Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Formularul 600 bulversează profesiile liberale

Formularul 600 bulversează profesiile liberale(2713)

Ordonanța cu Declarația 600 i-a bulversat pe cei care trăiesc din profesii liberale. Pentru că nu au un venit stabil, ei vor fi obligați de stat să cotizeze la contribuțiile sociale în avans, în cazul în care depășesc un plafon stabilit de Ministerul Finanțelor. Astfel, dacă o personă a obținut venituri peste salariul minim lunar de 1.900 de lei, va plăti trimestrial contribuții sociale la sănătate și pensii.

Cine a obținut anul trecut venituri de peste 22.800 de lei din activități independente trebuie să depună la Fisc Declarația 600. (CARTON) Datorează statului contribuțiile de sănătate, adică 10 la sută din salariul minim pe economie și contribuțiile pentru pensii de 25%. În total, aproape două mii de lei de plată pe fiecare trimestru.

Formularele pot fi depuse și online. Este nevoie însă de o semnătură electronică ce poate fi obținută de la unul dintre cei cinci furnizori acreditați. Costă 140 de lei, iar firmele care le emit aparțin unor senatori, unor oameni de afaceri și chiar Serviciului Român de Informații, potrivit anchetelor apărute în presă.

Cei care nu vor depune până la finalul acestei luni formularul vor fi amendați cu sume cuprinse între 500 și o mie de lei.

 Sursa: www.realitatea.net

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MAJESTATEA SA PRIMARUL!
scris de Lucian Cristea
Există o categorie restrînsă de cetățeni care, cu un tupeu ieșit din comun, își arogă drepturi nemăsurate și se plasează singur(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • DINTRE 1.000 DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!
  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE
  • CASA MORTUARĂ ALBASTRĂ A PRESEI