Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
GUVERNUL LUI MOȘ GERILĂ

GUVERNUL LUI MOȘ GERILĂ(2057)

Noi măsuri organizatorice în Guvernul Tudose, directe sau în zig-zag, menite să eficientizeze și mai mult activitatea tuturor miniștrilor. Să fie clar pentru toată lumea, care nu freacă menta toată ziua, nici șoriciul local, nu se angajează aiurea în tramvai, ci cu metroul, sacrificându-se pentru binele populației.

S-au încheiat sărbătorile de iarnă, dar nu și misiunea celor travestiți în Moș Crăciun, care își continuă activitatea în funcție de obiectivele stabilite de partidul pe care îl reprezintă. În acest context, continuă acțiunea lansată de Liviu Dragnea în ce privește repartizarea echitabilă a undițelor de pescuit pe cap de locuitor. Din păcate, în condițiile concentrării tuturor bălților în județul Teleorman, ne confruntăm cu o mare criză a locurilor de pescuit, ceea ce a generat un exod fără precedent spre țări precum Madagascar, unde nu se știe niciodată de unde se împute peștele.

O altă măsură a premierului Tudose.
Deși se părea că sunt uniți în cuget și în simțire, domnul prim ministru a confiscat cariocile ministrului Transporturilor, gest care a lăsat opinia publică direct cu gura căscată!

S-a spus că domnia sa vrea să coloreze de unul singur România în roz! A susținut sus și tare că este principala sa sarcină. Că, prin fișa postului, este singurul în măsură să decidă ce culoare se potrivește în obrăjorii României. Ca atare, niciun alt ministru nu mai are voie să folosească după bunul său plac cariocile!

În timpul spiciului, premierul a frământat foarte nervos un pachet de plastilină pe care îl avea în față. Plastilina bine frământată de premier sau de liderul PSD prevestește noi remanieri guvernamentale.
Alte sarcini, alte obiective.

S-a permanetizat Școala de iarnă a politicienilor antrenați să facă tot timpul anului pe Moș Crăciun, cursuri intensive, cu practica la zi.

S-au deschis clase noi gen “Oooo, ce daruri minunate!”, “Să trăiți și mai bine!”, “Votezi cu mine, o să-ți fie bine!” etc.

Bibliografia se bazează pe conceptul național care atestă dacă pesmeții sunt înmuiați sau nu corespunzător. Deviza este cunoscută tuturor. Fiecare pesedist în parte este un Moș Crăciun dibaci, bun la suflet și darnic din fire, mai ales atunci când darurile promise sunt decontate de la bugetul de stat.
Buget căruia îi miroase rău de tot gura! Buget care a slăbit ca un ogar.

Ca să facă pe Moș Crăciun cu succes, pesedistul trebuie să fie un bun povestitor și să manipuleze la perfecție povestirile lui Ion Creangă, să le adapteze din mers la realitățile înconjurătoare. De asemenea, trebuie să știe să se joace cu mâțele până crapă șfara cu produsele pregătite în casă.

În plus, începând de anul acesta, Moș Crăciun pesedist, în realitate, după căldura din case, Moș Gerilă, trebuie musai să învețe să umble cu drobul de sare. Vin vremuri grele pentru PSD și, în acest context, contează foarte mult rolul lui Moș Gerilă în stabilizarea situației la nivel național.

De câte ori pierde teren din punct de vedere electoral, PSD reactivează Divizia de Crăciuniți și Crăciunițe capabilă să resusciteze masele largi de oameni ai muncii. Singura în măsură să promită cu nemiluita ce vrei și ce nu vrei.

Ne uităm ca proștii la politicienii care se înghesuie să joace teatru în rolul lui Moș Crăciun, adică Moș Gerilă în versiunea comunistă. Îi încurcă vădit barba lungă și sură, rareori albă, pesemne din cauza uzurii, și, mai ales caracterul personal.

Politicianul pesedist face pe Moș Crăciun tot timpul anului, nu numai în ajunul sărbătorilor tradiționale. E drept, nu poartă clasica mantie, umblă cu capul descoperit și nu este împodobit ca o sorcovă.

Guvernul reprezintă pentru noi o veritabilă pepinieră de cadre în materie de Moș Crăciun. Ei sunt cultivați în spiritul doctrinei PSD, moștenitoarea lui Moș Gerilă, încă din perioada când era interzis să pronunțăm cuvântul “Crăciun!”.

Sunt antrenați special pentru a promite fără a se ține de cuvânt. Nu au două vorbe la un loc. Una spun și alta fac. Cu o mână măresc pensiile și cu cealaltă iau înapoi ceea ce au dat.

Sunt foarte exigenți. Te întreabă dacă ai fost cuminte și dacă nu cumva ai vorbit ceea ce nu trebuia... Partidul și poporul!

În timpul anului, PSD pune în mișcare un guvern al lui Moș Crăciun. Fiecare membru al Guvernului Tudose este un Moș Crăciun, cu daruri multe. E câte unul mai vânos căruia nu-i tace gura, deși se află la început de mandat. El poartă în spate un sac gonflabil plin cu promisiuni și angajamente care de care mai greu de realizat!

Când vine vremea să decarteze darurile, o face, sub forma unui raport, doar în fața premierului. Inventarul cuprinde o listă întreagă de angajamente asumate, absolut toate, înainte de termen.

În numele lui Pinocchio, de către Guvernul lui Moș Gerilă. 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii