Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PRIORITĂȚILE  PRIMĂRIEI  MEDGIDIA ÎN 2018: ASFALTAREA STRĂZILOR ȘI LOCUINȚELE SOCIALE

PRIORITĂȚILE PRIMĂRIEI MEDGIDIA ÎN 2018: ASFALTAREA STRĂZILOR ȘI LOCUINȚELE SOCIALE(5192)

Pe vremea unui fost primar al PDSR, deci, în primii ani ai democrației, ca să marcăm din punct de vedere istoric acest episod, Medgidia era catalogat ca fiind orașul măgarilor!
Totul a pornit de la sesizarea unui localnic revoltat, în acea perioadă eu lucrând la ziarul “România liberă”, care semnala faptul că mai multe blocuri noi, care ar fi trebuit să fie recepționate de beneficiari, fuseseră populate cu cai și măgari!
Am plecat pe teren, însoțit fiind de colegul meu, Andrei Antică, un fotoreporter de clasă mondială, stabilit de câțiva ani în Canada, și pot să spun că, la vremea respectivă, am dat o veritabilă lovitură de presă! 

Am publicat pagini întregi de reportaj-anchetă, cu fotografii care făceau cât 1.000 de cuvinte.
Cai și măgari lăfăindu-se, cu ceva de rumegat în față, în sufrageriile nemobilate ale unor blocuri care urmau să fie preluate la cheie de un beneficiar anume.

Disperat, domnul primar de atunci a dat ordin să fie cumpărat și depozitat tot tirajul local al “României libere” ca să nu mai ajungă pe piață!
A doua zi și a treia zi… Pe atunci, presa venea de la București cu trenul, așa că întreaga operațiune se desfășura în gara Medgidia.

La Medgidia, cu acordul tacit al factorilor de răspundere, indivizii de o anumită etnie se mutau în apartamente noi, în timp ce cei în drept să beneficieze de o locuință erau plimbați de la un ghișeu la altul!
Cu toate acestea, dacă rețin eu bine, primarul în cauză a mai obținut un mandat… Pesemne că votul măgarilor a fost decisiv!

Sub dictatura pesedistă, pentru că PDSR este strămoșul PSD, Medgidia a bătut pasul pe loc, situație în care s-au acumulat foarte multe probleme sociale. Când s-a hotărât să candideze la șefia Primăriei, Valentin Vrabie știa foarte bine că Medgidia este un oraș sărac, care se confruntă cu multe lipsuri. Cea mai grea și cea mai gravă: lipsa de locuințe.

Deficitul mare de locuințe menține de ani de zile o criză majoră, deosebit de gravă, pot spune, greu de rezolvat. Greu de rezolvat, dar nu imposibil, spune Valentin Vrabie, care ne asigură că există soluții ca municipiul Medgidia să fie scos din moarte clinică.

Fără a avea pretenția că descoperă America abia acum, ne vorbește despre dezvoltarea economică, atragerea de investitori și patriotismul local. Un prim pas s-a materializat în demararea programului de asfaltare a 48 de străzi, urmând ca, până la sfârșitul anului, tot orașul să beneficieze de binefacerile acestei inițiative.

Chiar dacă este tratată de mai marii de la centru cu un oarecare sictir, Medgidia merge mai departe, având, în comparație cu celelalte primării din județul Constanța, cele mai multe proiecte în derulare. Reușita acestor proiecte este garantată de prezența printre inițiatori și executanți a unui mare număr de tineri selectați de pe plan local, o importantă resursă umană, surprinzător, pe care alții o ignoră!

Tinerii sunt adevărații aliați ai primarului Vrabie, pentru că partidul în care s-a înrolat cu gândul să servească Medgidia, mă refer la ALDE, nu dă semne că ar fi interesat de soarta sa...
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii