Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
O -MANIVELĂ- PESTE OBRAZUL POLIȚIȘTILOR PROFESIONIȘTI!  FELIX STROE: SOLUȚIA LA INTERNE!

O -MANIVELĂ- PESTE OBRAZUL POLIȚIȘTILOR PROFESIONIȘTI! FELIX STROE: SOLUȚIA LA INTERNE!(3781)

La noi, întâi se întâmplă ceva, uneori, cu consecințe grave, și abia după aceea reacționăm… Suntem în zodia lui Stan Pățitul, a cărui carte de vizită este susținută de ignoranța unora dintre noi, dar, cu toate astea, sunt indivizi care, sub o anumită protecție, acționează ca veritabili infractori.

Sigur că, dacă spui că ești de la Poliție, poți să pipăi copiii de pe stradă, să faci scandal în bloc, să te iei de oricine… Asta e în mintea celor care nu au nicio legătură cu elita polițiștilor profesioniști. 

Pentru că nimeni nu a luat nicio măsură împotriva sa, pedofilul de la București și-a făcut de cap în serie. Fiind șoferul unui șefuleț din sistem, a fost convins că nimeni nu îndrăznește să-i sufle în ciorbă! Ba, dimpotrivă, ca avertisment, este poate mai bine să păstrezi distanța regulamentară față de un astfel de specimen, dar nu toți sunt lași… 

De altfel, sunt cunoscute, ca o lipsă de caracter, tupeul și obrăznicia fără de margini a unor șoferi aflați, chipurile, în slujba unor mahări, nu mai vorbesc de Poliție, dar care, în realitate, ei fac și desfac! Pentru că, în timp, din foarte multe puncte de vedere, șefulețul ajunge la mîna șoferului, căruia, pe vremuri, într-un limbaj mai pitoresc, i se spunea și “Manivelă”.

Sunt convins că, în curând, după ce “idila” dintre șef și șoferul său se va destrăma, vom afla alte amănunte picante…
Cunoscut ca specialist în tot felul de teste și testări, inclusiv detectorul de minciuni, colonelul în rezervă Liviu Chesnoiu este de-a dreptul indignat că un individ oarecare, al cărui statut este de șofer și nu de polițist profesionist, a adus un imens prejudiciu de imagine breslei pe care o reprezintă! O "Manivelă" peste obrazul Poliției!

Din păcate, în astfel de situații create de diverși intruși, victimele colaterale suferă cel mai mult și pe nedrept. Este firesc ca, după o viață întreagă dedicată sistemului pe care îl reprezintă și acum cu demnitate, colonelului Chesnoiu nu-i face nicio plăcere să fie, ca purtător al uniformei de polițist, amestecat cu pedofilii, cu indivizii care sunt porecliți “Violatorul” sau mai știu eu cum… 

Astfel de exemplare, ca să nu-i mai iau în calcul și pe criminalii profesioniști, nu au putut trece niciodată de detectorul său de minciuni, ajungând acolo unde le este locul. Și când zici că ai ajuns în vârf, pac, apare un fost gardian de duzină, un fost jandarm, învățat poate să-i pipăie pe protestatari, o “Manivelă” scăpată ca din arc exact pe obrazul Poliției Române! 

Liviu Chesnoiu este un profesionist activ și el nu acceptă, în privința testărilor cadrelor de Poliție, jumătăți de măsură. Aceste testări se fac doar la București, într-un centru specializat cu statut de unitate militară. Aceste teste sunt absolut obligatorii. 

Cu toate acestea, unii mai închid ochii pe principiul: “Lasă-l că-i băiat bun”, fără să aibe habar ce apucături zac în individul cu pricina. 

Cu câțiva ani în urmă, fiind iarnă grea, a acceptat, la sugestia Bucureștiului, să testeze mai multe cadre din Constanța. Într-o oră, a primit zeci de telefoane cu statut de intervenție pentru cutare sau cutare, drept care a refuzat să mai continuie testarea…

Din păcate, nu peste tot există câte un Liviu Chesnoiu și, din această cauză, se întâmplă ceea ce se mai întâmplă câteodată, cu consecințe dintre cele mai grave sau cu distrugerea credibilității unei instituții.

Dacă tot se face ordine în privința testărilor, inclusiv profesionale, e momentul să fie clarificat și statutul fiecărui angajat, în așa fel încât elita polițiștilor să nu mai fie amestecată cu personalul auxiliar, începând cu șoferul șefulețului și terminând cu bucătarul șef, care nu mai trebuie făcut general pe bază de perișoare, după rețeta lui Oprea!

Și, dacă tot vorbim de schimbări în sistem, cu regret, trebuie să spun că, virgulă, cu doamna Carmen Dan în funcția de ministru, Ministerul de Interne arată ca o corabie fără cârmaci! 

Domnule prim ministru, aruncați-i urgent doamnei Carmen colacul de salvare. Îl găsiți în portbagajul Trabantului primit de la Dragnea. Nu vedeți ce iureș a ieșit cu schimbările preconizate la vârful Poliției Române? Fug toți ca dracul de tămâie! Inclusiv cei propuși să fie promovați!

Opriți dezastrul! Nu vedeți că ministrul de Interne nu se poate impune în fața subordonaților săi? 

E nevoie de o “mână de fier”, de un militar capabil să repună în drepturi ordinea și disciplina specifice acestui minister. Aveți chiar lângă dumneavoastră omul potrivit. El se numește Felix Stroe.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CINE TÂNJEȘTE DUPĂ PRIETENIE ȘI PURITATE, SĂ MEARGĂ LA DELFINARIU!
scris de Lucian Cristea
Rămân în mintea noastră o parte din personajele sau momentele care ne-au marcat copilăria și chiar destinul. Eu întotdeauna mi-am do(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii