe această temă. Un dosar penal este un dosar penal, mai ales că un alt suspect principal este Radu Mazăre, căruia, cu ocazia venirii sale la Constanța, domnul Dragnea îi aducea elogii, punând organizația județeană a PSD în genunchi pe un morman de nuci, doar ca să-i facă sânge rău lui Felix Stroe!

Paradoxal, situația ingrată în care se află acum Decebal Făgădău convine conducerii PSD, care, în repetate rânduri, s-a dezis de primarul său! Inclusiv prin vocea lui Felix Stroe, care, într-o manieră mai mult decât ironică, i-a urat acestuia să ajungă cât mai sus cu putință!

Ceea ce i s-a și împlinit, pentru că mai sus de DNA “nu se există”!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LUMINIȚA RÂSU-PLÂNSU
scris de Lucian Cristea
Aud că Luminița Vlădescu, mentora și șefa pe viață a PSD Medgidia, a dat în râsu-plânsu! Eu păstrez ordinea știută a acestei m(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!