Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CLAUDIU PALAZ - MUZA LUI VERGIL CHIȚAC ?

CLAUDIU PALAZ - MUZA LUI VERGIL CHIȚAC ?(2713)

În perspectiva alegerilor, domnul Vergil Chițac, cândva, calul troian de lux al miliardarului Comănescu-GSP, a fost scos la încălzire. Câteva exerciții specifice pentru dezmorțirea încheieturilor, ca la armată, nelipsitele genuflexiuni și mersul piticului, un exercițiu de educație fizică moștenit de la generația mea, un fel de pedeapsă în locul trasului de urechi la școala generală. Ca să atingă forma sa maximă, Chițac trebuie scuturat cât se poate de bine, pentru a reveni cu picioarele pe pământ.

Deocamdată, din punct de vedere electoral, domnia sa rămâne o mare dilemă. Unii spun că din calul troian de altădată, care parca în PNL, a ajuns o mârțoagă politică. Alții, dimpotrivă, sunt gata să parieze din nou pe el la alegerile viitoare… De fapt, este același anturaj de la alegerile trecute, care intenționează să vândă din nou blana ursului din pădure!

Sigur, trebuie puțin cosmetizată, iar domnului Chițac i se recomandă o cură cu jăratec sub formă de brichete. Mai multe informații avem despre afacerile lui Radu Mazăre din îndepărtatul Madagascar decât despre activitatea parlamentară a lui Vergil Chițac!

De atâta tăcere, am uitat de domnia sa. După ce s-a spălat pe mâini cu liberalismul moștenit din moși strămoși, dându-și demisia din PNL, a dispărut subit de pe scena politică. Poate că a fost o retragere tactică, știut fiind faptul că domnia sa se consideră a fi un bun strateg, dar care, cu toată strategia, a pierdut alegerile locale pentru Primăria Constanța. Și asta,atenție, în ciuda susținerii de care a avut parte, inclusiv din punct de vedere material. Eșecul domniei sale, pe fondul laudei de sine, ne-a pricopsit cu un primar pesedist!

S-a spus că Vergil Chițac a fost “o invenție de ultimă oră a PNL”. Îndrăznesc să-i contrazic pe cei care au lansat această teorie. În opinia mea, a fost “o invenție a lui Comănescu, căruia i se spune și “regele petrolului”, după un scenariu perfect.

Un scenariu în baza căruia Chițac a renunțat, peste noapte, la mantaua de amiral pentru gluga de politician! Motivul invocat a emoționat întreaga suflare politică de la noi și de pretutindeni: atașamentul domniei sale față de PNL, cu care înțeleg că oarecum cocheta încă din perioada în care era amiral.

Așa de mult iubește PNL, încât, l-a părăsit exact când partidul avea mai multă nevoie de domnia sa! Încă din perioada când era membru al PNL, a dinamitat inițiativele din interior într-un moment în care noua conducere a PNL Constanța era preocupată de reconstrucția partidului. Dar pe domnul Chițac îl preocupa doar imaginea sa de justițiar.

Iată ce declara de curând: “Incursiunea mea în PNL a fost scurtă și furtunoasă. Nu am menajat pe nimeni..”.

Bănuiesc că “nimeni din PNL”, pentru că nu am reținut prea multe critici la adresa PSD! În schimb, cred că atitudinea domnului Chițac, ca autentic liberal, îi servește de minune lui Claudiu Palaz, care și-a făcut un titlu de glorie din atacurile sale murdare la adresa PNL Constanța.

Vergil Chițac are vocația despărțirilor cu sictir. S-a despărțit de PNL cu același sictir cu care s-a despărțit și de Marina Militară. Spuneam că fostul liberal Chițac a început, după o lungă hibernare, să agite din nou spiritele...

În politică, în lipsa faptelor concrete, dacă nu faci gălăgie, nu exiști. Și așa, prin tradiție sau prin firea lucrurilor, în politică, un cal de curse ajunge mult mai repede mârțoagă decât în civilie. Prin absență sau stări prelungite de letargie, uzura se amplifică.

În opinia mea, domnul Chițac nu a fost niciodată un cal de curse veritabil, fiind un politician de conjunctură. O conjunctură care, în conformitate cu Legea scăldătoarei, i-a fost favorabilă doar domniei sale. Dovadă că, astăzi, alegătorii care și-au pus toate speranțele în steaua sa de liberal au rămas cu buzele umflate, așteptându-l zadarnic pe Chițac să-i bage și pe ei în seamă…

E mai comod să abordezi doar latura teoretică în loc să mergi pe teren. În schimb, domnia sa a ajuns acolo unde și-a dorit: Parlamentul României. Datorită căror fapte de vitejie? Datorită susținerii de care a beneficiat din partea PNL. Pe cine nu lași să candideze ca independent, nu te lasă să reconstruiești PNL Constanța!

Și, ca drept recunoștință, conform zicalei cu facerea de bine, după ce și-a văzut sacii în căruță, a pus umărul la denigrarea actualei conduceri a organizației municipale a PNL Constanța, cu care se răfuiește și în prezent. Sub masca unei așa zise imparțialități, a trecut la cea mai simplă formulă otrăvită, aceea de justițiar de ocazie, poziție de pe care blamează pe criterii personale toate inițiativele și proiectele liberale, încercând să-i discrediteze pe autorii acestora.

Din liberal înfocat a devenit antiliberal!

Dincolo de resentimente, e și un joc de imagine, ca lumea să-și aducă aminte de domnia sa, cel despre care se spunea că “va fi cel mai bun primar pe care l-a avut vreodată Constanța!”

Nimic original. Ba, uneori, am impresia că nu face decât să-l copieze la indigo pe Claudiu Palaz, pesemne muza domniei sale!

Oricum, s-a trezit târziu. Campania electorală a început la unison cu primele controale care au pus pe fugă rața congelată cu pene cu tot și portocale…
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii