Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
FANTOMA LUI CHIȚAC- BÂNTUITĂ DE FEBRA ALEGERILOR

FANTOMA LUI CHIȚAC- BÂNTUITĂ DE FEBRA ALEGERILOR(2296)

Ori de câte ori Decebal Făgădău o ia vârtos peste gioale, cum se întâmplă și în prezent, când primarul Constanței s-a ales cu un dosar penal la DNA, apare ca din senin fantoma lui Vergil Chițac!

Mult mai activ decât Barbă Albastră, Chițac răscolește prin birouri și se întinde, pe măsura înălțimii sale, pe fotoliul plin de pene obținut de Decebal prin votul democratic, dar naiv, al populației. Penele provin de la perna pe care și-o ține sub fund primarul Constanței, dornic să-l egaleze la înălțime și tupeu pe mentorul său, Radu Mazăre.

Când se plictisește de joaca “De-a primarul”, și asta se întâmplă foarte repede, intră în biroul viceprimarului Babu, pentru a întrerupe, ca o glumă bună, zic unii, iluminatul stradal.

Cu siguranță, dacă ar fi primar pe bune, l-ar demite pe Babu în doi timpi și trei mișcări și ar reda orașului câteva servicii importante... În doi timpi și trei mișcări. Exact măsura de diapazon în care s-a dezbrăcat singur de mantaua nobilă de amiral, pentru a îmbrăca răpciuga găurită și ponosită de politician...

De câte ori Decebal e pus pe făraș, cu calul lui cu tot, luându-se în discuție posibilitatea schimbării sale din funcție, hop și fantoma lui Chițac prin preajmă! Care se și bagă iute în vorbă!
Se pare că protectorul său, Gabi Comănescu, de la GSP, i-a pecetluit soarta pe veci, făcând din domnul Chițac veșnicul înlocuitor bun la toate!

Un util universal, precum cheia franceză. El centrează, el dă cu capul, el fentează, el dirijează! Exact cum procedează Gică Hagi cu echipa sa. Se plânge că nu este ajutat, dar nici nu lasă pe nimeni să se bage în treburile lui!

Cum se eliberează un loc undeva, în prima linie, desigur, jucătorii politici îl împing în față pe Vergil Chițac, repet, soluția salvatoare. Noul destin s-a conturat după episodul zgomotos al intrării sale în PNL, când a sărit gardul Marinei Militare, renunțând la cariera de amiral.

Până la deschiderea lui Chițac, doar Elena Udrea era cunoscută ca o bună săritoare a gardurilor de la Cotroceni…

Domnia sa spune că a comis acest gest din dragoste față de PNL! Chiar așa? Drumul politic parcurs până în prezent nu dovedește acest lucru, remarcându-se doar fidelitatea sa față de grupul Comănescu și atât.

Ca și cum doar gruparea respectivă ar fi reprezentat PNL! În rest, s-a comportat la fel ca o fantomă, bântuind partidul la ceas de seară. Dar nu ca o fantomă oarecare demnă de flota pe care a comandat-o ca amiral, ci ca un opozant al propriului său partid, pe care, dacă îmi amintesc eu bine, l-a părăsit! Fără lacrimi, fără regrete!

Nu știu alții cum sunt, dar când aud de Primărie, susținătorilor domnului Chițac le sfârâie călcâiele de nerăbdare, spirit civic și revoluționar! Atunci, repede, repede, îi încarcă domnului Chițac bateriile și ies cu el la înaintare, ca să-i sperie pe adversari.

Practic, asistăm deja la o paradă a prezumtivilor candidați la Primăria Constanța din momentul în care zilele de primar ale domnului Decebal Făgădău au început să fie numărate. Aiurea. Sigur, dacă îi întrebi de aspirațiile lor față de această funcție importantă, aleșii din umbră o dau cotită, fac pe proștii, ca și cum dumnealor ar fi în trecere prin această poveste!

Dacă nu se vede, se simte. De la DNA pornire, ca zvâc, Constanța a intrat în febra alegerilor! Un argument în plus îl constituie graba cu care se pregătesc de acest eveniment cei care vor să joace din nou pe mâna lui Vergil Chițac.

Deocamdată, nu am remarcat nimic nou la capitolul argumente. Aceeași poveste neterminată cu armata care așteaptă, ca la alegerile trecute, să fie dată jos din pod, ca și cum ne-am pregăti pentru manevre militare!

Eu zic că este un refren învechit, cel cu disciplina cazonă, în condițiile în care nimeni nu se mai teme de așa ceva!

Constanța nu are nevoie de “o mână de fier”, pentru că nu face instrucție, ci de un primar gospodar!

Vezi tentativa eșuată a noului ministru al Transporturilor, care a încercat o manevră asemănătoare de a se impune și a dat greș!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii