Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PUDICUL DOMN PALAZ

PUDICUL DOMN PALAZ(2082)

De la domnul politician Claudiu Palaz, fost prefect, actualmente, președintele PMP, ai cu totul alte pretenții și așteptări în ce privește prestația sa în teritoriu. Dacă experiența acumulată în administrația locală, luând în calcul vechimea, pe diverse funcții importante, acumulată în Prefectura Constanța, este una reală, atunci, e firesc să avem, în privința sa, cu totul și cu totul alte criterii de evaluare.

Claudiu Palaz se pretinde a fi un politician cu obrazul subțire. În acest context, m-a surprins implicarea sa în bălăcăreala dintre un gazetar nervos și Valentin Vrabie, primarul orașului Medgidia, în condițiile în care cei doi protagoniști își spală de multă vreme rufele murdare în văzul lumii! E treaba lor.

Dar ce treabă are Claudel? Marele nostru politician o face pe arbitrul! Și Palaz o face, culmea, dezbrăcându-se cu ușurință de caracter, coborând cu aprecierile sale personale la nivel de cartier. Catalogându-l pe primar drept birjar, Claudiu Palaz se identifică singur cu protagoniștii bălăcărelii, în fapt, o dispută în privat cu care domnia sa nu avea nicio legătură!

În aparență. De ce trebuia să coboare atât de jos? Tocmai domnia sa, un băiat fin, educat, cu “Merțan”, plimbat prin Franța ca să-i crească prestanța...

A simțit nevoia să se dea în spectacol ca să completeze locurile goale din jurul său? Chipurile, a vrut să sancționeze limbajul lui Vrabie! De ce nu și atitudinea lipsită de fair-play a adversarului său, dacă tot s-a erijat în justițiarul capabil să împace și capra și varza…

Dacă tot a evadat în ridicol, Claudiu Palaz a continuat să gafeze, sărind la gâtul conducerii provizorii a ALDE, căreia îi cere să ia măsuri drastice împotriva lui Valentin Vrabie, care să provoace chiar debarcarea primarului de Medgidia din partid!

Să înțeleg că Palaz a încheiat curățenia de iarnă în PMP și a trecut, cu ustensile cu tot, la ALDE?
El e băiatul bun la toate. Face și desface ca să-i plătească niște polițe mai vechi lui Vrabie!

După ce s-a antrenat cu Onaca și Turcescu.
Constat că Turcescu nu prea are loc la Constanța...Între cei doi sunt totuși niște diferențe vizibile.

Acum a dat buzna peste ALDE! În fapt, un alt satelit obosit și micuț ca statură al PSD, dovadă convingătoare că cine se aseamănă se adună...

Trebuie să fii un mare naiv să gândești că e posibilă transpunerea directivelor sale în practică! Chiar și în lipsa unui lider autentic în fruntea ALDE, unde se menține un provizorat păgubos.

Deocamdată, ALDE, care s-a pierdut în ceața pesedistă, are nevoie de Vrabie de la Medgidia și nu invers! Cu toate acestea, atitudinea majorității față de noul venit în partid este una destul de rece, încropindu-se cu greu un dialog.

La rândul său, ca unul care a fost învățat cu statutul de independent, nici Vrabie nu a lăsat pe nimeni să pună șaua pe el! Din acest motiv, au apărut noi surse conflictuale capabile să destabilizeze ALDE.

Profitând de starea de dezechilibru existentă în ALDE, domnul Palaz s-a grăbit să-și vâre grabnic coada într-o intrigă oarecare, doar, doar o provoca un conflict de durată capabil să -l compromită definitiv pe Vrabie.

Știe domnul Claudiu Palaz, ca nimeni altul, să toarne gaz pe foc! Sau a simțit pur și simplu nevoia să se bage singur în seamă, ținând cont de faptul că traversează o prelungită criză de imagine!

Ca să nu-l uite lumea, chiar acum când a fost reales în fruntea PMP, un alt fel de ALDE, dar cu zurgălăi, e musai să muște de undeva. Da’ de unde, dacă s-a făcut frate cu PSD!

S-au dus vremurile marilor sale promisiuni, când ne asigura că o să moară, vine vorba, cu PSD de gât! Moare, ce-i drept, cu el de gât, dar la horă, dansul preferat al lui Liviu Dragnea.

Este oare Claudiu Palaz îndreptățit să dea indicații conducerii provizorii a ALDE, erijându-se în moralistul de serviciu? Mai ales că în biografia sa a existat o lungă perioadă în care Valentin Vrabie era cel bun, cel alb, cel darnic…

În politică, oricum, oamenii se schimbă după cum bate vântul!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

UN SUBMARIN DE DREAPTA
scris de Lucian Cristea
M-a amuzat teribil o știre lansată de un confrate, fie că este reală, fie că este caterincă, știre conform căreia primarul(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii