Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CUM A AJUNS RADU MAZĂRE ȘEF DE TRIB ÎN MADAGASCAR…

CUM A AJUNS RADU MAZĂRE ȘEF DE TRIB ÎN MADAGASCAR…(3065)

După plecarea lui Radu Mazăre în Madagascar, în țară, la noi, continuă spectacolul penibilului pe tema existențială propusă mai de mult, într-o altă epocă, de domnul Hamlet și care zice așa: “A fugi sau a nu fugi!”

Pe plan național, sună imperativ: “A fugit sau nu a fugit din România?” ; “A fugit la trap sau la galop?”
Cineva i-a șoptit de după o cortină de fier recondiționată: “Grăbește-te încet…’

Pe această temă, autoritățile române au căpătat deja câteva ticuri de bază. Ministrul Justiției a surzit în fața presei! Din fericire, parțial. De pildă, nu aude absolut deloc nicio întrebare pusă de ziariști în legătură cu soarta lui Radu Mazăre, ceea ce nu s-a întâmplat când și-au luat tălpășița Ghiță și Popoviciu. 

În cazul lui Mazăre, ministrul Justiției se comportă ca și cum s-ar afla în preajma unui avion care tocmai decolează, făcând un zgomot infernal. Nu aude, nu înțelege nimic, ca și cum i-ai vorbi în ungurește!

Vrei bomboane? Pauză. Gazetarul întreabă ceva despre un mandat de arestare și ministrul se uită precum lupul prin gaura cheii când capra, fără cei trei iezi cucuieți adoptați, se află în baie! După care, ca și cum ar fi lovit de crampe, se ascunde în mașina de serviciu.

Urmează senzaționala replică menită să te lase în curul gol: “Altă întrebare!” De jur împrejur, pe geamurile limuzinei stau lipite moacele ziariștilor insistenți. Au niște fețe turtite în contrast cu cerințele U.E.!

Dacă ministrul Justiției din Romînia tocmai a surzit, atunci, cine este competent să răspundă la întrebări? Doamna Kovesi jubilează. În ceea ce o privește pe domnia sa, Radu Mazăre a fugit, rămâne să se stabilească termenul corect, la țanc…

Ca și Ghiță, în perioada istorică în care s-a afirmat ca distribuitor de casete cu șefa DNA în rolul principal. Când, cu chiu cu vai, ministerul de resort găsise câteva motive pe baza cărora să poată fi revocată din funcție, fuga lui Mazăre le-a tăiat elanul celor care tocmai se pregăteau să o debarce!

Poate și din această cauză ministrul de Justiție e mut de uimire. Apropo de auz, poate că și-a uitat vata în ureche de la ultimul bilanț… Cert este că factorii de răspundere, conduși de niște iresponsabili, nu știu încotro să o apuce, în ciuda faptului că stau toată ziua cu manualul tehnic în față!

E fugă, nu e fugă! Dacă nu e fugă, atunci ce e? Îl arestăm? Da’ de ce? Pe ce chestie? Da’ cine emite mandatul de arestare și de ce, dacă acasă nu a avut interdicția de a părăsi țara?

Da’ cu Ghiță cum ați procedat? În loc să fie extrădat din Serbia, dumnealui a mers la plajă toată vara, afirmând că în România nu a avut niciodată timp de așa ceva! Nici Popoviciu nu are timp de autoritățile române, care se roagă toată ziua de el: “Hai, bre, nea Popoviciule, dă-te extrădat… Fii gentleman, ce naiba, dacă tot locuiești la Londra!”

Mă întorc la Radu Mazăre. La cât de deștept este, sunt sigur că dumnealui profită din plin de vidul de decizie creat de cearta celor implicați în această poveste. Nu a plecat la plezneală, pentru că în Madagascar nu e ca la Londra, unde ai mai multe variante la îndemână. Oricum, confuzia care a pus stăpînire pe autoritățile române îl avantajează. La popularitatea de care se bucură și acolo, are toate șansele să ajungă șef de trib!

Chiar acum,când scriu aceste rânduri, se anunță o bătaie pe cinste între triburile din PSD, între un anume Bădălău și marea căpetenie Liviu Dragnea! Îl favorizează experiența acumulată în PSD, unde diverse triburi luptă pentru supraviețuire, sportul extrem pe care îl practică...

Să vedem cui îi mai dă mâna, după ce obține și azilul politic mult visat, să se pună cu un șef de trib!

Se spune că zâna cea bună i-a hărăzit lui Radu Mazăre un destin fericit și chiar statutul unui viitor șef de stat.

Primul pas l-a făcut deja în Madagascar, unde a trecut cu bine toate testele și probele de urcat și coborât din copaci, zborul cu zmeul și înotul subacvatic cu obiecte.

  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

HORICĂ CORIGENTUL - ADEVĂRATA FAȚĂ A LUI CATTANI
scris de Lucian Cristea
15.09.2021   Horia Constantinescu în original. I-au tras unii scara de sub picioare și el, gata, deja se smiorcăie, dă vina pe(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii