Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
SUNT JAPONEZ ȘI MĂ MÂNDRESC…

SUNT JAPONEZ ȘI MĂ MÂNDRESC…(2570)

Prima vizită a unui premier al Japoniei în România i-a prins pe conducătorii noștri iubiți pe gard, în izmene pe călător, cu mânecile suflecate până la brâu și cu fesul tras pe ceafă.

După descriere, toți pacienți la 9 și la Socola. Ciufuliți ca după bombardament, cu propagandiști cărora în limba japoneză li se spune Egura Kakuru. În plin scandal, ca la ușa cortului, pe toate palierele partidului de guvernământ.

Cu poalele în cap, pe motiv că mama lor e florăreasă. Premierul japonez era pe drum și noi plecam de acasă!

Unii, cu bagajele făcute, amenințând în gura mare
“Eu plec la mama!”

Cu Rovana disperată că i s-a dezintegrat plumbul din obrăjori. Cu madam Sevil revoltată că nu a fost acceptată din prima de Iohannis în funcția de premier.

Și ca să vezi pe cine a numit! Tot blondă?

Cu Carmen Dan scâncind la pieptu-i de aramă aflat în inventarul de cavaler teuton al lui Liviu Dragnea. 

Cu Carmen Dan, extinzând pâra la adresa lui Tudose, pe motiv că a tras-o de codițe.

“Nu ti lăs”, striga blonda de Teleorman, arătând cu degetul spre negrul de supărare de Brăila. Și nu s-a lăsat până nu a fost demis la sugestia lui “tătuca”. 

Așa arăta câmpul închiriat de PSD pentru a găzdui lupta pentru ciolan din interiorul partidului. În timp ce primul ministru al Japoniei se plimba prin parcurile bucureștene, puțin dezorientat, puțin decepționat, puțin flămând... 

Deranj mare, ce-i drept, dar mă așteptam ca Liviu Dragnea, care pozează în patriot de respirație națională, când îi vine lui bine, să nu bagatelizeze acest eveniment istoric: prima vizită în țara noastră a premierului Japoniei, a treia putere economică mondială! 

O vizită a cărei desfășurare era cunoscută din timp de către partea română, inclusiv faptul că delegația cuprindea peste 30 de oameni de afaceri interesați să investească în România!

Și, cu toate astea, oaspeții au fost lăsați de izbeliște! Noroc cu Gabriela Firea, primărița Bucureștiului, căreia i-a mai rămas ceai de la ultimele proteste cu autorizație…

Japonia vine în Romania. Un amănunt mai mult decât important, o dovadă în plus care demonstrează interesul Japoniei față de România. Înțeleg că unii stau la coadă ca să fie primiți de șeful Guvernului japonez! Chiar dintre cei care reprezintă țări dezvoltate de pe mapamond..

Și noi ce facem? Frecăm polițe unii altora, ca să dezvoltăm lucrul manual. Nu știam eu de ce a crescut consumul de șmirghel pe cap de pesedist! 

Unde s-a mai pomenit? Premierul Japoniei insistă: Romania. No Romania?
Și tu, ditamai liderul, care susții că mori de grija țărișoarei ăsteia, ce-i răspunzi? “No Romania!... Balgaria…”

Eu cred că această vizită merita un armistițiu, cum s-a mai întâmplat în istorie, domnule conducător iubit, când au apărut alte priorități. Înainte să-l execuți, îi mai dădeai o șansă lui Tudose. 
Ocupă-te de japonezi. Recuperează-i de la Muzeul satului și du-i la Brăila. Fă rost de mâncare, că bețe au ei... 

Dar nu s-a întâmplat așa. Auzind câte ceva despre simbolul soarelui la japonezi, autoritățile române i-au lăsat pe japonezi cu ochii în soare!
În numele tradiționalei ospitalități românești.

Domnul Dragnea, ca unul care visează să ajungă președintele României, a preferat să asiste la bălăcăreala din interiorul PSD. Mai marii patriei, niște imbecili, au trecut, înainte de toate, pe lista de priorități cu caracter național orgoliile reșapate ale domnului Liviu Dragnea, ifosele lui de pescar cu baltă la poartă. 

La secțiunea a doua, egală cu prima ca valoare ierarhică, a figurat PSD, un partid încovoiat de crampele celor care se cred mai presus de toate și de orice! 

Niște bășinoși!, cum ar spune prietenul meu Pompiliu Comșa, care propune de ani de zile un recensământ pe bune al bășinoșilor din România. 

La punctul trei, cel mai simandicos și mai fițos cu putință, s-a găsit tot timpul, cu pretenții fără număr, ministrul de Interne. De altfel, exact de aici, de la doamna Carmen Dan, a pornit tot deranjul din PSD, în cele din urmă, onoarea atrăgătoarei blonde fiind reperată cu greu. 

Până nu și-a dat demisia cu rădăcini cu tot Mihai Tudose, ministrul de Interne nu s-a liniștit! 

Nu mai putea aștepta 24 de ore ca să-l vadă pe Tudose pus cu botul pe labe. Din cauza scandalului tembel din PSD, vizita premierului japonez a fost trecută în derizoriu. 

Cine are curajul să investească într-o țară în care premierul acesteia nu rezistă mai mult de câteva luni în fruntea Guvernului!

Cine pleacă la drum cu un partener neserios în care dominante sunt instabilitatea economică și numeroasele crize politice și de altă natură ?

Cum să ai relații cu o țară în care niciun premier nu este în stare să-și ducă mandatul până la capăt?

Eu sunt japonez și mă mândresc!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii