Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Domnul Mazăre a vrut să trăiască liber, ca maimuța

Domnul Mazăre a vrut să trăiască liber, ca maimuța(14000)

Toată viața lui, domnul Mazăre a vrut să trăiască liber, ca maimuța. Să se distreze, să se simtă bine, să facă circ, să se remarce cu ceva. Nu avrut să lase și dânsul ceva consistent în urma dumnealui. Să zică și constănțenii acum: uite domnule asta e făcută de Mazăre, băiatul ăla tânăr și zgubilitic, pentru noi, bravo lui! Dumnealui nu i-au plăcut niciodată strămoșii, înaintașii. Pe cei dinaintea dumnealui, de la primărie, pe Neagoe și pe Mihăieș, îi prezenta ca pe doi proști. Cu ei a vrut Mazăre să se compare și i-a ieșit fără să spună că pe dânsul l-au ajutat legislația și bugetul pentru fapte mai bune. A lăsat să se înțeleagă că am avut noi noroc cu dânsul că e gospodar nu zurbagiu.

A distrus tramvaiele și troleibuzele parcă erau ale lui, aduse de la el de acasă, a distrus zona centrală, parcurile, trotuarele, Cazinoul, teatrele, podurile, zona industrială și câte și mai câte.

În ianuarie 2004 l-am rugat să amâne distrugerea teatrelor până după iunie, când erau noile alegeri și când mi se termina mandatul de șef al comisiei de cultură. Îi spuneam că îl putea afecta și pe dânsul o astfel de decizie de desființare a activităților culturale tradiționale din Constanța - avea un proiect de hotărâre nimicitor pentru instituțiile de cultură pregătit pentru vot și care dispăruse misterios, nimeni nu știe pe unde - deoarece artiștii, deși puțini, pot protesta public insistent cu mijloace imprevizibile iar el nu o să vrea așa ceva pentru a mai fi încă o dată primar în liniște. Mi-a mulțumit și a amânat totul pentru după alegeri. A continuat să distrugă tot ce putea el să distrugă și mai ales acolo unde nu putea el să înțeleagă la ce e bună, de exemplu, revista Tomis, cui mai folosește teatrul Fantasio sau Teatrul de vară Mamaia!? Turiștii puteau astfel să vină să îl vadă doar pe dumnealui cum se maimuțărește.

Toată viața ce-am făcut? Am mâncat și am băut! Îl admirau babele și moșii pentru că îi băga în seamă. Ei îl sprijineau la vot și la propagandă, el îi ajuta la vrăjeală, cu pachete de mâncare, bani și gratuități. Ce băiat bun e Mazăre!

Lăsa impresia că dă de la el, că e darnic, că are suflet mare, că e înțelegător. Aici se pricepea el bine de tot, la vrăjeală. Măscăriciul Mazăre, cum îi spunea lumea, era un mare vrăjitor.

Păcat de el și de noi, constănțenii, pentru că era băiat deștept. Știa să organizeze campaniile electorale ca nimeni altul de pe aici. Era greu să te lupți cu Mazăre.

Unii spuneau că Mazăre a făcut multe lucruri bune în Constanța. Îi rugam să îmi arate unul singur bun și de calitate că eu nu vedeam iar dânsul ar fi avut și cu ce și unde și de ce. A distrus mult și cu plăcere sau cu ură.

Lucra cu mijloace modeste și doar pentru imagine, pentru povești. Ca dovadă pietrele alea din piața Ovidiu sau de pe faleză: urâte, gri, și parcă sunt din mămăligă nu din granit!

Cred că ne ura pentru că nu îl iubeam și el știa că nu îl votăm.

Acea minciună mare că el e votat de constănțeni în proporție de 70% era rușinoasă pentru toți care mai știu puțină politică și tehnici de votare. Mazăre avea pentru el la vot cam 20% dintre constănțeni deoarece la noi prezența era foarte mică. Lumea nu venea la vot de scârbă, de lehamite.

În perioada guvernării domnului Mazăre au plecat din Constanța, cu acte în regulă, definitiv 30 000 de locuitori! Un oraș întreg.

Domnul Mazăre putea să facă lucruri importante pentru Constanța dar nu a vrut să se complice, nu a vrut să piardă vremea cu lucruri serioase. I-a plăcut să fie liber, în bătaia vântului și cam atât.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CHIȚAC ȚINE CU DINȚII DE TAXA LUI MAZĂRE
scris de Lucian Cristea
Vergil Chițac trăiește printre sateliți, singura lui preocupare fiind amânarea sfârșitului lumii. Și încă ceva. După el, ca prim(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii