Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
CUM  A FOST CIURUIT PENEȘ CURCANUL…

CUM A FOST CIURUIT PENEȘ CURCANUL…(2145)

Decât premier la oraș, mai bine la sat fruntaș.
Decât premier la oraș, mai bine codaș.

Am zis să deschid și eu materialul cu cîteva vorbe de duh inspirate din viața lui Mihai Tudose, fost prim ministru, pentru că ne aflăm în fața unui caz politic dramatic.

Lui Peneș Curcanul, îi pare mult mai greu drumul, acum, la întors acasă, după un răzbel fulgerător la gioale, în urma căruia a pierdut portofoliul de ministru. Te cred și eu, dacă echipele de deszăpezire nu-și fac treaba!

Sunt în grevă? Sunt la miting, că zăpada este cât casa!
Nu, domnule, oamenii au așteptat să vadă cine va fi noul ministru al Transporturilor… A revenit Șova?

Este un eveniment important în viața lor, nu îi poți obliga să nu participe. Din șase în șase luni de zile, se schimbă ministrul. De fapt, tot Guvernul!

Cum naiba să le ardă de muncă! Pe unii miniștri nici nu au apucat să-i vadă la față, nici nu le-au reținut bine numele!
Din șase în șase luni, schimbarea șefului, bucuria nebunilor!

De aici i se trage lui Peneș Curcanul, ultimul mazilit, care se plânge că drumul la întors acasă este mult mai greu…

Vom analiza acest fenomen mai mult prin prisma Curcanului și mai puțin a lui Peneș, jumătatea statică a personajului despre care vorbim.

De ce oare lui Peneș Curcanul îi pare mult mai greu la întors acasă, când, se știe că, în general, e invers?
Din dorința de a-l scoate erou pe bandă rulantă, cum se obișnuiește la noi, susținătorii lui Peneș Curcanul au țesut la repezeală o legendă.

Pe acest subiect, s-a spus că Peneș Curcanul ar fi rănit la un picior cu trei focuri de cuțit și din această cauză se deplasează cu dificultate…

Suspiciunile pe această temă au fost amplificate de existența mai multor elemente contradictorii. De pildă, deplasarea în zig-zag.

Unii spun că,dacă ai un picior rănit, nu poți merge în sensul ăsta, deși la trecerile ilegale de frontieră se practică. Cel mult în cerc, dar, din câte știu, nu avem astfel de autostrăzi. Doar sensuri giratorii destinate celor care se învârt în jurul propriei cozi. De draci, în caz de eșec, în loc de autocritică, preferă să se muște singuri de coadă. Din acest punct de vedere, sensul giratoriu joacă un rol educativ. Dacă nu îți vezi lungul nasului, măcar să-ți vezi lungul cozii...

Se presupune că, fiind rănit, Curcanul abia poate să-și tragă piciorul, dacă nu cumva face pe vulpea moartă în mijlocul drumului. Mai greu e drumul la întors acasă, după ce constați că prietenii politici și-au bătut joc de tine, când vezi că doar s-au folosit de tine, că una au spus și alta au făcut, că te-au mințit cu nerușinare și te-au împins într-o aventură politică de care nu aveai habar și care nu era treaba ta. După care, cu aceeași doză de nerușinare, te-au abandonat…

L-au confundat pe Peneș Curcanul cu un activist oarecare. L-au mințit că au susținere, că sunt foarte mulți cei care vor schimbarea la vârf, că au în buzunarul de la piept postul mult visat, lipsește doar dedicația…

Eu cred că Peneș Curcanul are o rană, dar nu la picior… Mult mai greu e drumul la întors acasă. Poate că pe Peneș Curcanul îl deranjează la mers coada dintre picioare, mult prea lată și stufoasă după răzbel. Sau poate are pană de cauciuc pe partea dreaptă...Cricul, cricul, aduceți cricul!

Poate drumul e în pantă și Peneș Curcanul urcă acum mai greu… Chiar dacă, la plecare, era pavat cu intenții bune. Mai greu e drumul la întors acasă, dacă stai să te gândești că, după o lovitură primită în freză, îți revii foarte greu.

Ambițios din fire, Peneș Curcanul își târăște de unul singur piciorul rănit. Adevărul este, însă, cu totul și cu totul altul. Când a ieșit din scenă ca după un scenariu de Sergiu Nicoaescu, a exclamat: “M-au ciuruit!”

Că l-au ciuruit, mă rog, se rezolvă cu petice. Mult mai neplăcut este că și-a făcut noi dușmani…

Ca să nu mai spun că dușmanul său de moarte a jurat răzbunare.

Răzbelul continuă din momentul în care Peneș Curcanul a fost ciuruit...

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii